Sara Parikka.
Julkkikset

Sara Parikka oli ystävänsä tukihenkilönä synnytyksessä: ”Muistan sen lopun ikääni”

Sara Parikka sai leikata kummityttärensä napanuoran.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Vaikuttaja Sara Parikka on kolmen , 8-, 6- ja 2-vuotiaiden, tyttären äiti. Tänä vuonna hänelle tuli kokemuspankkiin uutta, kun hän toimi ystävänsä tukihenkilönä synnytyksessä.

– Se oli todella upea kokemus. Vaikka itse on synnyttänyt, niin kokemus on toinen, kun pääsi vierelle tukemaan ja katsomaan. 

Saralle kokemus oli tärkeä monesta syystä.

– Siinä yhdistyi minulle monta tärkeää asiaa, lapsen syntymä ja ystävän tukeminen. Muistan sen lopun ikääni. 

Lopuksi Sara sai vielä kunniatehtävän: leikata napanuoran. Tytöstä tuli sittemmin myös Saran ja tämän puolison Mikko Parikan kummilapsi.

Rento synnytys

Sara oli valtavan onnellinen ja otettu, kun ystävä kysyi häntä synnytykseen mukaan.

–  Muistutin häntä kuitenkin loppuun asti, että hän voi sanoa, jos mieli muuttuu. Se olisi kuitenkin hänen päivänsä. Halusin pitää sen sillä tavalla mahdollisimman rentona.

Henkilökunta sairaalassa suhtautui kaksikkoon hyvin.

–  Heille oli ihan arkea, että synnytyksessä on mukana erilaisia kokoonpanoja. Heille se ei ollut mikään juttu, yksikään ei kyseenalaistanut mukana olemistani, Sara totesi Lastenklinikoiden Kummien joulukonsertin nauhoituksissa. 

Sara toimi konsertin juontajana.

–  Olen siitä kiitollisessa asemassa, että voin lähteä sellaisiin projekteihin, jotka tuntuvat aidosti hyvältä. Se on varmaankin ainoa tapa, miten tällä alalla pärjää. 

Kummien JouluMielelle-konsertti 11.12. MTV3-kanavalla.

X