Kauneus

Ihanan räväkät lyhyet hiukset vai sittenkin pehmeää kiharaa? Kampaaja ideoi 7 trendikästä lyhyiden hiusten juhlakampausta!

Kun hiuspohja valmistellaan oikein, juhlakampaus onnistuu myös lyhyisiin hiuksiin – olipa toiveenasi sitten räväkät lyhyet hiukset tai klassisemmat kampaukset. Kysyimme kampaajalta ideoita lyhyiden hiusten juhlakampauksia varten.

Teksti:
Janna Nousiainen
Kuvat:
Kristiina Kurronen, Katri Koskinen, Istock

Lyhyisiin hiuksiin saa uutta ilmettä vaihtamalla juhlien ajaksi esimerkiksi jakauksen paikkaa.

Kun hiuspohja valmistellaan oikein, juhlakampaus onnistuu myös lyhyisiin hiuksiin – olipa toiveenasi sitten räväkät lyhyet hiukset tai klassisemmat kampaukset. Kysyimme kampaajalta ideoita lyhyiden hiusten juhlakampauksia varten.

Räväkät lyhyet hiukset ovat upeat, eivätkä lyhyet hiukset ole este erilaisten juhlakampauksien tekemiselle.

Pitkiin hiuksiin voi olla enemmän vaihtoehtoja tarjolla, mutta myös lyhyisiin hiuksiin saa tehtyä kauniita juhlakampauksia. Esimerkiksi kiharat pysyvät lyhyissä hiuksissa usein pitkiä hiuksia paremmin.

– Totta kai pituus asettaa tietynlaisia rajoitteita, eikä mahdollisuuksia ole ihan niin paljon kuin pitkässä tukassa. Mutta paljon riippuu myös siitä, mitä haluaa ja millaisia toivomuksia kampauksen suhteen on, meikkaaja-kampaaja Riia Koivisto sanoo.

Sivuprofiili lyhyestä polkkatukasta. Halusitpa sitten räväkät lyhyet hiukset tai klassisemmat, tärkeintä on hiuspohjan valmistelu ennen kampauksen tekemistä.
Lyhyet hiukset ovat esimerkiksi kiharien ystäville oiva valinta. Myös muut kampaukset onnistuvat, kunhan hiuspohja on valmisteltu huolellisesti.

Halusitpa sitten räväkät lyhyet hiukset tai pehmeät kiharat, kaikki lähtee pohjasta

Oli kyseessä sitten minkälainen lyhyille hiuksille tehtävä kampaus tahansa, tie onnistumiseen lähtee hyvin valmistellusta pohjasta.

Aluksi hiuksiin kannattaa laittaa tyveä kohottavaa muoto- tai tyvivaahtoa. Sitten hiukset tulee föönata huolellisesti niin, että ilmavirta kulkee ylhäältä alaspäin – näin hius saa kiiltävän pinnan.

Juhlakampauksen ei tarvitse aina olla myöskään näyttävä nuttura. Juhlatunnelmaa voi hakea yksinkertaisesti laittamalla hiukset hieman eri tavalla kuin arkena: Pöyhkeän ja ison tukan voi kokeilla suoristaa napakaksi. Myös jakauksen paikkaa vaihtamalla tukkaan saa heti uudenlaista ilmettä.

Kysyimme Koivistolta erilaisia vinkkejä, miten lyhyet hiukset voisi laittaa juhlia varten.

Räväkät lyhyet hiukset helposti pinneillä

Pinnit ovat tällä hetkellä erittäin muodikkaita. Vaihtelua voi hakea vaihtamalla jakauksen paikkaa pinnejä apuna käyttäen.

Lyhyiden hiusten kanssa voi leikitellä helposti muun muassa kiinnittämällä pinneillä hiukset kokonaan toiselle puolelle päätä tai käyttämällä pinnejä hiuskorujen tapaan.

Muotoile räväkät lyhyet hiukset juhlakuntoon hiuspinnien avulla.
Erilaisten hiuspinnien avulla luot lyhyisiin hiuksiin näyttäviä kampauksia.

Muotoile räväkät lyhyet hiukset wet lookin avulla

Jos räväkät lyhyet hiukset ovat mieleesi, myös tyylikäs wet look -kampaus tuo särmikkyyttä juhla-asuun.

Aloita föönaamalla hiukset hyvin. Sen jälkeen tupeeraa tyvi.

Tupeerauksen jälkeen siloita hiuksen pinta harjaamalla kevyesti. Levitä hiuksiin esimerkiksi geeliä. Valitse tuote, joka ei kuitenkaan tee hiuksista limaisen näköisiä. Esimerkiksi miesten osastolla myytävät hiusgeelit ovat usein pitäviä, mutta eivät jätä hiuksiin jälkiä. Viimeistele kampaus hiuslakalla.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Paula Vesala (@vesalaofficial) jakama julkaisu

Lyhyttä kiharaa

Polkkaakin lyhyempään tukkaan sopii erinomaisesti kiharat!

Muun muassa ranskalaislaulaja Barbara Pravi on yhdistänyt upeasti lyhyet hiukset ihanaan kiharapehkoon.

Napakat kiharat voi loihtia kapealla kiharatikulla tai kihartamiseen sopivalla muotoiluraudalla. Kiharat pöyhitään käsin huolettoman näköiseksi ja muodikkaaksi kampaukseksi.

Napakka nuttura

Klassinen juhlakampaus on napakka niskanuttura, jossa hiukset on koottu tiukasti taakse. Sen voi tehdä myös polkkatukkaan.

Nainen, jolla on niskanuttura. Myös lyhyet hiukset saa niskanutturalle, kunhan nutturasta tekee tarpeeksi napakan.
Niskanuttura onnistuu myös lyhyempiin hiuksiin, kunhan siitä tekee tiukan.

Näin teet niskanutturan – katso helpot ohjeet videolta!

Loihdi räväkät lyhyet hiukset piikkisuoralla polkalla

Täysin suora polkkatukka on tyylikäs valinta. Keskijakaus ja piikkisuoraksi suoristettu polkka näyttää upealta juhlavaatteiden kanssa.

Huolettomat laineet

Lyhyisiin sopii mainiosti huolettomat ja rennot laineet. Yhdistämällä laineet juhlalliseen asuun, saa helposti tyylikkään asukokonaisuuden juhliin kuin juhliin.

Ohueen tukkaan saa kaunista volyymia käyttämällä tarrarullia. Sen jälkeen hiukset voi vielä kihartaa tai nauttia pelkästään rullien tuomasta ilmavuudesta.

Kuvassa nainen, jolla polkkapituinen kihara tukka ja hiuspinnejä.. Muotoile oman tyylisesi räväkät lyhyet hiukset esimerkiksi muotoiluraudan avulla.
Rentoihin laineisiin saa räväkkyyttä erilaisilla hiuskoristeilla.

Näin teet kesäiset rantalaineet! Katso helpot ohjeet, joiden avulla lyhyet hiukset saavat juhlavan lookin

Hiuskoristeet ja pannat

Ihanat hiuskoristeet sopivat kaikenlaisiin hiuksiin. Lyhyisiin hiukseen niiden avulla saa helposti tuotua myös juhlavuutta, erityisesti jos hiukset ovat todella lyhyet. Esimerkiksi pixie-leikkaukseen sopii erinomaisesti kukkapinnit ja pannat.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Veronica Verho (@mariieveronicaofficial) jakama julkaisu

Tummahiuksinen nainen, jolla on päässään helmistä tehty hiuspanta.
Lyhyet hiukset ovat oiva pari hiuspannalle, vaikka panta näyttää hyvältä myös pidemmissäkin hiuksissa.
X