Ihmiset ja suhteet

Tytär lumosi juontaja Gogi Mavromichalisin: ”Isyyden pienistä ihanista asioista pitäisi puhua enemmän”

Juontaja Gogi Mavromichalis tuli viime vuonna isäksi. Hänen mielestään suomalaiset miehet ovat turhan juroja. - Harva kehtaa kertoa, kuinka hellyttäviä tilanteita vauvan kanssa on.

Teksti:
Piia Sainio
Kuvat:
Sampo Korhonen, Mavromichaliksen perheen kotialbumi

Gogi Mavromichalis on iloinen, että hänen ensimmäinen lapsensa on tyttö. - Saan hemmotella pientä prinsessaa.

Juontaja Gogi Mavromichalis tuli viime vuonna isäksi. Hänen mielestään suomalaiset miehet ovat turhan juroja. - Harva kehtaa kertoa, kuinka hellyttäviä tilanteita vauvan kanssa on.

Vuosi 2023 oli Gogi Mavromichalisin elämän vuosi.

– Minusta tuli sekä iskä että yrittäjä.

Constantinos ”Gogi” Mavromichalis on menestynyt televisiokasvo ja esiintyjä. Salatut elämät -sarjaa seuranneet muistavat hänet nuoren Romeo Aroan roolista. Sittemmin hän on juontanut muun muassa Yle Kioski -ohjelmaa, ja viime vuoden alussa hänet palkittiin Kultaisella Venlalla ohjelmastaan Gogin kantabaari.

Keväällä 2023 Gogi irtisanoutui keskittyäkseen oman yrityksen pyörittämiseen. Hän on ollut tyytyväinen valintaansa. Yrittäjänä hän voi itse päättää, miten täyttää kalenteriaan. Se on auttanut isyyden alkumetreillä.

– Päivisin olen pikkuisen kanssa. Yritän järjestellä kalenteria niin, että vaimo pääsee harrastuksiinsa ja omiin menoihinsa.

Tuoreet vanhemmat jakoivat yöheräämiset alusta saakka niin, että Gogi heräsi yhden maissa syöttämään vauvaa, vaimo viiden maissa. Näin molemmat saivat mahdollisimman pitkät yöunet.

– Sovimme etukäteen vaimoni kanssa, että pyrimme olemaan niin tasa-arvoisia kuin vain voimme olla. Halusin olla vauvan elämässä läsnä.

Lue myös: Kasmirin uusi vauva-arki herätti laulajassa odottamatonta harmitusta – ”Koko maailman se on muuttanut”

Äskettäin oli ensimmäinen viikonloppu, jolloin vauvan äiti oli yön poissa kotoa. Gogi oli vauvan kanssa kaksin – ja läsnä – jokaisen hetken, jolloin vauva oli hereillä. Sen hän näkee arvokkaana.

– Kun olen kahdestaan vauvan kanssa, tutustun häneen parhaiten.

Gogi Mavromichalis ja tytär
Isä ja tytär. Vauva on kuvassa kolmen viikon ikäinen. © Mavromichalisin kotialbumi

Vaikeinta vanhemmuudessa on pysytellä rauhallisena

Suurin osa Gogin kavereista oli tullut isäksi jo ennen häntä.

– He kaikki ovat olleet läsnä vauvojensa kanssa. Jos he ovat tulleet kyläilemään, he ovat ottaneet lapsensa mukaan. Meillä on myös faijojen oma Whatsapp-ryhmä, jossa on lähinnä sellaista vitsikästä hajoamista arkeen: katsokaa, nyt se laittoi puuroa tukkaan. Ja tämä siis kaikella hyvällä.

Vaikeinta lapsen hoidossa on pysyä rauhallisena.

– Harvoin menetän malttini, mutta varsinkin alussa niin tuli tehtyä. Vauva oli itkuinen iltaisin, ja kaikki oli uutta meille. Nukuttaminen oli iso työmaa ja turhautti helvetisti. Mutta se kuuluu vanhemmuuteen, ja nyt menee tosi kivasti.

Lue myös Kotiliesi.fi: Kun Kai jäi koti-isäksi pienten lasten kanssa, tuttavat ihmettelivät: ”Kaikki miehet eivät ole hoksanneet, kuinka iso mahdollisuus se voi olla”

Neuvolapalveluja Gogi kuvailee luksukseksi, yhteiskunta ottaa isät hyvin huomioon. Vain yhden asian hän muuttaisi.

– Isyyden pienistä ihanista asioista pitäisi puhua enemmän. Suomalaiset äijät ovat juroja. Harva kehtaa kertoa, kuinka hellyttäviä tai ihania tilanteita vauvan kanssa on. On ihanaa, kun löydän jonkin jutun, jolla saan vauvan nauramaan.

Gogi toivoo, että lapsella olisi aina turvallinen olo hänen kanssaan.

– Haluaisin olla sellainen isä, jonka luo pikkuinen voi aina juosta, ottaa jalasta kiinni ja saada turvan. Haluan myös, että hän voi aina tulla sanomaan, jos hänellä on paha mieli. Olisi kiva, että meidän perheessämme voisi puhua vapaasti.


Juttu on lyhennelmä Piia Sainion kirjoittamasta artikkelista, joka on julkaistu Anna-lehdessä 7/2024.


X