Julkkikset

Tähtisadetta ja -90-luvun nostalgiaa! He ovat vuoden 2019 kuumimmat julkkikset – tunnistatko jo kaikki?

Kokosimme yhteen alkavan vuoden kiinnostavimmat nimet niin viihteen kuin urheilunkin saralta.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Mvphotos, Om-Arkisto

Mitalitoivoja ja palkintosadetta! Kokosimme yhteen alkavan vuoden kiinnostavimmat nimet niin viihteen kuin urheilunkin saralta. Jenni Vartianen yksi heistä, mutta tunnistatko loput?

Kokosimme yhteen alkavan vuoden kiinnostavimmat nimet niin viihteen kuin urheilunkin saralta.

Alkavana vuonna viihteen ja urheilun ystäviä hemmotellaan toden teolla, sillä kiinnostavaa katseltavaa ja seurattavaa on luvassa runsain mitoin.

Säkenöivä gaalakausi potkaistaan käyntiin heti tammikuun alussa, ja viime vuoden ansioituneimmille näyttelijöille, muusikoille ja urheilijoille jaetaan tunnustuksia kevään mittaan sekä kotimaisissa että ulkomaisissa palkintogaaloissa.

Telkkariruudun äärellä kannattaa katsastaa vähintäänkin, nouseeko näyttelijä Jasper Pääkkösen tähdittämä Blackkklansman -elokuva kärkikahinoihin Golden Globe ja Oscar -gaaloissa.

Penkkiurheilija voi puolestaan eläytyä sinivalkoisten sankarien suorituksiin muun muassa hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailujen muodossa. Hiihdosa suurimmat mitalitoiveet lepäävät tänäkin vuonna hiihtäjä Krista Pärmäkosken harteilla.

Upeita naislaulajia ja Suomen kaikkien aikojen isoin keikka

Jenni Vartiainen
Jenni Vartiainen.

Vuoden naissolistin tittelistä kilvoittelee helmikuisessa Emma Gaalassa joukko Suomen eturivin artisteja. Viekö voiton uusiutunut Anna Puu elektronisilla soundeillaan? Onko vuoden 2019 suurin tähti sittenkin Alma, joka on luonut menestyksekästä uraa ulkomailla? Vai kiriikö kärkeen kuitenkin rohkeampaa puoltaan esitellyt Jenni Vartiainen, jonka uusi levy kiilasi suoraan albumilistan kärkeen?

Ed Sheeran
Ed Sheeran.

Maailman suosituimpiin artisteihin lukeutuva brittipoppari Ed Sheeran valloittaa heinäkuussa Malmin lentokentän ja tarjonnee näkemisen arvoisen keikkaelämyksen uniikissa miljöössä. Kahtena peräkkäisenä iltana järjestetystä tuplakonsertista saattaa jopa tulla Suomen kaikkien aikojen isoin keikkatapahtuma.

Kotimaisia elokuva-alan tähtiä

Martti Suosalo
Martti Suosalo.

Kotimaisen elokuvan Jussi-palkinnot jaetaan perinteisesti maaliskuun lopulla. Parhaan miespääosan Jussista kisaavat ehdokkaat eivät ole vielä selvillä, mutta yllätys olisi, jos näyttelijä Martti Suosalo ei olisi mukana kärkikahinoissa hienolla tulkinnallaan sisällissodan vankileireistä kertovassa Suomen hauskin mies -elokuvassa.

Timo Vuorensola
Timo Vuorensola.

Ohjaaja Timo Vuorensolan tieteiskomedia saa vihdoin jatkoa, kun Iron Sky The Coming Race -elokuva tulee maailmanensi-iltaan tammikuun puolivälissä. Nähtäväksi jää, lunastaako pari vuotta suunniteltua aikataulua jäljessä julkaistava leffa odotukset ja voittaako se myös ykkösosan arvostelijat puolelleen.

Maailman paras tv-sarja Game of Thrones saa vihdoin jatkoa

Emilia Clarke.
Emilia Clarke.

Game of Thrones -fanit päästetään vihdoin pitkästä piinasta, kun sarjan viimeinen tuotantokausi pärähtää huhtikuussa ruutuun.

Spekulaatioita herättää tietysti se, ketkä maailman parhaaksi tv-sarjaksi kuvaillun ohjelman hahmoista jäävät loppukahinoissa henkiin.

Jotta tarkasti varjellut juonenkäänteet eivät paljastuisi ennen aikojaan, sarjalle on kuvattu näyttelijä Emilia Clarken mukaan useita erilaisia loppuratkaisuja.

Disney-klassikoiden ystäviä hellitään vuonna 2019

Beyonce
Beyoncé.

Alkava vuosi on Disney-ystävän kulta-aikaa! Klassikkoelokuva Leijonakuninkaasta tehdään uusi versio, jossa popin kuningatar Beyoncé antaa äänensä Nala-leijonalle. Kotimaassa Pieni Merenneito valtaa syksyllä Helsingin kaupunginteatterin lavan, ja Tampereen teatteri tuo ensi kertaa Suomeen Notre Damen kellonsoittaja -musikaalin.

Brie Larson
Brie Larson.

Vuonna 2019 on korkea aika julkistaa Disneyn ensimmäinen supersankarileffa, jonka pääosassa nähdään naispuolinen tähti. Näyttelijä Brie Larsonin huhutaan lunastavan Captain Marvel -elokuvaan liittyvät kovat odotukset ja tekevän leffassa vaikuttavan roolisuorituksen.

Saako Jasper Pääkkönen osansa vuoden 2019 Hollywood-glamourista?

Lady Gaga
Bradley Cooper ja Lady Gaga.

Leffa-alan arvostetuimmat palkinnot Oscarit jaetaan helmikuun lopulla. Vaikka ehdokkaita ei ole vielä julkistettu, veikkaukset käyvät kuumina. Yhdeksi voittajasuosikiksi on povattu Bradley Cooperin ohjaamaa ja Lady Gagan tähdittämä A Star Is Born -elokuvaa. Laulajana paremmin tunnetun Gagan hartioille on myös soviteltu parhaan naispääosan esittäjän viittaa.

Jasper Pääkkönen
Jasper Pääkkönen.

Näyttelijä Jasper Pääkkösen tähdittämälle Blackkklansman -elokuvalle voi olla luvassa himottuja elokuva-alan palkintoja. Ku Klux Klanista kertova leffa on ehdolla muun muassa parhaaksi draamaelokuvaksi tammikuisessa Golden Globe -gaalassa. Kotikatsomoissa onkin syytä seurata, kuinka monta pystiä leffa pokkaa vuoden mittaan.

Kiki Lane
Kiki Lane.

Näyttelijä Kiki Lanen nimi ei ole noussut vielä suuren yleisön huulille, mutta tilanne korjaantunee pian, koska Moonlight-ohjaaja Barry Jenkins valitsi lupaavan näyttelijän pääosaan juuri ilmestyneeseen If Beale Streets Could Talk -leffaansa. Kiki Lanen roolisuoritusta on jo arvioitu ylistävin sanankääntein. Kiki nähdään vuoden aikana myös muutamassa muussa isossa leffassa.

Ihanaa ysärinostalgiaa!

Backstreet Boys
Backstreet Boys

Ysärivillitys saa jatkoa, kun myös maailman ikonisimpiin yhtyeisiin kuuluva Backstreet Boys palaa lauteille. Suomeen nostalgiaa henkivä kokoonpano saapuu kesäkuun alussa.

Onkin kiinnostavaa nähdä, järjestävätkö Nick Carter, Kevin Richardson, Brian Littrell, AJ McLean ja Howie Dorough yhä yhtä kovat bileet kuin 20 vuotta sitten.

Spice Girls
Spice Girls.

Myös takavuosien suosikkibändi Spice Girls tekee keväällä odotetun paluun keikkalavoille Britti-kiertueen muodossa. Olipa sitten varttunut Wannaben tahtiin tai ei, on kiinnostavaa kuulla, missä vireessä Emma, Melanie C, Melanie B ja Geri nykyään ovat. Comebackia himmentää ainoastaan se, että Posh Spicena tuttu Victoria Beckham jättää kiertueen väliin.

Kuka kohoaa vuoden 2019 urheilusankariksi?

Petra Olli
Petra Olli.

Vuoden urheilija -palkinnon saajaksi on tänä vuonna suorastaan tunkua hyvistä ehdokkaista. MM-kultaa syksyllä paininut Petra Olli lienee vahvoilla skabassa, joka ratkeaa tammikuussa Hartwall Arenalla järjestettävässä Urheilugaalassa.

Ristomatti Hakola.

Hiihtäjä Ristomatti Hakola on väläytellyt alkutalvesta kovaa kuntoaan, ja päihitti Rukan maailmancupin kisassa olympiavoittaja Iivo Niskasenkin. Ristomatti saattaa nousta nappisuorituksella jopa Itävallan MM-kisojen sprinttikilpailun mitaliehdokkaaksi.

Krista Parmakoski
Krista Pärmäkoski.

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski on yksi suomalaisten suosikeista, kun hiihtäjähuiput kisaavat mestaruuksista Itävallan Seefeldissä järjestettävissä MM-kisoissa helmikuun lopulla. Nähtäväksi jää, kumpi on kovempi luu: moninkertainen arvokisamitalisti Krista vai kilpaladuille palannut norjalaiskomeetta Therese Johaug.

X