Julkkikset

Tantraseksin Juha Rouvisen kanssa löytänyt Jutta Gustafsberg: ”Seksielämäni on nelikymppisenä parempaa kuin koskaan”

Tantraseksi on avannut Jutta Gustafsbergille, 44, tien hyvään oloon, jota hän ei tiennyt olevan olemassakaan.

Teksti:
Eveliina Lauhio
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Tantraseksi on avannut Jutta Gustafsbergille, 44, tien hyvään oloon, jota hän ei tiennyt olevan olemassakaan.

Seksuaaliterapeutiksi opiskeleva Jutta Gustafsberg ei ole koskaan aikaisemmin kokenut sellaista yhteyttä kuin kihlattunsa, tulevan aviomiehensä Juha Rouvisen kanssa. Jutta kertoo Nainen puhuu miehestä -haastattelussamme, mitä yhteiset tantraseksikokemukset ovat opettaneet hänelle seksuaalisuudesta.

Minkälaista seksi on nelikymppisenä?

Seksielämäni on nyt nelikymppisenä parempaa kuin koskaan. Tämän ikäisenä seksuaalisuus on kokonaisvaltaisempaa kuin nuorempana. Se liittyy varmasti ikään ja itsevarmuuden lisääntymiseen. Aina löytyy nuorempia ja timmimpiä naisia, mutta tämän ikäisenä tiedän, että olen hyvä juuri tällaisena. Nykyään osaan myös avata suuni ja kertoa kumppanilleni, minkälaista kosketusta haluan.

En ole koskaan aiemmin kohdannut sellaista yhteyttä, jota koen­ Juhan kanssa. Se on paljon enemmän kuin seksi pelkkänä fyysisenä suorituksena. Olemme opiskelleet yhdessä tantraseksiä ja kävimme muun muassa Englannissa yksityisessä tantraseksiretriitissä.

Tantraseksin ydin on yhteys toiseen ihmiseen. Juhan kanssa olen saanut kokea, miltä tuntuu olla täysin yhtä toisen ihmisen kanssa. Se on huikea kokemus. Tantraseksin idea on myös opettaa ihminen ottamaan vastaan nautintoa. Meitä naisia on ohjeistettu, että ei saa maata lahnana paikallaan vaan pitää olla aktiivinen. Tantraseksissä ajatukset käännetään toisinpäin. Aina molempien ei tarvitse olla aktiivisia, vaan seksissä on lupa olla myös nauttiva osapuoli.

Tantraseksi on avannut minulle tien hyvään oloon, jota en tiennyt olevan olemassakaan. Olen tajunnut, että seksissä ei kannata suorittaa. Kun unohtaa ulkonäköpaineet ja lakkaa miettimästä sitä, missä vaiheessa naisen tulee saada orgasmi, seksielämä nousee aivan uudelle tasolle. Seksiin pätee sama viisaus kuin muuhunkin elämään: elä hetkessä ja ole läsnä.

Jutta Gustafberg Juha Rouvinen
Juha ja Jutta kertoivat seurustelustaan tällä kuvalla huhtikuussa 2017 Instagramissa. Kuva: Instagram @jutta_gustafberg

Millä tavoin rakkautenne on poikkeuksellista verrattuna aikaisempiin kokemuksiisi?

Välillämme on aidosti pyyteetöntä rakkautta. Rakkaus liikkuu välillämme vapaasti ilman, että se sitoo tai omistaa. Suhteessamme molemmat ovat vapaita tekemään omat aikataulunsa. Esimerkiksi nyt, kun Juha tekee gradua, annan miehelleni tilaa. Meillä molemmilla on myös vapaus lähteä suhteesta, jos siltä tuntuisi. Kun ei koe, että toinen yrittäisi sitoa, on helppo antautua olemaan yhdessä.

Suhteeni Juhan kanssa ei ole sellaista hormonimyrskyistä intohimoa, joka saa monet parit menemään yhteen. Intohimomme on paljon syvempää kuin tunne perhosista vatsanpohjassa: se on vahvaa halua olla yhdessä ja suunnatonta rakkautta.

Arvostan sitä, että saimme ensin rakastua toisiimme ystävinä ja vasta sen jälkeen naisena ja miehenä. Tässä suhteessa ei tarvitse pelätä sitä, että alkuhuuma loppuisi, sillä meidän suhteessamme varsinaista alkuhuumaa ei ole koskaan ollutkaan.

Luit lyhennelmän Annan jutusta, jossa Jutta kertoo myös sen , millaiset häät hänellä ja Juhalla on ensi kesänä. Entä mikä on Jutan pahin virhe miessuhteissa? Millaisia kokemuksia hänellä on uskottomuudesta? Lue juttu Annasta 5/2018. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X