Tytti Tuppuraiselle tärkeintä ovat lapset ja rakkaus.
Julkkikset

Tytti Tuppurainen Kotiliedessä: ”Rakkautta voi olla ensi silmäyksellä, ja se tapahtui minulle”

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen elää uusperhe-elämää ja on puolisonsa kanssa eduskuntapariskunta. Kotilieden haastattelussa Tytti kertoo avoimesti myös kehosuhteestaan.
Teksti: Tiina Torikka Kuvat: Jarmo Wright

Tytti Tuppurainen, 46, on elänyt paineista kesää energiayhtiöiden Uniperin ja Fortumin vaikean tilanteen takia.

”En halua voivotella mistään. Voimavarani ovat yhteisen hyvän käytössä”, Tytti toteaa Kotilieden haastattelussa.

Tytin perheeseen kuuluvat puoliso, 20- ja 22-vuotiaat lapset Tytin edellisestä avioliitosta sekä puolison aikuiset lapset. Parisuhde alkoi sen jälkeen, kun oululainen yksinhuoltajaäiti valittiin 11 vuotta sitten eduskuntaan – josta hän ei tuntenut ketään.

Sen hän tiesi, että eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio oli myös Oulusta.

”Voin kokemuksesta sanoa, että rakkautta ensi silmäyksellä ei ole tyhjää puhetta. Näin voi tapahtua, ja se tapahtui minulle”, Tytti sanoo Kotiliedessä.

Pertti tarjosi Tytille arjen apua kuten lasten kuljettamista harrastuksiin, ja tutustuminen tilanteissa ilman äitiä teki lasten ja Pertin suhteesta jo alussa omanlaisensa ja toimivan.

Ruoanlaitossa taitava mies paistoi lapsille lettuja, ja Tytti havaitsi nopeasti, että pystyi luottamaan Pertin sitoutumiseen.

”Minulla on hyvä mies ja hyvä, rakkaudellinen avioliitto”, Tytti voi todeta nyt vuosikymmen myöhemmin.

Kasvuiässä Tytti oli fyysisesti varhaiskypsä ja muita pidempi. Hän muistaa yksinäisyyden tunteen ja erilaisia pilkkanimiä, kuten Eiffel-torni, Kirahvi ja Mount Everest.

”Tuntui vaikealta olla erilainen. Harkitsin vakavasti myös tupakoinnin aloittamista, koska oli kuullut, että se hidastaa pituuskasvua.”

Nyt Tytti kokee, että matkan varrella pituudesta on ollut hyötyäkin. Muutama vuosi sitten Tytti kohtasi kehonsa uudella tavalla.

Mystisen väsymyksen ja alavireisyyden lisäksi alkoivat niin kovat rannekivut, että Tytti pyörtyi kotona kylpyhuoneen lattialle. Syy oli kilpirauhasen vajaatoiminta.

”Tämä ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa pitkäaikaissairauteni on opettanut nöyryyttä elämää kohtaan ja yhteyttä kehoon”, Tytti kertoo Kotilieden haastattelussa.

Tytti Tuppuraisen haastattelu on kokonaisuudessaan Kotiliedessä 17/2022.

X