Kauneus

Pienellä panostuksella täydellinen poninhäntä – näin valitset, kannattaako ponnari tehdä alas, ylös vai takaraivolle

Poninhäntä on klassikkokampaus, joka muuttaa hieman muotoaan vuosikymmenten vaihtuessa. Tämän hetken trendi lämmittää niitä, joilla on monelle suomalaiselle tyypillinen ohut hiuslaatu: enää ei kilpailla ponnarin paksuudella, vaan latvat saavat suosiolla olla ohuemmat.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock, Hilppa Wuokko | Video, Hilppa Wuokko

Yhtä oikeaa kohtaa poninhännälle ei ole.

Poninhäntä on klassikkokampaus, joka muuttaa hieman muotoaan vuosikymmenten vaihtuessa. Tämän hetken trendi lämmittää niitä, joilla on monelle suomalaiselle tyypillinen ohut hiuslaatu: enää ei kilpailla ponnarin paksuudella, vaan latvat saavat suosiolla olla ohuemmat.

Trendikkäin poninhäntä on tällä hetkellä takaraivolla oleva, hieman sporttinen ponnari. Myös 2000-luvun alusta vaikutteita saanut ponnari keskijakauksella on juuri nyt trendien aallonharjalla.

– Poninhäntä on nyt hyvinkin kammattu ja geelattu, sanoo BOB Hair Helsinki -kampaamon hiusstailisti Sanni Syd.

Hänellä on myös hyviä uutisia suomalaisen lasisen ja hennon hiustyypin omaaville.

– Tällä hetkellä ponnarin ei tarvitse olla pitkä ja paksu, vaan latvat voivat hyvin olla ohkaisemmat. Tämä on täydellistä hair positive -ajatuksen kannalta: aina ei tarvita lisäkkeitä, vaan oma hius riittää. Se on ajan henki.

Juhlakampaukset ovat koko ajan yksinkertaistuneet, joten hyvin tehty ponnari sopii mitä mainioimmin myös juhlakampaukseksi.

– Elegantti niskaponnari, jonka latva on taivutettu, on hääkampauksenakin ihana. Ponnari näkyy nyt paljon niin juhlakampauksissa kuin ihan high fashionissakin.

Lue myös: Messy bun on arjen helppo pikakampaus, joka syntyy syntyy kolmella yksinkertaisella kikalla – video-ohje

Syd vinkkaa, miten poninhäntä pääsee oikeuksiinsa neljän yksinkertaisen stepin avulla.

Katso jutun lopusta myös video täydellisen poninhännän tekemisestä – samalla näet, miten ponnarin paikka muuttaa ilmettä!

1. Tee poninhäntä, kun et halua tai ehdi pestä hiuksiasi

Sydin mukaan poninhäntä on luottokampaus niihin päiviin, kun hiukset eivät ole täysin puhtaat.

– Silloin hius silottuu helpommin. Poninhäntä on täydellinen kampaus niihin päiviin, kun et halua tai ehdi pestä hiuksia. Ponnari pysyykin paremmin, kun tukka on hitusen rasvainen, Syd selittää.

2. Kampaa hiukset huolella ja siisti samalla lakan kera

Sutaisemalla tai huolellisesti tehty ponnari eroavat toisistaan Sydin mukaan huomattavasti, vaikka loppujen lopuksi kyse on vain pienistä nyansseista.

– Jos haluat tehdä huolellisen poninhännän etkä vain sutaista hiuksia ponnarille, on tärkeää, että hiukset on kammattu huolella läpi ja hiuksiin on laitettu vähän kevyttä hiuskiinnettä, jolla pikkukarvat lähtevät pois näkyvistä.

Harjan, jolla hiukset harjaa läpi, kannattaa Sydin mukaan olla sellainen, jossa on sekä piikit että harjasharjaa. Näin harja harjaa päänahasta asti eikä hiuspohjaan jää hiuskupruja.

– Kun pohja on tehty hyvin, ponnarilla olevat hiukset pysyvät koko päivän siisteinä ja sileinä eivätkä pienet karvat tule esiin.

3. Solmi poninhäntä napakalla elastaaniponnarilla

Poninhäntä kannattaa solmia napakalla elastaaniponnarilla. Näin ponnari pysyy eikä valahda päivän aikana.

Jos hiuksiin haluaa donitsin, voi donitsin laittaa elastaaniponnarin päälle.

4. Mieti ponnarin paikka sen mukaan, mitä haluat lookisi viestivän

Yhtä oikeaa kohtaa ponnarille ei Sydin mukaan ole.

– Paljon määrittää habitus: jos haluaa klassisemman lookin, kannattaa laittaa poninhäntä alas. Tässä 70-luvun ponnarissa voi olla vähän tupeeratumpi pohja. Jos taas haluaa sporttisemman lookin, poninhäntä kannattaa tehdä suoraan takaraivolle. Päälaelle solmittava ponnari taas on leikkisämpi 80-luvun jumppaponnari.

Lue myös: Kotiliesi.fi: Yksi tapa tehdä poninhäntä on ylitse muiden – konkarikampaaja paljastaa videolla mahtavan kampauskikan

X