Kauneus

Polkkatukka saa nyt olla rikottu – kerrostaminen antaa polkalle ilmeen, joka on erityisen pinnalla hiustyyleissä

Rikottu polkkatukka on nyt erityisen suosittu hiustyyli. Jos polkan kerrostaminen arveluttaa, lue nämä kampaajan vinkit!

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Istock

Rikottu polkkatukka on nyt trendikäs. Kerroksilla saa myös tuuheutta hiuksiin.

Rikottu polkkatukka on nyt erityisen suosittu hiustyyli. Jos polkan kerrostaminen arveluttaa, lue nämä kampaajan vinkit!

Ehdotus hiusten kerrostamisesta saa monen suomalaisen takajaloilleen. Nyt rikottua latvaa ja kerrostettuja hiuskuontaloita nähdään yhä enemmän – ja kyllä, myös lyhyemmissä hiuksissa. Rikottu polkkatukka on nyt todella trendikäs.

Rikottu polkkatukka tuo pehmeyttä ilmeeseen

Kerrostaminen tuo polkkaan mukavaa vaihtelua sekä parhaillaan pinnalla olevaa pehmeyttä.

Pehmeys on hiuksissa nyt todella in. Lisää pehmeyttä saa muotoilemalla, esimerkiksi pyöröharjan, ilmakihartimen tai lämpörullien avulla, vinkkaa FAB Makeup-hair -liikkeen kampaaja ja meikkaaja Riia Koivisto.

Rikottua polkkatukkaa voi korostaa kiharalla.

– Kihara nousee usein paremmin kerrostetussa kuin tasamittaisessa leikkauksessa. Nyt nähdään myös paljon pientä, spiraalia kiharaa. Sekin sopii myös lyhyempiin hiuksiin, Riia sanoo.

Suosioon noussut takatukkatrendi on osoittanut hiipumisen merkkejä. Rikottu polkkatukka voi pelastaa myös ylikasvaneen takatukan.

– Mikäli mulletista haluaa siirtyä seuraavaan tyyliin, päältä kerrostettu ja takaa pitkäksi jätetty kampaus on helppo siirtymä rikottuun polkkaan.

Laulaja Billie Eilish on tunnettu muuttuvasta hiustyylistään. Myös hänellä on hiljattain nähty rikottu polkkatukka.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön BILLIE EILISH (@billieeilish) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön BILLIE EILISH (@billieeilish) jakama julkaisu

Kerrostamalla tuuheutta tukkaan

Rikottu polkkatukka voi arveluttaa, sillä moni hentohiuksinen pelkää, että jos hiuksia leikkaa kerroksittain, lopputulos on päätä myöten valuva, ohut siimahäntä.

– Monille kerrostaminen on kuin kirosana, mutta jos hiuksissa on erilaista mittaa, tukka voi näyttää jopa tuuheammalta, Riia Koivisto kannustaa.

Rakennetta hiuksiin voi hakea oikeanlaisilla muotoilutuotteilla. Uutta tyyliä ja hiusten kerrostamista kannattaa kuitenkin aina miettiä yhdessä kampaajan kanssa.

– Ammattilainen osaa parhaiten arvioida, millaisiin muutoksiin asiakkaan hiukset taipuvat, Riia muistuttaa.

Myös nämä polkkatukkatyylit ovat suosiossa

Mikäli hiusten kerrostaminen ja rikottu polkkatukka arveluttaa edelleen, ei hätää – polkkatukka on trendikäs myös tasamittaisella latvalla. Laiskalle hiustenlaittajalle tasamittainen polkka on aina varma valinta, kerrostettua polkkaa voi joutua muotoilemaan enemmän.

Rikotun polkkatukan lisäksi nyt nähdään myös paljon huoletonta ja laineikasta French bob -polkkatukkaa sekä lyhyitä, graafisia leikkauksia. Sen sijaan pitkään suosiossa ollut long bob eli pitkä polkkatukka saa nyt väistyä.

Kasvoja voi myös kehystää esimerkiksi verho-otsatukalla, joka sopii myös polkkatukan kaveriksi.

X