Julkkikset

Urheilullinen Kim Herold menetti fyysiset voimansa Selviytyjät Suomi -kilpailussa: ”En saanut edes yhtä leukaa vedettyä”

Muusikko Kim Herold kertoo hämmentyneensä siitä, kuinka radikaalisti hän menetti fyysiset voimansa laihduttuaan reippaasti Selviytyjät Suomi -kisan aikana. Kun mies palasi Suomeen, oli urheilullinen elämä aloitettava uudestaan pienin askelin.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Nelonen Media, Lars Johnson

Kim Herold nautti Selviytyjät Suomi -kilpailusta.

Muusikko Kim Herold kertoo hämmentyneensä siitä, kuinka radikaalisti hän menetti fyysiset voimansa laihduttuaan reippaasti Selviytyjät Suomi -kisan aikana. Kun mies palasi Suomeen, oli urheilullinen elämä aloitettava uudestaan pienin askelin.

– Nyt kuuluu hyvää, hymyilevä muusikko Kim Herold, 39, kiittelee. Kim kertoo ostaneensa vastikään uuden asunnon, ja remonttihommat ovat täyttäneet miehen kalenterin urakalla.

– Remppa vie yllättävän paljon aikaa, kaakeleita ja puita on puuhattu yötä päivää. Myös uutta musiikkia julkaistiin pitkästä aikaa. Ja urheilua, se on minun elämäni tällä hetkellä, Kim listaa.

Kim Herold laihtui kisassa: ”Olo oli fyysisesti heikko

Kun viime kesän alussa kaikki Selviytyjät Suomi -kilpailijat palasivat Suomeen viidakosta, Kim Herold päätyi kissankokoisin kirjaimin kirjoitettuihin otsikoihin: Kim oli laihtunut hurjasti kisan aikana.

Kim kertoo, että hänen kroppansa meni aivan sekaisin.

– Laihdun todella paljon ja kropassani tapahtui muutoinkin isoja muutoksia. Koska normaalisti urheilen paljon, syön myös todella paljon: lisäravinteita ja protskuja [proteiinia], palautusjuomia – kun ne kaikki jättääkin pois ja on muutenkin nopea aineenvaihdunta, niin aika nopeasti siinä lähti kiloja, Kim kertoo.

Kim Herold
Kim Herold ajatteli Selviytyjät Suomi -kilpailussa ruokaa herkeämättä.

Muutokset Kim huomasi myös energiassaan.

– Olo oli myös fyysisesti heikko, kun palasin Suomeen. Se, mikä eniten ihmetytti, oli voimien katoaminen: niiden takaisin saaminen kesti todella kauan. Painon sai nopeasti takaisin – varsinkin, jos syö pelkkiä wingsejä ja hampurilaisia, niin kuin minä. Painoa alkoi kertyä liiankin paljon, ruokaa rakastava Kim virnistää.

Oli viidakossa hyviäkin puolia.

– Lämpö teki toisaalta hyvää. Minulla on paljon selkävaivoja, mutta siellä niitä ei ollut – ehkä se bambusänkykin oli hyvä, Kim sanoo.

Lue myös: Selviytyjät-kilpailija Lola Odusoga ymmärtää nyt, miksi eläkeläiset muuttavat lämpimään: ”Lämmössä kivut katoavat”

”Kesti kauan, että sain voimani takaisin”

Palattuaan Suomeen Kim jatkoi urheiluharrastustensa parissa. Mies ei kuitenkaan ollut enää entisensä.

– Kun menin tekemään leukoja, en yhtäkkiä saanutkaan enää yhtään leukaa. Aloitin sitten kuminauhajumpalla. Kesti kauan, että sain voimani takaisin, Kim kertoo.

Pikkuhiljaa voimat kuitenkin palasivat. Lenkille miestä ei hänen omien sanojen mukaan saa, mutta kiipeäminen ja uinti ovat mieluisia liikuntamuotoja.

Yksi laji on silti ylitse muiden: Kim kertoo hurahtaneensa brasilialaiseen jujutsuun, jossa hän myös kilpailee.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kim Herold (@kimiherold) jakama julkaisu

– Meillä on siinä mahtava porukka. On kiva päästä sunnuntaisin purkamaan paineita matolle kavereiden kanssa. Se on oikea herrasmieslaji, missä oppii aina uutta. Suosittelen sitä myös naisille, se on loistavaa liikuntaa. Siinä tulee myös aste kovuutta lisää.

Lue myös: Äänestä omaa Selviytyjät Suomi -suosikkikisaajaasi – kuka heistä voittaa koko kisan?

X