Julkkikset

Ohjaaja Antti J. Jokinen kehuu anteliaasti vaimoaan Krista Kososta – kertoo, mikä Kristassa erityisesti häkellyttää

Ohjaaja Antti J. Jokinen saapui Linnan juhliin ensimmäistä kertaa. Hänestä on hienoa, että kutsuttujen joukossa olivat paitsi hänen vaimonsa Krista Kosonen myös tämän näyttelijäkollega Laura Birn.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Näyttelijä Krista Kosonen ja ohjaaja Antti J. Jokinen ovat näyttävä pari.

Ohjaaja Antti J. Jokinen saapui Linnan juhliin ensimmäistä kertaa. Hänestä on hienoa, että kutsuttujen joukossa olivat paitsi hänen vaimonsa Krista Kosonen myös tämän näyttelijäkollega Laura Birn.

Näyttelijä Krista Kosonen ja ohjaaja Antti J. Jokinen olivat valmistautuneet Linnan juhliin urheilemalla, mutta eri aikaan.

– On hyvä pitää pieni väli näissä treenihommissa. Kun on pienet lapset, niin toinen hoitaa ja toinen treenaa, Antti hymyilee itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Presidentinlinnassa. 

Kristan ja Antin nuorimmainen lapsi on nyt puolitoistavuotias. Antti on viihtynyt hyvin kotona.

– Kaikki on mennyt tosi hyvin. Minulla on ollut aikaa olla lasten ja perheen kanssa, se on ollut kivaa. Krista on ollut jonkin verran kuvauksissa, niin minulla on ollut mahdollisuus hoitaa lapsia. Ikääntymisen hyvä puoli on se, että sitä löytää itsestään ihmisen, joka olisi oikeastaan aina voinut olla, Antti sanoo. 

Puolisoaan Kristaa Antti kehuu täydestä sydämestään ja hetkeäkään pohtimatta.

– On häkellyttävää nähdä, miten joku ihminen on niin lahjakas. Hänellä on niin paljon itseluottamusta, jota hän on pystynyt hyödyntämään ja tajunnut sen itsekin. Ja se työn määrä! Krista on näytellyt ruotsiksi, muinaisnorjaksi ja muinaisislanniksi. Kyllä sitä saa olla tosi ylpeä vaimostaan.

Kristaa Antin kehut ilahduttivat.

– Teen aika paljon töitä. En usko sillä tavalla pelkkään lahjakkuuteen, vaan työntekoahan se vain on. Jos ottaa jonkin haasteen vastaan, niin siihen pitää myös vastata. Työnteko ja uteliaisuus ovat ne, mihin minä uskon, Krista toteaa. 

Ensimmäistä kertaa Linnan juhliin osallistunut Antti oli tyytyväinen myös näyttelijä Laura Birnin saamasta kutsusta.

– On hienoa, että sekä Laura Birn että Krista on kutsuttu. Tällaisia tulevaisuuden tekijöitä, jotka ovat jo nyt päässeet tosi pitkälle, Antti toteaa. 

Krista edusti Linnassa Teemu Muurimäen upeassa luomuksessa. Hän kertoo luottaneensa Teemun ideaan puvusta täysin.

– Kun löytää hyvät tyypit, niin niihin kannattaa luottaa. Vapaat kädet heille, jotka ovat taitavia ja luovia hommassaan, Krista toteaa. 

X