Julkkikset

Krista Siegfrids: Vanhemmuus on maailman ihanin asia, mutta spontaanius hävisi elämästä täysin

Vanhemmuudessa laulaja Krista Siegfridsin ovat yllättäneet ennenkokemattomat tunteet.

Teksti:
Riikka Heinonen
Kuvat:
OM-arkisto, Krista Siegfridsin kotialbumi

Krista Siegfrids koki uudenlaista onnea perhelomalla äidin roolissa.

Vanhemmuudessa laulaja Krista Siegfridsin ovat yllättäneet ennenkokemattomat tunteet.

“Kuvassa olen tyttäreni Lizzyn kanssa Curaçaon saarella Karibialla. Lähdimme lomamatkalle viime syksynä juuri ennen Lizzyn kaksivuotissyntymäpäiviä. Yli yhdeksän tunnin lentoineen se oli ensimmäinen pitkä reissumme lapsen kanssa, mutta matka meni paremmin kuin olisin voinut kuvitella.

Mieheni Rutger otti kuvan meistä rannalla, koska näytimme hänen mielestään niin söpöiltä.

Karibian-loma perheen kanssa on jäänyt ikuisesti Krista Siegfridsin mieleen.
Karibian-loma perheen kanssa jäänee ikuisesti Krista Siegfridsin mieleen.

Curaçao on jäänyt ikuisesti mieleeni, sillä se on uskomattoman kaunis paikka. Rakastamme merta, rantaa ja aurinkoa. Kuvassa opetan Lizzylle, miten hiekkakakkuja tehdään.

Kuvanottopäivä on jäänyt mieleen hauskana ja rentona, täydellisenä lomapäivänä. Olimme kaikki hyvällä tuulella ja superrentoutuneita.

Ennen ajattelin, että minulla on loputtomasti energiaa ja virtaa. En todellakaan ollut tajunnut, miten paljon hommaa vanhemmuudessa on. Äidiksi tultuani olen huomannut, että minua väsyttää ihan eri tavalla kuin ennen. Se oli suoranainen sokki, sillä kuvittelin, etten koskaan väsyisi. Äitiys on kovaa työtä.

Vanhemmuus muutti tärkeysjärjestystä elämässäni. Ennen työ oli aina ykkösenä, ja saatoin mennä oman aikatauluni mukaan ja tehdä mitä halusin. Nykyään perhe tulee ensimmäisenä ja rakennan kaiken muun sen ympärille.

Spontaanius on hävinnyt elämästäni täysin. Asumme Amsterdamissa, ja joudun työni puolesta matkustamaan jonkin verran. Arkemme vaatii välillä aikamoista sovittelua, jotta saamme kaiken järjestymään. Sellaista se nyt on, mutta onneksi opin tässä koko ajan kantapään kautta.

Vaikka vanhemmuus on toisinaan aika raskasta, se on maailman ihanin asia. Tyttäreni on nyt elämäni päähenkilö, ja on mieletöntä seurata oman lapsen kasvua. Lizzy laulaa koko ajan. Tykkäämme laulaa myös yhdessä, ja vaatteiden sovittelu on yhteinen harrastuksemme.

En ollut koskaan kokenut mitään sellaista kuin äidinrakkaus. Sitä on vaikea edes selittää. Voisin haluta tulevaisuudessa lisää lapsia, mutta vielä asia ei ole ajankohtainen.”

Juttu on julkaistu Elämäni kuva -palstalla Annan numerossa 31/2023.

X