Julkkikset

Tuija Pehkonen joutui työpaikkakiusatuksi uransa alkuaikoina – kertoo ikävästä kokemuksestaan somessa: ”Muistan, miten rikki olin”

Radiotoimittaja Tuija Pehkonen kertoo Instagram-tilillään tulleensa kiusatuksi aikaisemmassa työpaikassaan. ”Jäljet eivät ole kauniita”, Tuija kirjoittaa päivityksessään.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Om-Arkisto

Tuija Pehkonen kertoo tulleensa uransa alkuaikoina kiusatuksi.

Radiotoimittaja Tuija Pehkonen kertoo Instagram-tilillään tulleensa kiusatuksi aikaisemmassa työpaikassaan. "Jäljet eivät ole kauniita", Tuija kirjoittaa päivityksessään.

Radiotoimittaja Tuija Pehkonen on päivittänyt Instagram-tililleen koskettavan tekstin. Päivityksessä Tuija kertoo uransa alkuajoista sekä siitä, kuinka hän tuli kiusatuksi entisessä työpaikassaan.

Näin Tuija kuvailee kiusaamiskokemustaan:

”Muistan edelleen tosi tarkasti myös ne kamalat tyypit, jotka teki mun jokaisesta päivästä helvettiä. Muistan yksittäiset sanat ja jutut, joita musta puhuttiin. Muistan, miten rikki olin siitä vastaanotosta, jonka sain työpaikassa, jonne pääsystä olin haaveillut ja jonka eteen olin tehnyt aivan hullun lailla töitä.”

Millaisen mallin annamme lapsillemme?

Tuija pohtii sosiaalisessa mediassa myös koulukiusaamista ja mallia, jonka annamme omalla käytöksellämme lapsille.

”Ehkä nää asiat pyöri mielessä, koska luin eilen juttuja koulukiusaamisesta ja ajattelin, että tietenkin lapset kiusaavat toisiaan, kun aikuiset näyttävät työpaikoillaan mallia. Moni on pyytänyt anteeksi tai ainakin harmitellut jälkikäteen, kaikki eivät sitä koskaan tuu tekemään.”

Päivityksellään Tuija haluaa lisätä tietoisuutta kiusaamisesta ja arvista, joita kiusaaminen jättää jälkeensä.

”Olipa kyse ulkopuolelle jättämisestä, seksuaalisesta ahdistelusta, selän takana puhumisesta tai nälvimisestä, kiusaaminen jättää aina jälkensä. Ne jäljet eivät ole kauniita. LO-PE-TA!”

View this post on Instagram

Haimila ja karhuvauva. 👧🏻🐻❤️ #tb mun mediatyön alkuaikoihin. Oli nääkin aikoja. Jostain syystä viime yönä en saanut unta ja vanhat jutut pyöri mielessä, nämäkin radioajat. Oli paljon uutta, oppimista, kaikenmaailman kokemuksia. Karhuvauvan tapaamisen lisäks käytiin Lauran kanssa mm. helikopteribrunssilla Tallinnassa ja millon missäkin kissanristiäisissä juhlimassa ravintolan uutta tapettia tai pöydänkulmaa. Nää kaikki hyvät jutut ja @laurahaimila:n mä muistin aamulla heti herättyäni. ❤️ Yöllä mielessä pyöri kuitenkin ne ikävämmät jutut. Muistan edelleen tosi tarkasti myös ne kamalat tyypit, jotka teki mun jokaisesta päivästä helvettiä. Muistan yksittäiset sanat ja jutut, joita musta puhuttiin. Muistan, miten rikki olin siitä vastaanotosta, jonka sain työpaikassa, jonne pääsystä olin haaveillut ja jonka eteen olin tehnyt aivan hullun lailla töitä. Ehkä nää asiat pyöri mielessä, koska luin eilen juttuja koulukiusaamisesta ja ajattelin, että tietenkin lapset kiusaavat toisiaan, kun aikuiset näyttävät työpaikoillaan mallia. Moni on pyytänyt anteeksi tai ainakin harmitellut jälkikäteen, kaikki eivät sitä koskaan tuu tekemään. Kirjotan tän päivityksen siksi, että edes yksi kusipääpaskakiusaaja, joka murentaa toista koulussa, työpaikassa tai harrastusporukassa, jäisi ajattelemaan. Olipa kyse ulkopuolelle jättämisestä, seksuaalisesta ahdistelusta, selän takana puhumisesta tai nälvimisestä, kiusaaminen jättää aina jälkensä. Ne jäljet eivät ole kauniita. ⚡️ LO-PE-TA! Mun pelastus ja onni kaiken keskellä oli ystävät, kuten Laura, jotka piti pystyssä sillon, kun horjuin. Kaikilla kiusatuilla ei oo ketään siinä vieressä. 💔 #tbt

A post shared by Tuija Pehkonen (@tuijapehkonen) on

Tuija poseeraa  uudessa Instagram-kuvassaan entisen kollegansa ja ystävänsä, radiotoimittaja Laura Haimilan kanssa. Tuijan mukaan Laura oli hänelle tuki ja turva kiusaamisen keskellä.

”Mun pelastus ja onni kaiken keskellä oli ystävät, kuten Laura, jotka piti pystyssä sillon, kun horjuin. Kaikilla kiusatuilla ei oo ketään siinä vieressä”, Tuija kirjoittaa.

Lue myös:

Tuija Pehkonen ja Eero Ettala kihloihin: ”Hän sanoi KYLLÄ” – katso parin romanttiset kihlauutiskuvat

Veden rauhoittava voima rentouttaa Tuija Pehkosen: ”Uidessa pystyn jättämään kaiken ulkopuolelle”

Uusi Tanssii Tähtien Kanssa -juontaja Tuija Pehkonen: ”Löysin rauhan terapiasta”

X