Julkkikset

Selviytyjät Suomi -kisaaja Lotta Näkyvä: ”Rakastan sitä, kun vähän kärsin”

Lotta Näkyvän mukaan hänet aliarvioidaan usein missitaustan vuoksi. Selviytyjät Suomi -kilpailun ikävin osa oli juonittelu, mutta muutoin kokemus oli Lotan mielestä helppo ja mukava.

Teksti:
Anu Räsänen, Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli/Otavamedia, Nelonen Media

Lotta Näkyvä ei kokenut Selviytyjät-kisaa raskaana.

Lotta Näkyvän mukaan hänet aliarvioidaan usein missitaustan vuoksi. Selviytyjät Suomi -kilpailun ikävin osa oli juonittelu, mutta muutoin kokemus oli Lotan mielestä helppo ja mukava.

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvän, 30, mukaan Selviytyjät Suomi -kisan ikävin osa oli juonittelu.

– Tykkään tehdä strategioita ja suunnitella siirtoja pitkälle eteenpäin. Oikeudentajuuni ei kuitenkaan sovi sellainen, että pitäisi juonia ja puukottaa selkään. Se alkoi ottaa nuppiin, että koko pelin voi voittaa juonittelulla, vaikkei pärjäisi kisoissa eikä päivittäisessä elämässä saarella yhtään, Lotta toteaa.

Kiipeilyä harrastava Lotta itse nautti nimenomaan rankoista kisoista ja elämästä viidakko-olosuhteissa Caramoanin saaristossa Filippiineillä. Hän toteaa suorastaan yllättyneensä siitä, kuinka helppo ja mukava koko kokemus oli. Etukäteen Lotta odotti jotain paljon hurjempaa, mutta ajatus ei häntä hirvittänyt.

Lotta Näkyvä Selviytyjät Suomi -kilpailussa
Lotta Näkyvä viihtyi Selviytyjät Suomi -kilpailussa.

”Olen elänyt isäni takia huippumenestyjiä tarkkaillen”

Lotta Näkyvä valmistautui kisaan muun muassa keräämällä viisi painokiloa, jotka on varaa pudottaa, jos ravinnonsaanti saarella on niukkaa.

– Olen yleensäkin hakeutunut elämässäni äärimmäisiin olosuhteisiin ja epämukavuusalueille. Rakastan sitä, kun vähän kärsin. Ja tietysti sekin panee asioita perspektiiviin, että olen viettänyt lapsuuteni Afrikassa, pohtii Näkyvä, joka asui lapsena Etiopiassa lääkäri-isänsä Aki Hintsan töiden vuoksi.

– Moni unohtaa, että olen elänyt isäni takia huippumenestyjiä tarkkaillen ja verrannut itseäni maailmanmestareihin, Lotta sanoo edesmenneeseen formulalääkäri isäänsä viitaten.

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin kello 20.

Lue myös:

Lotta Näkyvä hehkuttaa rakkauttaan aviomies Kristian Näkyvää kohtaan: ”Onneks rakastuttiin seitsemän vuotta sitten”

Anoreksiasta toipunut TTK-tähtioppilas Lotta Näkyvä: ”Suorittaminen on elämäni vitsaus”

X