Julkkikset

Sinikka Sokka avoimena seksuaalisuudestaan Kotiliedessä: ”Rakastelun ja hyväilyn tarve säilyy läpi elämän”

Näyttelijä Sinikka Sokka luuli nuorempana, että seksuaaliset halut, hellyyden osoitukset ja yhdynnät loppuvat, kun ikää tulee tarpeeksi. Ikääntymisen myötä hän huomasi olleensa väärässä.

Teksti:
Outi Pippuri
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Sinikka Sokan mielestä ikäihmisten seksuaalisuus on turhaan tabu.

Näyttelijä Sinikka Sokka luuli nuorempana, että seksuaaliset halut, hellyyden osoitukset ja yhdynnät loppuvat, kun ikää tulee tarpeeksi. Ikääntymisen myötä hän huomasi olleensa väärässä.

Näyttelijä Sinikka Sokka, 69, puhuu uudessa Kotiliedessä avoimesti seksuaalisuudestaan ja tarpeistaan. Hänen mielestään ikäihmisten seksuaalisuus on tabu – ja aivan turhaan!

”Ajattelin nuorempana, että seksuaaliset halut, hellyyden osoitukset ja yhdynnät loppuvat, kun ikää tulee tarpeeksi. Kuvittelin, että vaihdevuosien jälkeen tulee seinä vastaan ja sen jälkeen ollaan vaan kiltisti kokotan ja luetaan kirjaa”, Sinikka sanoo Kotilieden haastattelussa.

Oman ikääntymisensä myötä Sinikka on huomannut olleensa väärässä.

”Vanhemmiten omat halut ehkä vähän hiipuvat, mutta uskon, että jokaisella säilyy läpi elämän samanlainen rakastelun ja hyväilyn tarve.”

”Olin lapsellinen ja äärimmäisen itsekäs”

Sinikka kertoo myös ensimmäisen avioliittonsa hajoamisesta. Hän oli naimisissa toimittaja Bengt Packalénin kanssa vuosina 1976–1982 ja liitosta syntyi tytär Emilia, 41. Erossa tytär jäi asumaan isälleen.

”Ajattelin, että avioliiton pitää olla intohimoinen rakkausavioliitto eikä mitään tasaista hengailua. Olin lapsellinen, äärimmäisen itsekäs, pinnallinen ja impulsiivinen. Lähdin siitä avioliitosta ihan mahdottomaan ja täydellisesti tuhoon tuomittuun suhteeseen, joka päättyi pian. Omasta mielestäni minussa ei ollut mitään vikaa, koska olin pirteä ja iloinen likka. Nyt voin todeta, että paskat”, Sinikka sanoo Kotilieden haastattelussa.

Sinikka ja Emilia antoivat vuonna 2015 Annalle haastattelun, jossa he puhuivat suhteestaan ja sen kipukohdista.

– Minulla oli äiti, joka oli illat poissa. En tiennyt muunlaisesta elämästä, Emilia sanoi tuolloin.

Sinikka tunnusti olevansa hallitseva ja dominoiva ja pyrkivänsä vaikuttamaan tyttärensä päätöksiin.

– Elän hänen puolestaan päätösten kautta, ja se on ärsyttävää. Se kertoo luottamuspulasta. En luota Emilian osaavan itse ratkaista asioitaan parhaalla mahdollisella tavalla, Sinikka myönsi.

X