Kauneus

Pörröiset hiukset aina pesun jälkeen? Ploppaus tuo esiin upeat luonnonkiharat – näin suosittu kuivauskikka toimii

Ploppaus on hellävarainen tapa kuivata hiukset. Tekniikasta hyötyvät etenkin he, joilla on luonnonkiharat tai permanentti.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Ploppaus tehdään esimerkiksi Curly girl -metodissa.

Ploppaus on hellävarainen tapa kuivata hiukset. Tekniikasta hyötyvät etenkin he, joilla on luonnonkiharat tai permanentti.

Ploppaus on suositusta Curly girl -metodista tuttu kikka hiusten kuivaamiseen. Ploppauksessa hiukset kuivataan puuvillaisella t-paidalla, pyyhkeellä tai tyynyliinalla tavallisen kylpypyyhkeen sijaan. Ploppaus vähentää hiusten pörröisyyttä ja tekee hiuksista sileämmät. Mutta onko ploppaus todella hellävaraisempi keino hiusten kuivaamiseen?

– Tavallinen pyyheliina ei vahingoita hiusta, mutta puuvillainen t-paita tai esimerkiksi hamam-pyyhe on totta kai pehmeämpi hiuksille kuin froteepyyhe, kertoo Elycia-kampaamon Outi Heikkilä.

Lue myös: Voiko hiuksia värjätä Curly girl -metodin aikana ja 6 muuta kysymystä – nämä asiat kampaajasi haluaa sinun tietävän kiharametodista

Kenelle ploppaus sopii? 

Ploppaus toimii Heikkilän mukaan parhaiten luonnonkiharissa hiuksissa tai permanentin kanssa, sillä tekniikka tekee kiharoista kimmoisat ja kauniit.

– Ploppaus ei ole oikotie kiharoihin. Ploppaus ei tee kiharoita suoriin hiuksiin, vaan tarvitaan ensiksi permanenttikäsittely, Heikkilä huomauttaa.

Kiharahiuksisille ploppaus voi toimia jopa paremmin kuin hiusten föönaaminen.

– Ploppauksella luonnonkiharoista tulee kimmoisammat, kauniimmat ja kiiltävämmät verrattuna fööniin, joka rikkoo kiharan ja tekee lopputuloksesta pörröisemmän.

Miten hiukset plopataan? 5 askelta

  1. Pese hiukset. Jos noudatat Curly girl -metodia, käytä hiusten pesuun hoitoainetta tai korkeasulfaattista shampoota riippuen siitä, missä vaiheessa metodia olet.
  2. Levitä kiharille hiuksille tarkoitettua hiuksiin jätettävää hoitoainetta, geeliä tai muotovaahtoa. Kun tuote rutistellaan kiharoihin t-paidan tai pyyhkeen avulla, hiuksista tulee pehmeämmät.
  3. Kierrä hiukset sitten t-paitaan tai pyyhkeeseen. Alta löydät näppärän ohjevideon t-paidan kietomiseen.

4. Anna hiusten kuivua t-paidan alla ainakin 5–15 minuuttia, jonka jälkeen voit käyttää hiuksiin vielä hiustenkuivaajan diffuuseria tai antaa kiharoiden kuivua itsestään. Hiuksia voi plopata halutessaan myös yön yli.

Ploppaus sopii kiharaan hiukseen.
Kiharat muotoillaan ploppauksessa geelillä, muotovaahdolla tai hoitoaineella.

Tekniikka vaatii pitkäjänteisyyttä

Heikkilä muistuttaa, että vaikka ploppaus tuo kiharoihin ryhtiä, tekniikkana se on työläs.

– Curly girl -metodissa ja ploppauksessa tarvitaan pitkäjänteisyyttä. Pesuhetki voi kestää jopa tunnin.

Lopputuloksesta tulee kuitenkin sitä parempi, mitä pidempään metodia jaksaa noudattaa.

– Ploppaukseen ei välttämättä saa tuntumaa päivissä tai viikoissa. Lopputulos paranee, mitä pidempään metodia tehdään. Monet asiakkaani ovat kokeilleet Curly girl -metodia, mutta eivät ole jaksaneet sitä paria viikkoa kauempaa, koska hiuksista tulee melko raskaat, kun tukka pestään vain hoitoaineella ja huuhdellaan vedellä ja niihin lisätään enemmän muotoilutuotetta, Heikkilä kertoo.

X