Julkkikset

SuomiLove-juontaja Mikko Kuustonen: Olemme Jenni Pääskysaaren kanssa hyvin herkkiä koskettaville tarinoille

SuomiLove on Mikko Kuustoselle unelmatyö. Hän rakastaa musiikkia ja koskettavia elämäntarinoita.
1.2.2019 Teksti: Anu Räsänen Kuvat: YLE

Vain yksi asia huoletti Mikko Kuustosta, kun hän valmistautui työhönsä SuomiLoven juontajana.

”Sekä Jenni Pääskysaari että minä olemme hyvin herkkiä koskettaville tarinoille. Vitsailimme etukäteen, että yhteistyössämme on sellainen kahden Mirja Pyykön vaara. Voimme aiheuttaa empatian yliannostuksen, joka saa meidät kaikki voimaan pahoin”, Kuustonen kertoo nauraen.

Vakavoiduttuaan Kuustonen toteaa, että sekä hän että Pääskysaari pitävät ihmisistä ja ovat kiinnostuneita näiden tarinoista. Juuri siksi molempien silmät kyyneltyivät SuomiLoven kuvauksissa useaan otteeseen. Monet SuomiLoven rakkaustarinoista ovat itse asiassa selviytymistarinoita, kertomuksia siitä, että yhdessä jaksamme enemmän kuin yksin. Ne tarjoavat myös vertaistukea katsojille, joilla on ollut vaikeuksia elämässään.

”Narnia-kirjailija C.S. Lewis on sanonut, että luemme kirjoja tajutaksemme, ettemme ole yksin. Tässä on vähän sama. Me haluamme kuulla muiden tarinoita ja tuntea tunteita yhdessä.”

Mikko Kuustonen lukee mielellään naistenlehtiä

Kuustonen lukee mielellään ihmisten elämän- ja selviytymistarinoita myös naistenlehdistä – joita hän tilaajana tosin kutsuu mieluummin aikakauslehdiksi.

”Kuulun itse niihin julkisuuden henkilöihin, jotka eivät juurikaan yksityisyyttään raota. Arvostan kuitenkin kollegoita, jotka kertovat aidosti vaikeista kokemuksistaan.”

Mikko Kuustosen piti oikeastaan juontaa jo SuomiLoven ensimmäistä kautta. Hän oli tekemässä ohjelman pilottijaksoa, mutta joutui vetäytymään projektista muiden tv-töidensä vuoksi.

”Olen sen jälkeen seurannut SuomiLovea sivusta rakkaudella ja tykästynyt formaattiin juuri siitä syystä, että ohjelmassa annetaan suunvuoro elämän hämmästyttäville tositarinoille. Lisäksi minusta on kunniakasta ja hienoa, että tässä ohjelmassa pyritään pelkästään tekemään hyvää, ilahduttamaan ihmisiä.”

SuomiLove lauantaisin klo 21.15, TV1

SuomiLOVE-ohjelman laulajat Osmo Ikonen ja Johanna Iivanainen: Liikutumme itsekin kuvauksissa

Uusperheessä elävä Mikko Kuustonen: ”Yhteiselo vaatii sitä, että osaa pyytää ja antaa anteeksi”

Vaimoonsa ensi silmäyksellä rakastunut Osmo Ikonen: ”Olen romantikko, joka haluaa hemmotella naista”