Kauneus

60-vuotiaan lyhyet hiukset – 10 tyyliä leikata pirteä pixie, klassinen polkka ja long bob

Yli 60-vuotiaan lyhyet hiukset saavat vaihtelua värillä ja leikkauksella – takuuvalinta on jokin kolmesta ikonisesta hiuspituudesta. Inspiroidu tähtien tyyleistä ja valitse suosikkimallisi.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Mv Photos, Instagram, Mirva Kakko

Yli 60-vuotiaan lyhyet hiukset saavat vaihtelua värillä ja leikkauksella – takuuvalinta on jokin kolmesta ikonisesta hiuspituudesta. Inspiroidu tähtien tyyleistä ja valitse suosikkimallisi.

Moni vaihtaa iän myötä lyhyempään hiustyyliin. Lyhyeksi pätkäistyt hiukset voivat helpottaa oman harmaan värin kasvatusprojektia, ja toiset taas kokevat, että lyhyt hiustyyli nuorentaa.

Olipa syy hiusuudistukselle mikä tahansa, kokosimme inspiraatioksi upeita esikuvia, jotka viihtyvät lyhyemmässä hiustyylissä. Valitse suosikkimallisi ja kokeile perässä!

Pirteä pixie Jamie Lee Curtiksen ja Emma Thompsonin tyyliin

Pixie cut on lyhyt, pään muotoa mukaileva hiusmalli, jonka esikuvista tunnetaan muun muassa Hollywood-näyttelijä Jamie Lee Curtis, 64. Lyhyeksi pätkäisty hiusmalli helpottaa oman värin kasvatushanketta, jos esimerkiksi harmaansa haluaa tuoda esiin.

Jamie Lee Curtis viihtyi lyhyessä hiusmallissa jo uransa alkutaipaleella:

Vaikka pixie cut mielletään usein varsin lyhyeksi hiustyyliksi, se voi olla malliltaan myös pidempi, kuten näyttelijä Emma Thompsonilla.

Emma Thompsonin, 63, hiustyyli lähentelee jo bixie-mallia, eli polkkatukan ja pixien välimallia. Viime vuosina suosiotaan kasvattanut Bixie sopii erityisesti taipuisaan hiuslaatuun.

Lyhyt hiusmalli on helppohoitoinen. Kun mallia leikatessa huomioidaan hiuslaatu, hiuksen kasvusuunta sekä kasvonpiirteet, ei malli välttämättä edes kaipaa erityisesti laittamista.

– Oikein leikattuna pixie cut on maailman helpoin laittaa. Koska malli on leikattu omaa päänmuotoa mukaillen, hiusten voi antaa vaikka kuivua ja asettua paikoilleen itsestään, Maria Veitolankin luottokampaajana tuttu Antti Haakana sanoo Annan haastattelussa.

Näyttelijä Sharon Stone, 64, on viihtynyt pitkään lyhyessä hiusmallissa. Pixie on tyylikäs myös rennosti taakse vedettynä.

Myös näyttelijä Jane Fonda, 85, viihtyy lyhyissä hiuksissa.

Lyhyiden hiusten leikkausväli on yleensä noin 5–7 viikkoa. Mitä enemmän hiusta on rikottu tai ohennettu leikkausvaiheessa, sitä nopeammin pixie kasvaa ulos mallistaan.

Kiharat saa myös lyhyisiin hiuksiin, kuten näyttelijä Glenn Closen, 75, juhlatyylissä näkyy.

Lue myös: Heidi Sohlbergin lyhyet hiukset saivat hämmästyttävän erilaisen ilmeen modernin pixien myötä

Klassinen polkka on Anna Wintourin tavaramerkki

Jos hiuksia haluaa lyhentää, mutta pixie ei tunnu omalta vaihtoehdolta, polkkatukka on klassinen valinta, joka ei poistu muodista koskaan. Kävelevä todiste tästä on itse muotimaailman kuningatar, Yhdysvaltojen Vogue-lehden päätoimittaja Anna Wintour.

Voimanainen ei luovu tavaramerkikseen vakiintuneesta hiustyylistään:

Viime vuonna 73 vuotta täyttänyt Anna Wintour ei tunnu ikääntyneen päivääkään. Piileekö salaisuus hiustyylissä vai suurissa, silmät peittävissä aurinkolaseissa?

Siinä missä Wintour luottaa skarppiin, tiukasti muotoon leikattuun malliin, polkka voi olla tyyliltään myös pehmeämpi. Kerrostaminen tuo polkkaan mukavaa vaihtelua ja pehmeyttä, kuten pian 78 vuotta täyttävällä näyttelijä Helen Mirrenillä:

Etenkin pariisitarten suosimassa French bob -tyylissä saa näkyä laineita ja huolettomuutta, pehmeyttä ja kerroksia.

– Jos omat hiukset ovat hennot eikä hiustenlaittoon jaksa juuri kuluttaa aikaa, tasamittainen latva on varma valinta. Jos hiuksia jaksaa laittaa, kerrostamisesta voi olla apua, ja sillä voi saada lisää tekstuuria, Hiushuone Tunteen kampaaja Eva Forsman vinkkaa Annan haastattelussa.

Lisää pehmeyttä saa muotoilemalla, esimerkiksi pyöröharjan, ilmakihartimen tai lämpörullien avulla. Myös kihara nousee usein paremmin kerrostetussa kuin tasamittaisessa leikkauksessa.

Näyttelijä Jessica Langen, 73, kiharat tuovat ilmavuutta ja huolettomuutta hiustyyliin.

Lue myös: Kampaaja ylipuhui Tarjan leikkaamaan pitkän tukkansa – polkkatukan monipuolisuus yllätti Tarjan

Pidemmän polkan kautta: Long bob Jodie Fosterin tyyliin

Jos siirtymän lyhyeen hiustyyliin tahtoo tehdä asteittain, ensimmäinen vaihe lyhentämisessä on pitkä polkkatukka eli long bob.

60-vuotiaan lyhyet hiukset polkkamitassa
Näyttelijä Jodie Fosterin, 60, hiukset osuvat juuri ja juuri olkapäille.

Olkapäitä hivelevä hiustyyli on puolipitkiä hiuksia lyhyempi malli, joka keventää kokonaisuutta, mutta on helppo vetäistä kiinni poninhännälle.

Myös näyttelijä ja kirjailija Anna-Leena Härkönen, 57, on vuosien varrella viihtynyt pitkässä polkkatukassa. Kuva on vuodelta 2019.

Pidempää polkkaa voi keventää kerroksilla. Mallin voi rikkoa huolettoman näköiseen wolf cut -tyyliin. ”Susitukka” sopii parhaiten luonnontaipuisaan ja paksuun hiukseen.

Lue myös: Sopiiko sinulle paremmin lyhyet vai pitkät hiukset? Somessa leviää asian ”matemaattinen totuus” – tarvitset kaksi kynää ja viivoittimen

X