Julkkikset

Temptation Island Suomi -juontaja Sami Kuronen: ”Uskoni täydelliseen luottamukseen parisuhteessa on rapistunut ohjelman myötä”

Temptation Island Suomi -ohjelman tekeminen on vaikuttanut juontaja Sami Kurosen käsitykseen parisuhteesta enemmän kuin hän olisi etukäteen osannut arvata. – Olen huomannut, että jos olosuhteet ovat otolliset ja alkoholi mukana sekoittamassa pakkaa, ihminen on yllättävän altis rikkomaan parisuhteen rajoja, Sami kertoo.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Om-Arkisto

Sami Kuronen on seurustelevaa tyyppiä. – Hyvässä parisuhteessa kumppani tyydyttää sekä psyykkiset että fyysiset tarpeet, jos homma vain toimii.

Temptation Island Suomi -ohjelman tekeminen on vaikuttanut juontaja Sami Kurosen käsitykseen parisuhteesta enemmän kuin hän olisi etukäteen osannut arvata. – Olen huomannut, että jos olosuhteet ovat otolliset ja alkoholi mukana sekoittamassa pakkaa, ihminen on yllättävän altis rikkomaan parisuhteen rajoja, Sami kertoo.

Temptation Island Suomi -sarjassa pariskunnat lähtevät testaamaan parisuhdettaan paratiisisaarelle sinkkujen houkutusten keskelle. Parit erotetaan toisistaan heti alkumetreillä naisten ja miesten leireihin, eivätkä he näe toisistaan kolmen viikon aikana kuin videoklippejä.

Sami Kuronen, 43, on ollut sarjan juontajana alusta saakka.

Siviilissä Sami on 7-vuotiaan Oona-tyttärensä isä ja Mirkka Torikan miesystävä. Vaikka Sami sanoo, että hänen ihmissuhteensa voivat hyvin, Sami myöntää, että kuvauksien tapahtumat ovat saaneet hänet monta kertaa mietteliääksi ja näkemään parisuhteeseen liittyviä asioita uudessa valossa.

Sitoutuvatko naiset parisuhteeseen miehiä enemmän?

– Yleisellä tasolla ehkä ajatellaan, että nainen olisi sitoutuvampaa tyyppiä kuin mies, mutta henkilökohtaisesti en näe siinä mitään eroa. Olen Temptation Island -reissuilla katsonut pariskuntien edesottamuksia nyt kolme kautta. Kyllä siellä on ihan yhtä tiiviisti ja yhtä löyhästi parisuhteeseen suhtauduttu kummankin sukupuolen taholta.

Pettävätkö naiset eri syistä kuin miehet?

– Pettäminen on mielestäni enemmän kiinni olosuhteista kuin sukupuolesta. Esimerkiksi ohjelman kuvauksissa kummassakin leirissä tilanteet lähtivät laukalle. Naisten ja miesten käyttäytymisessä ei ollut mitään eroa. Olen huomannut, että jos olosuhteet ovat otolliset ja alkoholi mukana sekoittamassa pakkaa, ihminen on yllättävän altis rikkomaan parisuhteen rajoja. Omia tekemisiä lähdetään myös helposti vähättelemään. Olen miettinyt, millaista meno on oikeassa elämässä, kun kameroita ei ole ja kiinnijäämisen pelko ei ole samalla tavalla läsnä kuin kuvaustilanteessa. Tietyllä tapaa uskoni täydelliseen luottamukseen parisuhteessa on rapistunut ohjelman myötä.

Arvasitko, että ohjelma vaikuttaa näin vahvasti näkemykseesi parisuhteesta?

– Etukäteen oli vaikea luoda mitään ennakkokäsityksiä tai -asenteita, koska lähdimme tekemään aivan uutta ohjelmaa. Okei, amerikkalainen versio 10 vuoden takaa oli toki referenssinä. En silti voinut etukäteen käsittää, millainen kokemus ohjelman tekeminen ja parien toilailujen seuraaminen sivustakatsojana selvin päin tulee olemaan. Kun kuukauden päivät elää ja hengittää sitä maailmaa ja on siinä kuplassa, menee varmasti huomattavasti syvemmälle myös omissa tunteissaan kuin televisiokatsoja. Toivoisin, että ohjelman katseleminen herättäisi kotisohvilla keskustelua omasta parisuhteesta ja rajoista: millä tavalla itse suhtautuisi ja käyttäytyisi vastaavissa tilanteessa ja olisiko se ok? Ohjelma toimii hyvänä keskustelunavaajana pariskunnille.

Miksi itse haluat elää parisuhteessa?

– Hyvässä parisuhteessa kumppani tyydyttää sekä psyykkiset että fyysiset tarpeet, jos homma vain toimii. Ja onneksi nyt omalla kohdalla homma toimii, että ei ole sen suhteen mitään ongelmaa tai tarvetta lähteä viettämään sinkkuelämää. Olen aina ollut seurustelevaa tyyppiä. En ole ollut elämäni aikana juurikaan sinkkuna. Ennen vuosituhannen vaihdetta minulla oli parin vuoden sinkkukausi, mutta käytännössä olen seurustellut koko 2000-luvun.

Onko sinulla naispuolisia ystäviä?

– No on! Suurin osa ystävistäni ja varsinkin läheisimmistä ystävistä on naispuolisia. Viimeisimmät vuodet läheisimmät työkaverini ovat olleet naisia ja olen ystävystynyt lähestulkoon kaikkien heidän kanssa. Minun on helpompi tulla naisten kanssa juttuun ja toimeen kuin miesten kanssa. Koska itselläni on 7-vuotias tytär, niin viimeiset seitsemän vuotta olen elänyt ihan konkreettisesti tyttöjen maailmassa ja sielunmaisemassa. Jotenkin tuntuu, että pääsen naisten kanssa helpommin samalle aaltopituudelle kuin miesten kanssa. Minua ei häiritse lainkaan, että myös naisystävälläni on miespuolisia ystäviä. Ystävien sukupuolella ei mielestäni ole merkitystä, jos parisuhde ja luottamus toista kohtaan ovat kunnossa.

Millaisina hetkinä tavallinen parisuhde joutuu testiin?

– Jokainen riita, on riidan aihe mikä tahansa, on testi parisuhteelle. Riiteleminenkin on taitolaji. Oleminen on hyvin vaikeaa, jos esimerkiksi pariskunnan osapuolet riitelevät hyvin eri tavalla. Olen huomannut, että nainen on aika usein riitatilanteissa hieman aktiivisempi ja hyökkäävämpikin osapuoli, kun taas me miehet usein vetäydymme noissa tilanteissa märehtimään asioita omiin oloihimme ja oman pään sisälle. Riitelytavat eivät välttämättä kohtaa. Tilanne voi joskus olla sietämätön sille osapuolelle, joka haluaisi selvittää asiat heti.

Mikä on sellainen totuus, jota et haluaisi kuulla naisen suusta?

– On varmaankin paljon sellaisia totuuksia, joita en haluaisi etenkään oman naiseni suusta kuulla. Totta kai henkinen yhteys on tärkeä, mutta hyvässä parisuhteessa tärkeää on myös fyysisyys. Seksuaalinen vetovoima on yksi hyvän parisuhteen tärkeimpiä kriteerejä. Siksi voisi olla henkisesti aika kova kolaus, jos toinen sanoisi, että en pysty millään tasolla tyydyttämään hänen seksuaalisia tarpeitaan. Se olisi kamala paikka.

Voisitko antaa uskottomuuden anteeksi?

– Olen ohjelman kautta miettinyt, olisiko pahempaa fyysinen pettäminen vai tunnepuolella pettäminen. Jos kumppanilleni tulisi syviä tunteita toista kohtaan ja henkinen vetovoima tätä kohtaan olisi vahvempi kuin minua kohtaan, se olisi minulle kovempi paikka kuin fyysinen pettäminen. Tunnepuolen pettämistä en välttämättä pystyisi antamaan anteeksi. Fyysisen pettämisen eli seksin toisen kanssa voisin teoriassa antaa anteeksi tietyissä tilanteissa, jos se olisi edes jollain tavoin järkevästi perusteltavissa.

Mitä et antaisi naiselle anteeksi?

– Sitä, jos nainen kohtelisi omaa lastaan kaltoin henkisesti tai fyysisesti. Ne ovat asioita, jotka eivät olisi anteeksiannettavissa millään. Tietenkään en antaisi naiselle anteeksi myöskään minkäänlaista henkistä tai fyysistä väkivaltaa omaa lastani kohtaan.

Mikä on pahin virheesi naissuhteissasi?

– Vaikka olen puheen ammattilainen, niin parisuhteessa ja varsinkin riitatilanteissa olen huono puhumaan. Pystyn puhumaan todella avoimesti silloin, kun kaikki on hyvin. Mutta yksi suurimpia heikkouksiani on riitatilanteissa kyvyttömyys selvittää asiaa, kun tunnetila on päällä. Peli on vihellettävä poikki ja tunteiden tasaannuttava ennen kuin olen valmis asian selvittämiseen. Se saattaa viedä aikaa tunnista kolmeen päivään. Viime vuosina olen mielestäni kuitenkin petrannut. Riitelemistaidoissani on kuitenkin edelleen kehitettävää.

Temptation Island Suomi Nelosella 22.3. alkaen keskiviikkoisin ja torstaisin klo 22.

Lue myös:

Sami Kuronen paljastaa: tätä mieltä hän on oikeasti kustakin Temptation Island -parista

Temptation Island -ohjelmassa rakastuneet Sonja ja Miikka avoliittoon! ”Yhteinen arki on meille laatuaikaa”

Testaa, kestäisikö parisuhteesi Temptation Islandin houkutukset

Bachelor Suomi -poikamies Tuomas Sahimaa: ”Hankin lapsia vasta, kun löydän ihmisen, jonka kanssa olen loppuelämäni”

Tuure Kilpeläinen kipeistä parisuhdekokemuksistaan: ”Tiedän, miltä petos tuntuu”

X