Nina Mikkonen
Nina Mikkonen on pudottanut runsaasti painoa.
Julkkikset

Seura: Nina Mikkonen laihtui reilussa puolessa vuodessa lähes 20 kiloa – näin hän sai makeanhimonsa kuriin: ”Syön aina kun on nälkä, mutta en mitä tahansa”

Suurin pudottaja -ohjelman voittanut Nina Mikkonen, 55, on laihtunut reilussa puolessa vuodessa 18,5 kiloa. Kilojen karisemisen lisäksi Ninaa ennen piinannut makeanhimo on poissa.
Teksti: Anna.fi Kuvat: OM-arkisto

Vielä vuoden 2019 keväällä 152 senttiä pitkä Nina Mikkonen painoi 86 kiloa ja käytti koon 48 vaatteita. Nina kertoo uusimmassa Seura-lehdessä, että hän oli kyllä harkinnut elämäntaparemonttia, mutta vasta Suurin pudottaja -ohjelman myötä hänen elämäntapansa todella menivät uusiksi.

Luvut ennen ja jälkeen ohjelman eroavat dramaattisesti toisistaan

Ohjelman kuvausten alussa, 4. kesäkuuta tehtyjen testien ja lääkärintarkastuksen tulokset paljastivat karut faktat: Ninan painoindeksi oli 37,2, huomattavasti ylipainoinen, ja hänen kehonsa rasvaprosentti oli 52,7.

Testit uusittiin 12. syyskuuta, jolloin lukemat olivat muuttuneet huimasti: Nina painoi 73,9 kiloa, hänen painoindeksinsä oli 32 ja kehon rasvaprosentti 39,4. Finaalipunnituksessa Nina painoi enää 71,4 kiloa eli 14,6 kiloa vähemmän kuin kesäkuun alussa.

Seuran haastattelun aikaan Nina painoi 67,5 kiloa. Nina kertoo lehdessä, että hänen tavoitteenaan on pudottaa vielä muutamia kiloja. Ensisijaisena tavoitteena on kuitenkin pitää poissa jo karisseet kilot.

Nina Mikkonen

Nina Mikkosen ensisijaisena tavoitteena on pitää poissa karisseet kilot.

Makeanhimo pysyy kurissa säännöllisellä syömisellä

Kituuttamista Nina ei painonhallinnassaan harrasta.

”Syön aina kun on nälkä, mutta en mitä tahansa”, Nina kertoo Seurassa.

Kun Nina toimi edesmenneen miehensä Timo T. A. Mikkosen omaishoitajana, häntä piinasi jatkuvan väsymyksen aiheuttama makeanhimo. Nykyään Nina syö päivittäin kolme lämmintä ateriaa ja säännölliset välipalat. Näin hän varmistaa, että verensokeri pysyy tasaisena eikä makeanhimo yllätä.

”Pyrin myös noudattamaan lautasmallia, jossa puolet ateriasta on salaattia ja kasviksia”, Nina kertoo.

Lue lisää Seurasta!

Lue myös:

Nina Mikkonen selvisi masennuksesta ja kriiseistä – auttaa nyt muita kovia kokeneita: ”Olen hyvä esimerkki siitä, että aina on toivoa”

Nina Mikkonen menetti kolme läheistään ja sairastui keskivaikeaan masennukseen: ”On ihme, että olen tässä nyt”

Miehensä kuoleman jälkeen uutta elämää opetteleva Nina Mikkonen: ”Olen kuin vanki, joka on päässyt vapauteen”

X