Kauneus

Kaikki haluavat nyt kylmät kiharat! Näin saat ihanat kiharat helposti ja ilman lämpöä – katso videolta, miten se onnistuu sukkien avulla

Onko hiusten ainainen kihartaminen lämpökäsittelyllä kuluttavaa? Hiuksillesi ainakin on! Heatless curls eli kylmät kiharat valmistuvat melkein itsestään. Ota talteen 5 ohjetta hiustesi kihartamiseen ilman lämpöä.

Teksti:
Tiia Kailaheimo
Kuvat:
Istock, Tiia Kailaheimo, Roosa Roivainen, Sampo Korhonen / Om-Arkisto

Kiharat valmistuvat myös ilman lämpökäsittelyä!

Onko hiusten ainainen kihartaminen lämpökäsittelyllä kuluttavaa? Hiuksillesi ainakin on! Heatless curls eli kylmät kiharat valmistuvat melkein itsestään. Ota talteen 5 ohjetta hiustesi kihartamiseen ilman lämpöä.

Heatless curls eli suomeksi ”kylmät kiharat” on vaivaton ja hiuksia säästävämpi tapa luoda kauniit kiharat. Lämpökäsittely kuluttaa hiusta, ja hiusten laittamiseen lainerautojen tai kiharruspuikkojen kanssa voi kulua paljon aikaa. Kylmät kiharat valmistuvat aivan itsestään! Ei olekaan ihme, että niiden suosio on aivan räjähtänyt sosiaalisessa mediassa.

Voit joko asetella kylmät kiharasi tekeytymään aamulla ja antaa niiden muotoutua etätyöpäivän ajan tai voit antaa niiden vaikuttaa yön yli, jolloin ne ovat aamulla valmiit.

Ilman lämpöä valmistuviin kiharoihin on monia erilaisia tekniikoita. Kokosimme erilaiset tekniikat, joista voit kokeilla ja valita mieleisesi!

Heatless curls sukilla tai kylpytakin vyöllä

Kylpytakin vyöllä tai sukilla saat aikaan kauniit, suurehkot kiharat tai laineet. Kylpytakin vyö on kätevä, koska se pysyy hyvin paikoillaan. Sukilla tehdessä kannattaa kiinnittää sukat ylhäältä ja alhaalta toisiinsa vaikka ponnareilla.

Sukkien tai vyön tulee olla riittävän pitkät omiin hiuksiin. Lyhyttukkaiset voivat pärjätä tavallisilla varrellisilla sukilla, mutta pitkätukkaisten kannattaa valita joko kylpytakin vyö tai pitkävartisemmat polvisukat.

Sitten vain kieputtelemaan! Hiuksia kierretään valitun välineen ympärille ranskanletin tavoin. Jotta kampauksesta tulee tukeva, kannattaa ottaa hiuksia mukaan sekä sukan etu- että takapuolelta.

Katso videolta, miten saat aikaan heatless curls -kampauksen sukkien avulla.

Kuvalliset kiharoiden tekemiseen ohjeet löydät myös täältä.

Tiiviit kiharat pinneillä

heatless curls
Villi kiharapilvi onnistuu myös ilman lämpöä.

Luonnonkiharaa muistuttavat, tiiviit kiharat valmistuvat geelin ja pinnien avulla. Kun hiusgeeli levitetään kosteisiin hiuksiin, se takaa kiharoiden kestävyyden.

Tässäkin tekniikassa hiuksia kieritellään, mutta vyön tai sukkien sijaan ne kiinnitetään pinneillä pieniksi sykkyröiksi päälaelle.

Tässä kampauksessa kihara on pientä ja tiivistä – näyttää luonnonkiharalta!

Ohjeet vaihe vaiheelta löydät täältä.

Heatless curls hiuspannalla

Nämä kiharat valmistuvat hieman samalla logiikalla kuin kylpytakinvyöllä tehdyt kiharat. Tarvitset vain joustavan, kankaisen hiuspannan.

Aseta kangaspanta hippimäisesti hiusten päälle pään ympärille – joko niin, että panta menee keskeltä otsaasi tai ylempänä hiusrajassa. Kierittele sitten pannan alle jääviä hiuksia pannan ympärille!

Heatless curls pannan avulla toimii ehkä paremmin lyhyeen kuin pitkään hiukseen, sillä pitkien hiusten kanssa tila pannasta saattaa loppua kesken.

Katso ohjeet täältä.

@maggieanne.n #heatlesscurls #heatlesscurlsovernight #heatlesscurlstutorial #heatlesscurlshack ♬ original sound – MaggieA

Vanhat kunnon papiljotit

heatless curls papiljotit
Papiljottikiharat eivät vaadi paljon valmistelua.

Papiljotit ovat olleet hiustenlaittajien luottotuote jo kauan ennen kuin heatless curls tuli ilmiöksi. Valitse papiljottien koko sen mukaan, haluatko pienempää vai suurempaa kiharaa. Kannattaa kuitenkin käyttää vähintään kahta eri kokoa: takana isompaa rullaa ja edessä pienempää.

Papiljotit ovat myös verho-otsiksen omaavien paras ystävä. Rulla vain etutukkaan aamutoimien ajaksi, ja verho-otsatukka asettuu kauniisti paikoilleen.

Jos papiljottien käyttö ei ole tuttua, katso ohjeet glamour-kiharoihin täältä.

Ovatko hiuksesi jo valmiiksi taipuisat tai kiharat?

ploppaus
Ploppauksessa kiharat voidaan muotoilla geelillä, muotovaahdolla tai hoitoaineella.

Voisi kuvitella, että luonnonkiharat omaavien ei tarvitsisi enää kiharrella hiuksiaan, mutta välillä luonnonkiharoihinkin kaipaa lisää ryhtiä, sileyttä ja selkeyttä. Curly girl -metodi onkin apu kaikille, joiden hiukset ovat luonnostaan pörröisen taipuisat tai kiharat.

Yksi CG-metodin vaihe on ploppaus, joka on hellävarainen, pörröisyyttä vähentävä tapa kuivata hiukset. Katso ohjeet ploppaukseen täältä.

X