Julkkikset

Veeti Kallio on aloittanut uuden työn hierojana: ”Kaikenlaiset kehot ovat sellaisenaan arvokkaita ja kauniita”

Veeti Kallio opiskeli yli viisikymppisenä uuden ammatin. Hierojana hän voi auttaa muita. – Minkäänlaisen ihmiskehon koskeminen ei tunnu minusta vastenmieliseltä.
13.2.2020 Teksti: Annan toimitus Kuvat: Suvi Elo

Nuori nainen astuu huoneeseen, pysähtyy, kääntyy katsomaan ulko-ovea ja kääntyy taas takaisin. Hierontapöydän vieressä on Veeti Kallio.

”Hierotaanko täällä?” nainen kysyy. ”Joo”, mies vastaa.

”Mutta etkö sinä ole se laulaja ja näyttelijä? Luulin, että olen tullut vahingossa väärään paikkaan.”

Nainen oli tullut asiakkaaksi Turun Hieronta-akatemiaan, jossa opiskelijat tekevät koulutukseen kuuluvia asiakastöitä. Veeti valmistui hierojaksi viime keväänä. Nykyisin hän työskentelee turkulaisella Mentor Gymillä ja suhtautuu yllättyneisiin ensireaktioihin edelleen lempeän huvittuneesti, niin kuin asiakkaaseen, joka kysyi: ”Hierotko sinä myös miehiä?”

– Haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Se on paljon mukavampaa kuin vaikka pottuilu. Nuorempana olin omasta mielestäni kova rokkijätkä ja muut tulivat perässä. Nykyisin ajattelen, että kaikenlainen negatiivinen ajattelu on hukkaan heitettyä energiaa. Haluan edistää hyvinvointia, hän sanoo.

Veeti Kallio: ”Minkäänlaisen ihmiskehon koskeminen ei tunnu minusta vastenmieliseltä”

”Voin 54-vuotiaana fyysisesti ja henkisesti paremmin kuin nuorempana. En olen syönyt teollisesti tuotettua punaista lihaa enää pitkiin aikoihin ja viisi kuukautta sitten jätin pois myös sokerin. Sitä ennen saatoin syödä litran jäätelöä illassa televisiota katsoessa.

Nykyisin syön paljon kasviksia ja riistaa – niin kuin aikanaan lapsuudenkodissani. Pätkäpaastoan säännöllisesti eli syön noin kahdeksan tunnin aikana vuorokaudessa ja 16 tuntia olen syömättä. Pyrin siihen, etten kuormita kehoani turhalla energialla. Tällä hetkellä yritän vähentää kofeiinin käyttöä ja korvaan osan tavallisesta kahvista kofeiinittomalla.

Minulla on ollut vuosien varrella ongelmia terveyden kanssa. Olen kärsinyt muun muassa rytmihäiriöistä, alhaisesta rautatasosta ja korkeasta verenpaineesta. Neljä viikkoa sitten pystyin lopettamaan verenpainelääkityksen, sillä verenpaineeni oli laskenut ihanteelliselle tasolle todennäköisesti terveellisen ruokavalion ja liikunnan ansiosta.

Olen kuormittanut elimistöäni pillereillä. Siksi en nykyisin ota mielelläni edes kipulääkettä päänsärkyyn vaan kokeilen ensin muita konsteja, vaikka vedenjuontia.

Hieronta on kiinnostanut minua jo vuosia. Olen käynyt hoidoissa itse paljon, ja takahuoneissa olen auttanut kollegoja hieromalla. Alan kouluun minut sai haaveemme omasta bed and breakfastista, tulevaisuudessa voisin tehdä hoitoja siellä. Tällä hetkellä saan elantoni useasta työstä: hieron, keikkailen, näyttelen ja teen tatuointeja.

Parikymppisenä työskentelin Helsingissä sairaala-apulaisena. Syötin vanhaa miestä, entistä linnakundia, joka oksensi jokaisen lusikallisen pois. Se oli minusta vastenmielistä, mikä näkyi varmasti naamastani. Yhtäkkiä vanhus nappasi minua kurkusta kiinni, veti pääni lähelle kasvojaan ja sanoi: ’Taidat olla kundi ihan vihree.’

Iän karttuessa olen oppinut ajattelemaan eri tavalla. Minkäänlaisen ihmiskehon koskeminen ei tunnu minusta vastenmieliseltä. En ylipäätään ajattele kehoa kohteena. Täydellisiä kehoja on vain viihdeteollisuudessa, ja nekin ovat usein tekemällä tehtyjä. Jokainen ihminen on elävä organismi. Kaikenlaiset kehot ovat sellaisenaan arvokkaita ja kauniita.”

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Sari Hannikainen. Jutussa Veeti Kallio kertoo muun muassa hemoglobiinitasostaan, joka oli alimmillaan  60, kun Veetin elämässä oli vaikeimmat ajat. Lue koko juttu Annasta 7/2020 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Veeti Kallio, 54

Työ: Hieroja, laulaja, näyttelijä, tatuoija.

Asuu: Paimiossa.

Perhe: Kihlattu Jenni Teräväinen, lapset Igor, 19, ja Aava, 7.

Harrastukset: Liikunta, nikkarointi, lukeminen.

Tulevaa: Näyttelee ensi kesänä Vaahteramäen Eemeli -näytelmässä isää Kotkassa Kyminlinnan ja Nurmijärvellä Taaborin kesäteatterissa.

Lue myös

Suosittelemme