Julkkikset

”Olen miehenä kohtuullisen helppo” – Mikko ”Peltsi” Peltola lamaantuu, jos vaimo napisee

Peltsinä tunnettu Mikko Peltola on poissa kotoa kuvausmatkoilla seitsemän viikkoa vuodessa. Kotona hän haluaa olla lapsilleen läsnä. – Kaiken ei tarvitse olla niin justiinsa.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Sampo Korhonen

Mikko Peltola on paljon ulkona sekä töissä että vapaalla.

Peltsinä tunnettu Mikko Peltola on poissa kotoa kuvausmatkoilla seitsemän viikkoa vuodessa. Kotona hän haluaa olla lapsilleen läsnä. – Kaiken ei tarvitse olla niin justiinsa.

Juontaja Mikko ”Peltsi” Peltolan ura alkoi nuorena miehenä Radiomafian aamuohjelmasta yli 20 vuotta sitten. Sittemmin hänet on nähty tv:ssä niin erämiehen asussa kuin frakissakin. Urheileminen ja luonnossa liikkuminen ovat hänen intohimojaan. Peltsi asuu Helsingin Maununnevalla puolisonsa ja 10- ja 11-vuotiaiden lastensa kanssa.

”Olen miehenä kohtuullisen helppo. Hirveän moni asia on minulle ’ihan sama’. En puutu kotona seinien väriin tai oio maton hapsuja. Kaiken ei tarvitse olla niin justiinsa.

Olen tuntenut puolisoni Anun kouluajoista asti. Hengasimme samassa kaveriporukassa, ja jokin siinä klikkasi niin, että jossain vaiheessa seurustelua muutimme yhteen. Se oli minulle aika iso juttu, ehkä vähän pelottavakin. Oli silti turhaa maksaa vuokraa kahdesta kämpästä, kun vietimme niin paljon aikaa yhdessä.

Avioiduimme vuonna 2009 lasten synnyttyä. Pienimuotoisten häiden jälkeen muistan ajatelleeni, että nyt yhdessäolo on jo todella virallista.
Anu tuntee minut hyvin ja tietää, että lamaannun, jos minulle napistaan kotitöistä. Nalkuttaminen kielii mielestäni arvostuksen puutteesta. Omaa parisuhdettani en koe velvollisuutena. Meillä on mukavaa yhdessä.

Sovimme vaimoni kanssa jo ensimmäisen lapsen syntymän yhtey­dessä, että kummankin harrastuksille tulee jäädä vastaisuudessakin aikaa. Näin olemme myös toimineet. Saan halutessani käydä viikonloppuna heittämässä pitkän lenkin ja vastavuoroisesti vaimo tekee omia juttujaan.

Vietän työni puolesta kuvausreissuilla noin seitsemän viikkoa vuodesta. Lopun ajan olen perheelleni läsnä. Kuskaan lapsia harrastuksiin ja järjestän usein yhteistä tekemistä. Molemmat lapset maastopyöräilevät mielellään kanssani.

Joskus poden vanhempana syyllisyyttä älylaitteiden liikakäytöstä. Elämme ajassa, jossa lapset ja aikuiset ovat koukussa samoihin vehkeisiin. Lasten kohdalla olemme suitsineet älylaitteiden käyttöä asettamalla niihin ruutuajat.

Olen lunki isä. Arjessa tulee olla myös hauskaa, enkä rätkytä lapsilleni ennen kuin on pakko. Jos he haluavat kiivetä puuhun, laskea persmäkeä ilman liukuria tai ajaa fillarilla rappusissa, siitä vaan.”

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Terhi Harper. Jutussa Mikko Peltola kertoo muun muassa  radiojuontajauransa alusta ja siitä, miten häntä suojeltiin vihapostilta. Lue koko juttu Annasta 8/2022 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X