Julkkikset

Opiskelijana ”Gogi” Mavromichalis esitteli itsensä tahallaan väärin, koska nimi määritti, kehen tutustuu

Juontaja Constantinos ”Gogi” Mavromichalis huijasi opiskelukavereitaan, jotta pääsi haluamiinsa piireihin.

Teksti:
Riikka Heinonen
Kuvat:
Gogi Mavromichaliksen kotialbumi, OM-arkisto

Juontaja Constantinos ”Gogi” Mavromichalis huijasi opiskelukavereitaan, jotta pääsi haluamiinsa piireihin.

Repeän joka kerta, kun näen tämän kuvan. Hymyni on niin käsittämätön. Kuva on otettu vuonna 2011 Bristolissa Englannissa, kun olin saanut animaatio-opinnot päätökseen ja valmistuin yliopistosta.

Näytän kuvassa nuorelta, viattomalta ja hieman höntiltä Pepsodent-pojalta, joka poseeraa kameralle, vaikkei ole varma, miten se tehdään. Voi poikasta!

Gogi Mavromichalis muistelee mieluusti opiskeluaikojaan. – Olin tuolloin 24-vuotias sinkkumies. Valmistuttuani palasin Suomeen ja tutustuin melkein heti nykyiseen vaimooni.
Gogi Mavromichalis muistelee mieluusti opiskeluaikojaan. – Olin tuolloin 24-vuotias sinkkumies. Valmistuttuani palasin Suomeen ja tutustuin melkein heti nykyiseen vaimooni.

Valmistujaisseremonia järjestettiin valtavassa goottilaisessa kirkossa, ja olimme pukeutuneet kaapuihin ja hattuihin. Tunnelma oli kuin suoraan Harry Potterista. Alkukesän päivä oli ihanan lämmin ja huoleton. Tuntui, että koko maailma oli edessäni auki ja elämä vasta alkamassa.

Seremonian lopuksi heitimme hattumme ilmaan kuin elokuvissa. Opiskeluaikani oli muutenkin samanlaista kuin elokuvissa: isoja asuntolabileitä ja siistiä elämää. Olin rutiköyhä, mutta onnellinen.

Tuo aika oli Maxin aikaa.

Englannissa kaikki nimittäin kutsuivat minua Maxiksi. Opintojen alussa menin asuntolassa järjestettyihin kotibileisiin, joista en tuntenut ketään. Aina kun esittelin itseni Constantinokseksi tai Gogiksi, minut ohjattiin huoneeseen, jossa oli vaihto-oppilaita. Halusin hengailla mieluummin brittien kanssa. Se onnistui, kun sanoin, että nimeni on Max.

Puhun englantia sujuvasti, sillä se on toinen kotikieleni. Kerroin opiskelutovereilleni oikean nimeni vasta, kun olimme ystävystyneet. He repesivät, koska stoori oli heistä niin mahtava, ja osa heistä kutsuu minua edelleen Maxiksi, koska näytän kuulemma ihan Maxilta.

Kuvanottohetkellä olin täysin hukassa sen suhteen, mitä ryhtyisin seuraavaksi tekemään. Ennen Englantiin lähtöäni olin lopettanut näyttelemisen Salatuissa elämissä ja saanut kenkää armeijasta huonon näköni takia. Animaatioiden luominen oli ollut intohimoni, joten olin siksi lähtenyt opiskelemaan alaa. Opintojen jälkeen halusin kuitenkin kameran eteen.

Yritin luottaa siihen, että hyviä asioita tulisi tapahtumaan. Sittemmin elämäni on tasaantunut, enkä ole enää yhtä epävarma kuin juuri valmistuneena.”

Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, 36, irtisanoutui juuri Yleisradiosta. Hän jatkaa televisiotöitä freelancerina. Gogi valittiin vuoden esiintyjäksi Kultainen Venla -gaalassa.

X