Kauneus

Sopiiko sinulle paremmin lyhyet vai pitkät hiukset? Somessa leviää asian ”matemaattinen totuus” – tarvitset kaksi kynää ja viivoittimen

Haaveena lyhyet hiukset? Somessa suosittu kynätesti lupaa kertoa, minkä pituiset hiukset imartelevat parhaiten. Kysyimme kampaajalta, onko niksissä totuuden häivää.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Sekä kasvojen muoto että hiusmalli vaikuttavat siihen, miten hyvin lyhyet hiukset sopivat.

Haaveena lyhyet hiukset? Somessa suosittu kynätesti lupaa kertoa, minkä pituiset hiukset imartelevat parhaiten. Kysyimme kampaajalta, onko niksissä totuuden häivää.

Oletko miettinyt hiusten leikkaamista, mutta et ole varma, sopivatko sinulle enemmän lyhyet vai pitkät hiukset?

Kotona lyhyitä hiuksia voidaan mallata esimerkiksi laittamalla hiuksia kiinni tai työntämällä hiusten latvoja paidan alle. Siitä huolimatta hiusten leikkaaminen lyhyeksi usein arveluttaa, etenkin jos ei ole aivan varma, miten lyhyet hiukset pukevat omia kasvoja.

Nyt somessa kiertää uusi kikka. Niksin avulla voisi matemaattisella varmuudella selvittää, kaipaavatko kasvojen mittasuhteet leukalinjaa pidemmän hiusmallin.

Lyhyet vai pitkät hiukset? Näin teet kynätestin 

Alun perin trendin aloitti kauneusvaikuttaja Amy Chang, joka kertoi vinkistä muuttama kuukausi sitten TikTok-tilillään. Videolla Amy ohjeistaa, kuinka pelkkien kynien avulla voi selvittää, imarteleeko kasvoja paremmin lyhyet vai pitkät hiukset.

Voit kokeilla kikkaa myös itse. Tarvitset testiin kaksi kynää ja viivoittimen. Tee sitten näin:

  1. Aseta ensimmäinen kynä leukasi alle. Vie toinen kynä sitten pystysuunnassa korvan alle niin, että kynän pää on juuri korvanlehden alla. Kynien pitäisi kohdata nyt noin 90 asteen kulmassa.
  2. Mittaa sitten viivoittimella tai mittanauhalla se väli, joka jää korvanlehden ja kynien kohtaamispisteen väliin. Jos kohta on pituudeltaan vähemmän kuin 5,7 senttimetriä, lyhyet hiukset pukevat sinua. Jos väli on enemmän kuin 5,7 senttimetriä, sinulle sopii paremmin pidemmät hiukset.
Kynät asetetaan testissä kasvoille kuvan mukaisesti. Mittaa sen kohdan pituus, joka on kuvassa merkitty kysymysmerkillä.

Toimiiko somen kynätesti oikeasti? Kampaaja arvioi vinkin

Kynätesti vaikuttaa matemaattisen esteettiseltä tavalta selvittää, imartelisiko lyhyt hiusmalli. Mitä mieltä hiusalan ammattilainen on testistä?

– Testillä toki pystytään mittaaman kasvojen mittasuhteita ja katsomaan, missä kohtaa hiuksen reuna olisi hyvä olla, kertoo kampaaja ja Karehair-kouluttaja Heidi Kainamo.

Vaikka testi antaa osviittaa kasvojen muodosta ja mittasuhteista, ammattilaisen näkökulmasta kynäniksi ei ole kaikista parhain.

– Kannattaa muistaa, että lyhyet hiukset voidaan leikata monella eri tavalla, ja lopputulos riippuu myös mallista. Kampaus voi olla sivuilta todella lyhyt tai sitten hieman pidempi, joka taas pehmentää leikkausta.

Lue myös: Minkä muotoisille kasvoille lyhyet hiukset sopivat parhaiten? Kysyimme asiantuntijalta

Pidätkö hiuksia mieluummin kiinni kuin auki? Kampaajan mukaan se voi olla merkki siitä, että saattaisit viihtyä lyhyemmässä hiusmallissa.
X