Julkkikset

Rakastunut Pate Mustajärvi: ”Itsekkyys on karissut ja käsitykseni uskollisuudesta on muuttunut 150-prosenttisesti”

Pate Mustajärvi sanoo olleensa pitkään kliseinen rokkikukko: itsekäs ja välinpitämätön. Nyt hän on rakastunut mies. – Kyllä se niin on, että jokaisella miehellä pitäisi olla oma kuningatar, Pate linjaa.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Sara Pihlaja

– Onneksi tapasimme vasta aikuisina.

Pate Mustajärvi sanoo olleensa pitkään kliseinen rokkikukko: itsekäs ja välinpitämätön. Nyt hän on rakastunut mies. – Kyllä se niin on, että jokaisella miehellä pitäisi olla oma kuningatar, Pate linjaa.

Pate Mustajärvi meni viime kesänä naimisiin. Seitsemän vuotta kestänyt seurustelu Tina Finnin kanssa sinetöitiin kesähäissä.

– Kyllä se niin on, että jokaisella miehellä pitäisi olla oma kuningatar, Pate linjaa.

”Naisen ymmärtämisen oppimiseen menee miehellä elinikä”

”Levytin taannoin biisin Uskotaan vielä rakkauteen. Uskoni rakkauteen on ollut joskus koetuksella. En rakastanut edes itseäni. Minusta tuli kliseinen rocktähti, ilkeä ja välinpitämätön kusipää, vaikka oikeasti inhoan ilkeyttä. Moni siitä varmaan huomautti, mutta olin niin tukossa, ettei ollut voimia tehdä asialle mitään.

Piti tapahtua jotakin mullistavaa ennen kuin muutuin. Se tapahtui Tammerfestissa 2013, kun kohtasin Tinan. Tällä kertaa kainaloon ei tullut mikään fani, kaikkea muuta. Tina oli viettänyt pitkiä aikoja ulkomailla eikä ollut koskaan nähnyt minun esiintyvän. Itse asiassa hän inhosi suomenkielistä rokkia. Onneksi tapasimme vasta aikuisina. Nuorena kävelin ihmissuhteisiin kuin huoneisiin ja niistä ulos. Menin naimisiin ja sain kaksi lasta, erosin. Olen pitänyt perheeni pois julkisuudesta, mutta tyttäreni Jenni on astunut esiin omilla ansioillaan. Hän julkaisi viime keväänä ensimmäisen albuminsa. Yhden keikan olen nähnyt, ja kyllä isän sydän paisui ylpeydestä.

Naisen ymmärtämisen oppimiseen menee miehellä elinikä – eikä se tahdo edes riittää. Sen olen käsittänyt, että tasa-arvo ja molemminpuolinen kunnioitus ovat suhteen perusta. Itsekkyys on karissut ja käsitykseni uskollisuudesta on muuttunut 150-prosenttisesti. Se on aivan ehdottoman tärkeä asia. Mököttämisestäkin olen pyrkinyt eroon, niin vaikeata kuin se onkin. Kun toinen kysyy, että mikä sun on, en enää vetäydy mykkyyteen.

Keskinäistä suhdettamme kuvaavat vakiannoksemme suosikkiravintolassa: rouva valitsee tulisen kanan ja minä lempeän lampaan. Naimisiin menimme, koska seitsemän vuoden seurustelun aikana kävi selväksi, ettei ole vaihtoehtoja. Tämän ihmisen rinnalla kuljetaan loppuun asti.”

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Miia Siistonen. Jutussa Pate Mustajärvi kertoo 15 minuuttia kestäneestä ikäkriisistään ja siitä, miten machoimagosta sinnitellään eroon. Lue koko juttu Annasta 16/2021 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X