Kauneus

Tällaiset hiukset 50-vuotias nainen voisi haluta itselleen – katso inspiroivat kuvat!

50-vuotiaan naisen hiukset voivat olla pitkät tai lyhyet – tai jotain siltä väliltä. Inspiroidu näiden viisikymppisten upeista tyyleistä ja löydä oma suosikkisi.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
MVPhotos, Tiia Ahjotuli

50-vuotias nainen näyttää upealta niin pitkissä kuin lyhyissä hiuksissa.

50-vuotiaan naisen hiukset voivat olla pitkät tai lyhyet – tai jotain siltä väliltä. Inspiroidu näiden viisikymppisten upeista tyyleistä ja löydä oma suosikkisi.

Moni 50-vuotias nainen tulee jossain vaiheessa ajatelleeksi, että nyt olisi hyvä aika ajaa hiukset räväkäksi pixieksi tai pätkäistä kutrit trendikkääksi mutta arjessa näppäräksi polkkatukaksi. Toisaalta moni viisikymppinen antaa kutriensa yhä hulmuta pitkänä – ja sehän sopii!

Vaikka viisikymppisillä naisilla on lukemattomia mahdollisuuksia hiustyylinsä suhteen, fakta on silti se, että 50-vuotiaan naisen hiukset voivat tuntua erilaisilta kuin nuorempana. Ne eivät välttämättä kasva yhtä nopeasti kuin ennen, hiukset voivat ohentua tai eivät muuten vain tunnu enää istuvan iän myötä muuttuneeseen tyyliin.

Mietimme, millaiset hiukset 50-vuotias nainen voisi haluta itselleen, ja kokosimme ihania inspiraatiokuvia avuksi tuleville kampaamokäynneille!

Lue myös: Miksi hiusten kunto heikkenee iän myötä? Eräs tekijä saattaa yllättää: ”Yksi suurimmista hiustenlähdön aiheuttajista”

50-vuotias nainen: Pitkät hiukset

Näyttelijä Sarah Jessica Parker, 58, nousi koko maailman seuraamaksi tyyli- ja hiusidoliksi vuosituhannen taitteessa Sinkkuelämää-sarjan myötä.

Vuonna 2021 And Just Like That… -sarjan myötä paluun suomalaisten tv-ruuduille tehnyt Sarah Jessica pitää edelleen kiinni tavaramerkiksi nousseista pitkistä kutreistaan – eikä ihme, sillä ovathan ne edelleen upeat!

Myös näyttelijä Jennifer Aniston, 54, on totuttu näkemään pitkähiuksisena. Näyttelijän Rachel-tukaksi nimetty kampaus nousi Frendien suosion myötä ilmiöksi, eikä kyseinen hiustyyli ole oikeastaan koskaan poistunut täysin muodista.

Ei siis ihme, että näyttelijä pitää edelleen kiinni pitkistä, auringonvaalentamista hiuksistaan, joiden etuosaan on jätetty kasvoja kehystämään vaaleammat, kerrostavat osiot.

Kasvoja kehystävät vaaleat osiot (face framing lights tai money piece hair) ja kerrostukset (face framing layers) ovatkin tällä hetkellä erittäin suosittuja tapoja piristää hiuskuontaloa!

Jennifer ja näyttelijäkollega Reese Witherspoon, 47, osoittavat, että jos oma luottotyyli on löytynyt, näyttää 50-vuotias nainen aina upealta, vaikka hiukset pysyisivät samassa mitassa vuodesta toiseen.

Myös Julia Roberts, 55, on viihtynyt pitkähiuksisena pitkään. Vaihtelua tyyliin näyttelijä on saanut muun muassa väriä ja leikkausta vaihtelemalla, kuten alla olevat kuvat osoittavat.

Pääasiassa Julia Roberts on kuitenkin totuttu näkemään tasamittaisessa, keskijakaukselle kammatussa hiustyylissä.

50-vuotias nainen: hiukset, jotka inspiroivat!
Näyttelijä Julia Robertsilla on totuttu näkemään pitkät ja hyväkuntoiset kutrit. 50-vuotias nainen voikin hyvillä mielin todeta, että sellaiset hiukset, jotka näyttivät hyvältä 20-vuotiaana, näyttävät hyvältä yhä!

50-vuotias nainen: Puolipitkät hiukset

Joidenkin mielestä selkää hipovat, hyvin pitkät kutrit eivät ole se paras mahdollinen malli hiuksille – ainakaan itselle. Toisilla hiukset eivät edes tunnu kasvavan tiettyä mittaa pidemmiksi. Jos hiuksia ei kuitenkaan tahdo pätkäistä lyhyeksi, olkapäille laskeutuva puolipitkä malli voi olla hyvä vaihtoehto.

Näyttelijä ja televisiojuontaja Kelly Ripa, 52, viihtyy puolipitkissä hiuksissa, joissa on usein kauniit, klassiset laineet.

Näyttelijä Chelsea Handlerin, 48, hiuksissa on sen sijaan rennommat beach wave -henkiset laineet, jotka loihtivat vaivattoman näköisen ja nuorekkaan tyylin.

Lue myös: 60-vuotiaan lyhyet hiukset – 10 tyyliä leikata pirteä pixie, klassinen polkka ja long bob

50-vuotias nainen: Polkkatukka on luottotukka

Polkkatukan paras puoli piilee siinä, että se on helppohoitoinen ja aina muodissa. Moni 50-vuotias nainen saattaakin ajatella, että hyvät hiukset ovat sellaiset, joita ei tarvitse puunata liikoja.

Myös näyttelijä, laulaja ja lauluntekijä Idina Menzel, 52, on nähty leukaa hipovassa polkkatukassa. Rennot kiharat tuovat hiustyyliin kuohkeutta ja juhlavuutta.

Näyttelijä Thandiwe Newton, 50, on puolestaan nähty trendikkäässä rikotussa polkassa. Kerrostaminen tuo polkkaan mukavaa vaihtelua ja pehmeyttä.

Thandiwella on nähty vuosien varrella myös kaunis leikkaus, jossa toinen puoli hiuksista on jätetty pidemmäksi ja toinen leikattu polkkatukan pituuteen. Tämä on oiva vaihtoehto, jos pitää rohkeista leikkauksista ja kaipaa jotain lyhyen ja pitkän hiustyylin väliltä.

50-vuotias nainen hiukset Thandiwe
Thandiwe Newton on kokeillut rohkeitakin leikkauksia.

Kotiliesi.fi: Älä tee näitä karhunpalveluksia hiuksillesi! Asiantuntija listaa yleisimmät mokat hiustenhoidossa – ja jakaa parhaat vinkkinsä

50-vuotias nainen: Lyhyet hiukset

Suositko kuitenkin ennemmin lyhyttä kuin pitkää hiustyyliä?

Kokeile silloin ajatonta pixie cut -leikkausta, joka on loistava valinta myös viisikymppiselle – sopiihan tyyli lähes jokaiselle! Tämän tietää myös juontaja Maria Veitola, 50.

Maria on useaan kertaan osoittanut, että pixie cut -tyyliin voi saada halutessaan paljonkin vaihtelua, vaikka hiusten mitan pitäisi lyhyenä. Esimerkiksi vuonna 2022 Maria nähtiin Roosa nauha -pressitilaisuudessa vaaleanpunaisissa hiuksissa.

50-vuotias nainen: hiukset, joissa on pixie cut.
Jos 50-vuotias nainen haluaa, että hiukset huomataan, voi räväkän värinen pixie cut olla silloin oiva valinta.

Myös näyttelijä Halle Berry, 56, luottaa lyhyeen hiusmalliin. Edestä pidemmäksi jätetty leikkaus tekee mallista rohkean ja monipuolisen.

Rento hiustyyli muuntautuu kiharan avulla myös klassiseksi juhlatyyliksi. Myös lyhyt hiusmalli voi olla monipuolinen!

X