Julkkikset

Saija Tuupasen parisuhde Sami Hedbergin kanssa kukoistaa: ”Hän seisoo rinnallani vahvana ja löytää aina oikeat sanat”

Laulaja Saija Tuupanen joutui koronapandemian takia pitkäksi aikaa työttömäksi. Parhaana tukena elämän vaikeuksissa hänelle on ollut avopuoliso Sami Hedberg. – Ajattelen, että meitä yhdistää jonkinlainen johdatus, Saija sanoo.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Liisa Valonen

Koronapandemia vei Saijalta työt pitkäksi aikaa, mutta ystävien ja puolison tuki helpotti mieltä.

Laulaja Saija Tuupanen joutui koronapandemian takia pitkäksi aikaa työttömäksi. Parhaana tukena elämän vaikeuksissa hänelle on ollut avopuoliso Sami Hedberg. – Ajattelen, että meitä yhdistää jonkinlainen johdatus, Saija sanoo.

”Tapaan usein ystäviäni kävely- ja juoksulenkeillä. Ne ovat terapeuttisia hetkiä, jolloin voin purkaa ajatuksiani läheisimmilleni. Monet ystävistäni asuvat kotiseudullani ja sen lähistöllä, mutta olen löytänyt myös Helsingistä uusia ystävyyksiä ja ’timantteja’ ympärilleni.

Kun urani lähti lentoon ja keikkatahti oli kova, paras ystäväni istutti minut alas ja sanoi, että olin lipumassa pois. Se pysäytti. Olen kiitollinen, että hän puhui avoimesti menettämisen pelostaan. Se vahvisti suhdettamme.

Ystävien tuki on minulle hyvin tärkeää elämän vaikeissa hetkissä. Olen ollut liikuttunut siitä, miten he jaksoivat tiedustella vointiani koronapandemian aiheuttaman työttömyyden aikana. Jos ahdistuksen tunteet nousevat mieleeni, voin koska tahansa soittaa ystävilleni. Kun saan itkeä hetken ystävälle, maailma on sen jälkeen taas vähän parempi paikka.

Elämäni tärkein tukipilari on kuitenkin avopuolisoni, stand up -koomikko Sami Hedberg. Hän seisoo rinnallani vahvana ja löytää aina oikeat sanat, jos jokin asia painaa mieltäni. Hän on rakastava mies ja hyvä kuuntelija, joka levittää ympärilleen positiivista tunnelmaa.

Ajattelen, että meitä yhdistää jonkinlainen johdatus. Rakastamme molemmat musiikkia ja laulamme ja jammailemme usein kotona keskenämme. Vietämme paljon aikaa yhteisellä kesämökillämme Karjaalla.”

Saija Tuupanen ja Sami Hedberg
Sami ja Saija rakastavat mökkeilyä. Kesällä he ovat myös veneilleet ystäviensä mökillä.

”Samin kautta elämääni on tullut iloa ja naurua”

”Onnistuimme myös yhdistämään parisuhteen ja työelämän, kun Sami ohjasi toukokuun lopussa julkaistun musiikkivideoni nimeltä Vaarallisen hyvää. Tuntui ihanalta, että hän halusi olla innokkaasti mukana minulle tärkeässä projektissa.

Samin kautta elämääni on tullut iloa ja naurua ja olen löytänyt itsestäni humoristisen puolen uudella tavalla. Hän jaksaa joka aamu kehua, miten kaunis ja suloinen olen – vaikka tukkani on pystyssä ja olen kaikkea muuta kuin parhaimmillani.

Koronapandemia vei meiltä molemmilta työt pitkäksi aikaa. Tuimme toisiamme. Molemmat kannattelivat vuorollaan, kun toisella oli vaikeampi päivä. Olemme ajatelleet, että kun tästä selviämme, niin mitä tahansa voi tulla eteen. Kriisi on hitsannut meitä entistä enemmän yhteen – olemme vahvempia kuin koskaan aiemmin.”

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta 29/2021, jonka on kirjoittanut Anneli Juutilainen. Hyvinvoinnin avaimet -sarjan jutussa Saija kertoo, miten hän on uupumuksen jälkeen etsinyt oikeaa balanssia työn, levon ja liikunnan välillä. Miksi Saija ikävöi aina lapsuudenkotiinsa Tuupovaaraan? Miten hän syömishäiriön sairastaneena nyt suhtautuu esiintyvän taiteilijan ulkonäköpaineisiin? Lue koko juttu numerosta 29/2021 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä! 

X