Julkkikset

Waltteri Torikka enteellisessä lapsuuskuvassa Tesoman päiväkodista – ”Sain esiintyä aamuisin”

Waltteri Torikka omi äitinsä bileliivin ja lähti päiväkodin vappujuhliin – kaikkien onneksi tästä jäi kuva ilahduttamaan ikuisesti.

Teksti:
Riikka Heinonen
Kuvat:
Waltteri Torikan kotialbumi, OM-arkisto

"Pystyn olemaan äärimmäisen skarppi, mutta minulla on myös käsittämätön taito olla aivan pihalla."

Waltteri Torikka omi äitinsä bileliivin ja lähti päiväkodin vappujuhliin – kaikkien onneksi tästä jäi kuva ilahduttamaan ikuisesti.

”Kuvassa olen pukeutunut Tesoman päiväkodin vappujuhlia varten rokkiasuuni eli Helmi-mummun tekemään liiviin. Mummu oli tehnyt liivin äidilleni, mutta omin sen esiintymiskäyttööni. Olin jo viisivuotiaana innokas esiintyjä. Sain toisinaan esiintyä aamuisin päiväkodissa, ja ne päivät sujuivat rauhallisesti, koska olin saanut purkaa ylimääräisen energiani.

Kukaan ei koskaan kieltänyt minua esiintymästä, vaan sain olla juuri sellainen kuin olin. Sallivalla ilmapiirillä on ollut laulajanurani kannalta suuri merkitys. En vielä lapsena osannut tietoisesti haaveilla laulajanurasta. Nauhoitin kylläkin iskelmäkappaleita ja omia biisejäni kaseteille.

– Klassinen musiikki on ollut elämässäni siitä lähtien, kun aloin käydä pianotunneilla kuusivuotiaana, Waltteri Torikka sanoo.
– Klassinen musiikki on ollut elämässäni siitä lähtien, kun aloin käydä pianotunneilla kuusivuotiaana, Waltteri Torikka sanoo.

Esiintymisen tarve ei ole koskaan hävinnyt. Kyse ei ole siitä, että haluaisin olla esillä, vaan ennemminkin siitä, että olen aina halunnut ilmaista itseäni musiikin avulla. Se on minulle luontaista. Kun pääsen toteuttamaan tarvettani, minulle tulee rauhallinen olo.

Kuvanottohetkellä elämäni oli aika paljon stressittömämpää kuin nyt. Kunhan puin rokkiliivin ylleni ja se oli siinä.

Kun laulaminen muuttui työksi, paineet kasvoivat ja tietynlainen huolettomuus hävisi. Olen onnistunut silti säilyttämään lapsenomaisuuden itsessäni. Toivon, etten hävitäkään sitä koskaan, sillä se on tärkeä ominaisuus taiteilijalle. Saan tosin tuosta piirteestäni aika paljon kuittailua osakseni.

Eräs ystäväni sanoi, että tuntuu siltä kuin hukkaisin välillä päänikin. Pystyn olemaan äärimmäisen skarppi, mutta minulla on myös käsittämätön taito olla aivan pihalla. Käytännön asiat rakoilevat helposti, jos en keskity kunnolla. On oi­keastaan suoranainen ihme, että minulla on mennyt näinkin hyvin tässä elämässä.

Haluaisin sanoa kuvan pikku-Waltterille, että älä käytä energiaasi sen miettimiseen, mitä muut ajattelevat sinusta, vaan keskity tekemään omaa juttuasi.

Olen sukkuloinut eri musiikkilajien välillä ja tehnyt klassisen musiikin ohessa kevyempää viihdettä. Välillä tuntuu, että minun pitäisi noiden valintojeni vuoksi todistella ammattitai­toani klassisen musiikin laulajana.”

Waltteri Torikka, 38, on laulanut kesällä Savonlinnan oopperajuhlilla ja Ihmiset suviyössä -oopperassa Hämeenkyrössä.

X