Kauneus

Näin yksi lainerauta eroaa toisesta: kuvasimme, millaista jälkeä niillä syntyy – vertaa suoristusraudan 2 helppoon kikkaan!

Hiusammattilaisen mukaan lainerauta sopii aloittelijoille suoritusrautaa paremmin. Päätimme pistää erilaiset laineet testiin – katso ja vertaa kuvia lopputuloksesta!

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Roosa Roivainen

Kokeilimme, miten helppoa hiusten kihartaminen on laine- ja suoristusraudalla!

Hiusammattilaisen mukaan lainerauta sopii aloittelijoille suoritusrautaa paremmin. Päätimme pistää erilaiset laineet testiin – katso ja vertaa kuvia lopputuloksesta!

Kiharat tuovat arkiseen kampaukseen ryhtiä, viimeistelevät juhlalookin ja kohottavat nutturakampauksen. Näyttävät laineet syntyvät yön aikana ilman lämpöä esimerkiksi papiljoteilla tai jopa kylpytakin vyöllä. Kun aikaa ei ole yön yli, lainerauta tai muu muotoilurauta tekee tyylin.

Laineisiin on saatavilla useita erilaisia lämmöllä toimivia laitteita. Saako suoristusraudalla yhtä huikeat laineet kuin laineraudalla? Soitimme kampaaja ja Karehair-kouluttaja Heidi Kainamolle ja kysyimme, millaista muotoilurautaa ammattilaiset käyttävät lainekampausten loihtimiseen.

Lainerauta vai suoristusrauta? Näin hiusammattilainen kihartaa hiukset

Kainamo kertoo luottavansa ammattilaisena suoristusrautaan sen monipuolisuuden takia. Hän kuitenkin muistuttaa, että yleensä suoristusrauta on haastavampi aloittelijoille.

– Suoristusraudalla onnistuu lähes kaikki: laineet, kiharat, hiusten suoristus, tyven kohotus ja hiuksen taivutus.  Jos asiakas haluaa itse kihartaa hiusta kotona, silloin lainerautaa on helpompi käyttää, koska rauta vain painetaan hiuksen kiinni, eikä se vaadi hankalia käden liikkeitä.

Käytön helppouden lisäksi lämpöraudan hankinnassa olisi hyvä myös miettiä, kuinka kumpuilevista kampauksista haaveilee: onko mielessä loivat laineet vai sittenkin kunnon kiehkurat? Lainerauta tekee erilaista jälkeä kuin suoristusrauta tai kiharrinpuikko.

Hiustenlaatu ei vaikuta muotoiluraudan sopivuuteen. Kainamo kertoo, että muotoilurautoja voi käyttää jokaiselle hiustyypille, kunhan muistaa yhden asian.

– Hiuksissa tulee olla hiuslaadulle sopivat muotoilutuotteet ennen lämpöraudan käyttämistä.

Neljät eri laineet – testissä eri lämpöraudat ja tekniikat

Lainerauta sopii siis aloittelijoille, suoristusrauta taas kokeneemmille kihartajille. Päätimmekin pistää eri muotoiluraudat testiin ja kokeilla, miten ne toimivat käytännössä.

Otimme testiin kaksi lainerautaa ja kaksi erilaista suoristusrautatekniikkaa. Katso kuvat kiharoista ja vertaa, miten tekniikka ja laite muuttavat kampauksen ilmettä!

S-kiharat suoristusraudalla

Lupaus: Tässä tekniikassa suoristusrautaa ei tarvitse pyöritellä hankalasti hiuksissa. Vinkki lupaa tehdä hiuksiin täydellisen huolettomat rantalaineet.

Kuvassa S-kiharat suoristusraudalla.

Miten toimii: Nappaa kiinni suoristusraudalla hiusosion yläosasta. Taittele sitten hiusosiota ”ässämäiseen” muotoon. Vie suoristusrauta taitoksen päälle ja paina hius muotoonsa. Jatka taittelua hiusosion latvaan asti.

Lopputulos: Tekniikka on helppo toteuttaa, mutta odotin siltä paljon tarkempaa jälkeä. Hiuksissani on näkyvissä hyvin hentoa taipuisuutta, mutta kunnon laineeksi tai kiharaksi tätä ei voi sanoa. Ehkä laineista tulisi selkeämmät, jos hiuksiin laittaisi ennen kihartamista tekstuuria lisäävä muotoilutuotetta.

BaByliss Deep Waves -lainerauta

BaByliss Deep Waves -lainerauta, hinta 59,90 e.

Lupaus: Luo kauniit ja suuret, merenneitotyyliset laineet, jotka kestävät koko päivän. Laitteessa on kolme lämpöasetusta ja raudan maksimilämpötila on 200 astetta.

Miten toimii: Hiusosio viedään keraamisen laineraudan väliin. Lainerauta painetaan kiinni ja odotetaan viidestä kahdeksaan sekuntia. Kun laine on valmis, lainerauta avataan ja siirretään alemmas siihen kohtaan, johon edellinen laine loppuu. Kihartamista jatketaan samalla tavalla hiusosion latvaan asti.

Lopputulos: Lainerauta saa aikaan tarkkaa jälkeä. Laineet ovat näyttävät ja tuuhentavat mukavasti hiusta. Lainerautaa on myös todella helppo käyttää.

Kihartamiseen meni yllättävän vähän aikaa, kymmenisen minuuttia!

Lettikiharat suoristusraudalla

Lupaus: Vinkin mukaan lettien käsittely suoristusraudalla nopeuttaa kihartamista, sillä hiuksia ei tarvitse käydä läpi osio osiolta. Vain muutama letti riittää.

Miten toimii: Jaa hiukset kahteen osaan ja letitä hiukset molemmin puolin. Painele sitten suoristusraudalla muutaman kerran lettien päältä.

Lopputulos: Tämän tekniikan pitäisi olla kiertotie hyvään hiuspäivään – mutta ei ole sitä. Avatessani letin, hiukset ovat yhtä suorat kuin alussa. Ehkä hiukseni ovat tähän niksiin liian paksut? Ohuilla hiuksilla tämä voi toimia.

Remington PROLuxe 4-in-1-lainerauta

Lainerauta testissä. Kuvassa Remington PROLuxe 4-in-1-lainerauta.
Remington PROLuxe 4-in-1-lainerauta, hinta 59,95 e.

Lupaus: Laineraudassa on  säädettävä sauvaosio, jolla voi toteuttaa neljä erilaista lainetyyliä: syvää ja selkeää, aaltoilevaa, rentoa sekä kevyttä lainetta. Laineraudassa on viisi lämpöasetusta ja sen maksimilämpötila on 210 astetta.

Lainerauta testissä. Kuvassa Remington PROLuxe 4-in-1-lainerauta.

Miten toimii: Erilaiset lainetyylit tekevät tästä raudasta monipuolisen. Kierrän aluksi säädettävää sauvaa enemmän auki ja ohjekirjan mukaan asetuksella pitäisi saada aikaan syvää, selkeää lainetta. Kun rauta on lämmennyt, se toimii samalla tavalla kuin muutkin laineraudat. Raudalla napataan kiinni hiusosiosta, pidetään suljettuna viidestä kahdeksaan sekuntia, jonka jälkeen siirrytään osio osiolta alaspäin.

Tämäkin lainerauta on nopea käyttää, mutta ei tunnu yhtä napakalta kuin edellinen.

Lopputulos: Hiuksista löytyy tuuheutta ja lainetta, mutta kiharat eivät ole yhtä tarkat ja selkeät, mitä odotin. Ehkä olisi pitänyt uskaltaa nostaa lämpötilaa korventavammaksi.

X