Julkkikset

Uniin ja intuitioon uskova Anu Sinisalo: ”Erosin parisuhteestani unen perusteella”

Näyttelijä Anu Sinisalo luottaa elämänsä isoissakin päätöksissä tunteisiinsa, intuitioonsa ja unimaailmaansa, joka antaa hänelle tärkeitä viestejä.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Näyttelijä Anu Sinisalo luottaa elämänsä isoissakin päätöksissä tunteisiinsa, intuitioonsa ja unimaailmaansa, joka antaa hänelle tärkeitä viestejä.

Näyttelijä Anu Sinisalo, 51, pohtii Annan Totta vai tarua? -juttusarjassa, pitävätkö naiseutta koskevat kliseet paikkansa.

Nainen tekee päätökset tunteella, mies järjellä. Onko väite mielestäsi totta vai tarua?

Itse toimin tunnepohjalla isoissakin kysymyksissä. Näen paljon unia, uskon niihin ja osaan tunnistaa itselleni tärkeät viestit. Unissa on mielestäni ikiaikaista selittämätöntä viisautta.

Näin ensimmäisen merkityksellisen uneni, kun olin noin 16-vuotias. Se oli hyvin henkilökohtainen kokemus. Myöhemminkin olen tehnyt isoja päätöksiä intuitiolla, esimerkiksi joitakin vuosia sitten erosin parisuhteestani unen perusteella. Minun ei ole koskaan tarvinnut katua uniin perustuvia päätöksiäni. Nuorempana luin unikirjoja, koska halusin ymmärtää unieni tarinoita ja symboliikkaa, mutta tajusin, että minun kuuluu tulkita öisiä kertomuksia juuri omalla tavallani.

Uskon vahvasti intuitioon, vaikka järki ja mieli yrittävätkin toisinaan punkea väliin. Myös miesystäväni Antti Reini on tunne-eläjä, toimimme molemmat paljolti vaistolla ja intuitiolla.

Naiset rakastuvat renttuihin. 

Tarua minun kohdallani, vaikka pidänkin haasteista ja rentut voivat olla hurmaavia. Ymmärrän heitä, jotka renttuihin lankeavat. Siihen liittyy ajatus ja toive siitä, että toisen voisi rakastaa ehjäksi.

Kiinnostun ihmisistä, joilla on jokin mysteeri tai salaisuus. Kaikkia miesystäviäni yhdistää se, että he ovat jollakin tapaa ristiriitaisia persoonallisuuksia. Kukaan heistä ei ole ollut helppolukuinen.

Anu Sinisalo

Äidin ja tyttären suhde on haastava kehdosta hautaan.

Ei minun kohdallani. Äiti on ollut tukenani aina ja on yhä edelleen. Perustin perheen teini-iässä, joten minulta jäi varsinainen nuoruus elämättä. Nyt jälkeenpäin tajuan, että koin murrosikäni oikeastaan vasta keski-iässä, nelikymppisenä.

Kun lapsi kasvoi, tajusin, että en ole olemassa vain muita varten. Keski-iässä minulla oli vihdoin aikaa miettiä, mitä itse haluan ja silloin aloin vetää omia rajojani ihmissuhteissani ja kipuilin itsetuntemukseni kanssa. Tuohon vaiheeseen liittyi myös kapinointi äitiä kohtaan. Pistin hänelle hanttiin, mutta kiukuttelin toki aikuisemmin kuin teini.

Myöhäisen, keski-ikäisenä koetun murrosiän jälkeen tunnen olevani nyt viisikymppisenä asteen verran aikuisempi ja tasapainoisempi. Olen varmempi ja sanon mielipiteeni selkeämmin.

Miksi Anu ja hänen miesystävänsä, näyttelijä Antti Reini, asuvat kahdessa eri kodissa? Miksi Anu ei halua leimautua feministiksi? Lue Anun haastattelu Anna-lehden numerosta 44/2017. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

 

X