Kauneus

Kesän ihanimmat hiustyylit! 8 upeaa hiustrendiä, jotka tekevät kesätyylistäsi rennon ja hurmaavan

Helppous on ykköstrendi kaikessa, mitä kesähiuksiin tulee. Venähtänyt tyvi, kolmen päivän kiharat, silmiä hipova otsis ja taakse kammatut kutrit. Nyt on lupa ottaa rennosti.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Mvphotos , Istock

Ykköshankinta luonnonkiharaiselle tukalle on kiharoita virkistävä suihke.

Helppous on ykköstrendi kaikessa, mitä kesähiuksiin tulee. Venähtänyt tyvi, kolmen päivän kiharat, silmiä hipova otsis ja taakse kammatut kutrit. Nyt on lupa ottaa rennosti.

1. Koristele kampaus!

Tänä kesänä on lupa kimaltaa, koristaa ja käyttää huiveja. Rohkein pukee päähänsä pannan, joka muistuttaa kruunua. Maltillisempi kietoo pannan tilalle kukikkaan tai muuten värikkään huivin – samalla se suojaa hiuksia auringolta.

Jos tukkasi on lyhyehkö, innostut ehkä kimaltavista hiuspinneistä ja soljista. Jos tukkasi taas on pitkä, vaihda hiuslenkki nostalgiseen ja hiuksille hellävaraisempaan donitsiin.

Punahiuksinen nainen
Nutturan paikalla ei niin ole väliä. Etenkin, kun kiedot sen ympärille näyttävän huivin.

2. Matala ponnari

Poninhännät kuuluvat myös kesään. Kiinnitä poninhäntä matalalle niskaan kuten näyttelijä Margot Robbie tai tee trendikäs pampulaponnari näyttelijä Priyanka Chopran tyyliin: kiinnitä ponnari ylös takaraivolle ja lisää uusi hiuslenkki muutaman sentin välein.

Margot Robbie
Kasvoja kehystävät suortuvat tekevät niskaponnarista rennon. Margot Robbiella on trendikäs money piece -värjäys, jossa kasvojen ympärillä on häivähdys vaaleaa.

Hikoilija ilahtuu siitä, että nutturat ovat nyt kovin muodikkaita. Muodolla ei niin väliä. Se voi olla elegantti sliipattu nuttura niskassa tai tanskalaisten naisten jo muutamia vuosia sitten lanseeraama puolinuttura pään päällä tai takaraivolla.

Priyanka Chopra
Priyanka Chopralla on pampulaponnari.

 

Solmuponnari
Solmuponnari on hienostuneempi versio perusponnarista ja vaatii vähän sorminäppäryyttä, paljon hiustenvärisiä pinnejä kiinnitykseen ja runsaasti hiuslakkaa.

3. Tarkista jakauksen paikka

Jakauksella on tänä kesänä kaksi paikkaa. Se on joko aivan toisen korvan päällä tai ihan keskellä päätä.

Suihkuta hiuksiin runsaasti rakennesuihketta ja tee jakaus aivan toisen korvan päälle ja heitä pörrö pään toiselle puolelle. Parhaiten tämä tyyli toimii polkkatukassa. Tai – varsinkin jos hiuksesi ovat pitkät – tee jakaus keskelle päätä. Jakaus on trendikkäimmillään aivan luotisuora.

4. Luota geeliin

Helpoin kesäkampaus on kuitenkin geelillä taakse suditut hiukset. Se toimii myös silloin, kun haluat päiväksi eroon otsatukastasi.

5. Tyvikasvu saa näkyä

Jokaiselle syystä tai toisesta kampaajavälejään pidentävälle hyvä uutinen tulee tässä: tyvi saa näkyä. On jopa trendikästä, että se näkyy. Etenkin, jos tyvi on selvästi tummempi kuin latvat. Tyvikasvu saa nyt venyä jopa viisisenttiseksi ilman, että tarvitsee tuntea oloaan hompsuiseksi.

Nainen pastellipolkka-kampauksella.
Pastellipolkkaan tarvitset tuuheuttavan ja sävyttävän muotovaahdon, jolla saa nopeasti uutta sävyä vaaleaan tukkaan.

Toinen hyvä uutinen lomailijalle on se, että pastellit pitävät edelleen pintansa. Sävynaamioilla hiusten väriä saa muutettua helposti kotioloissa vaikkapa ennen kesäjuhlia ilman pelkoa siitä, että pinkki sävy pysyy päässä kunnes kasvaa pois. Sävynaamiot ovat suoravärejä ja huuhtoutuvat parissa pesussa pois.

Tummaveriköt, kuten näyttelijä Vanessa Hudgens, sävyttävät hiuksiinsa täyteläistä kahvia, lämmintä hunajaa ja herkullista toffeeta.

6. Raidoita kesätukka

Raidat ovat jokaisen helppoutta rakastavan valinta, sillä ne kasvavat huomaamattomasti pois. Kun hiuksiin ottaa sekä lämpimiä että kylmiä raitoja, ei tarvitse edes miettiä, sopivatko sävyt omalle iholle. Jos normaalisti oliivi-ihoiselle sopivat lämpimät sävyt ja kalpealle kylmät, tämä värjäystekniikka toimii molemmilla.

Jos taas kaipaat kasvoillesi lisää valoa ja virkeämpää ilmettä, pyydä kampaajaasi kehystämään kasvosi muita hiuksia vaaleammalla värillä. ”Money pieceksi” kutsuttu trendi toimii kuin valokynä meikissä eli valaisee kasvot.

7. Polkka ja baby bangsit eli superlyhyt otsatukka

Lyhyet hiusmallit ovat vahvassa nosteessa. Etenkin aina muodikas polkkatukka, joka vain muuttaa muotoaan.

Nyt trendikkäin polkka pitenee leukaa kohti. Jos aiemmin polkka vaati vähän enemmän vaivaa, nyt sen kuuluukin olla huolettoman sotkuinen – sellainen, joita näkee muodikkailla pariisittarilla.

Malli Karlie Kloss
Malli Karlie Klossin polkka on tyyppiesimerkki eteenpäin pitenevästä polkasta. Siinä on myös trendikkään pitkä tyvikasvu.

Myös otsatukat eri versioissaan pitävät tiukasti pintansa.

Otsatukka saa olla pitkä – ja sekin on trendikkäimmillään hivenen sotkuinen. Varaa siis käsilaukkuusi kuivasampoota, jolla raikastat ja pörhennät otsistasi kesken hikisen hellepäivän.

Kuumiin kesäpäiviin sopivat mainiosti myös Brigitte Bardot– ja Sienna Miller -tyyliset otsaverhot, jotka jakautuvat keskellä otsaasi kauniiksi verhoiksi kehystämään kasvojasi.

Jos pitkä otsis tuntuu ajatuksena raskaalta, pyydä kampaajaasi leikkaamaan sinulle ”baby bangsit” eli superlyhyt, vain muutaman sentin pituinen otsatukka. Trendikkäimmät miniotsatukat ovat rikottuja.

Moderni versio rennon rikotusta shag-tyylistä on pese ja pidä -hiustyylejä rakastavan vaihtoehto. Etenkin jos hiukset ovat hiukan taipuisat ja luonnostaan karheat. Liukastukkainen saa tyylin aikaan rakennesuihkeella. Muodikkain shaggy on pitkä polkka yhdistettynä otsaverhoihin.

Tummahiuksinen nainen
Tiukat säkkärät tulevat joko geenilotossa tai sitten vähän isommalla vaivannäöllä. Kiharra, suihkuta päälle tymäkkää hiuslakkaa ja anna jokaisen suortuvan jäähtyä. Älä edes yritä harjata auki.

8. Tee hiuksiisi surffilaineita ja kreppikiharaa

Tuleeko kesää ilman kiharoita? No ei!

Viime aikoina permiksiä on näkynyt miehillä jopa enemmän kuin naisilla, sillä permanentti on nyt miehillä todella muodikas.

Vaaleahiuksinen nainen
Surffilaineille paras valinta on suolasuihke. Se antaa kutreille rakennetta ja tuuheutta rennolla tavalla.

Kesällä kiharat kuuluvat kuitenkin ehdottomasti myös naisten päähän. Jos jaksat nähdä vaivaa yhtenä aamuna ja käytät hieman aikaa hiusten kihartamiseen, selviät helposti samalla kampauksella kolme päivää. Ensimmäisenä päivänä sinulla on tiukat, jopa afroa muistuttavat säkkärät, seuraavana vähän loivemmat ja sotkuisemmat surffikiharat ja kolmantena rennot laineet. Vähän rakennesuihketta tai kuivasampoota aamulla ja kas, yhtä hyvää hiuspäivää seuraakin vielä kaksi.

Ota mallia Sinkkuelämän Carrie Bradshaw’n eli Sarah Jessica Parkerin hiuksista. Yhtenä päivänä säkkärällä, seuraavana hippimäisillä laineina.

Sarah Jessica Parker
Kiharat näyttävät hyvältä myös parin päivän päästä rentoina laineina. Ota mallia Sarah Jessica Parkerin tyylistä.

1990-luvulta inspiraatiota saaneeseen, kerrostettuun shag-tyyliin kiharat sopivat erityisen hyvin. Jos kihartaminen ovat mielestäsi liian vaivalloista, kaiva kreppirautasi laatikon pohjalta. Kreppilaineet pysyvät taatusti – ja ovat niin kovin paljon helpommat tehdä kuin korkkiruuvit.

Näyttelijä Zendaya
Näyttelijä Zendaya yhdistää loivat laineet ja keskipääjakauksen.

Jos haluat olla huoliteltu, tähtää hurmaavaan 1920-luvun tyyliin, jossa kaikki volyymi on hiusten tyvessä ja erotellut, huolitellut kiharat laskeutuvat kauniisti olkapäillesi. Älä unohda kiiltosuihketta. Kiilto kuuluu olennaisesti tähän tyyliin. Kiharoita rakastava kantaa laukussaan myös kosteussuojaa, sillä Suomen kesä yllättää aina.

Punahiuksinen nainen
Eleganssia kaipaava kampaa polkkansa toiselle korvalle, kihartaa latvoihin loivat laineet ja suihkuttaa päälle kiiltosuihketta.
X