Muoti

Takatukka, kasarikiharat ja pottakampaus! Nämä miesten retrotukat tekevät paluun – listasimme miesten 4 trendikkäintä hiustyyliä

Hiusmallit 2021 ammentavat nyt tyyleistä, jotka ovat varmasti monelle kasari- ja ysärinuorelle yllättävän tuttuja! Mikä listan retrokampauksista on sinun suosikkisi?

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Om-Arkisto, Yle Kuvapalvelu

Takatukka on tullut takaisin! Laulaja Ressu Redford muistetaan kasarityylistään Bogart Co -yhyteen aikana.

Hiusmallit 2021 ammentavat nyt tyyleistä, jotka ovat varmasti monelle kasari- ja ysärinuorelle yllättävän tuttuja! Mikä listan retrokampauksista on sinun suosikkisi?

Joko kuulit? Takatukka tekee paluun! Miesten hiusmallit 2021 suosivat nyt viime vuosikymmeniltä tuttuja tyylejä. Vieläkö muistat nämä ikoniset hiusmallit?

Lue myös: Tämän hetken hiustrendit inspiroituvat vintagesta – 5 naisellista nostalgiaa henkivää kampausta

Hiusmuoti 2021 – tässä ovat tämän hetken suositut retrotyylit!

Takatukka

Tukka takana, elämä edessä.

Takatukka oli kasarityylin kulmakiviä, jota rokkasivat kaikki maailmantähdistä taviksiin. Vaikka tuntuisi siltä, että takatukat ovat vain nostalginen muisto 1980-luvulta, retrotukka on kuitenkin tekemässä näyttävää paluuta.

Mallia näyttää esimerkiksi australialainen laulaja Troye Sivan kasarihenkisellä hiustyylillään.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön troye sivan (@troyesivan) jakama julkaisu

Suositusta Stranger Things -sarjasta tunnetun näyttelijän Charlie Heatonin lyhyt hiustyyli on modernimpi versio takatukasta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön British GQ (@britishgq) jakama julkaisu

Pottakampaus

Pottakampaus on luultavasti tuttu monelle lapsuuskuvista, mutta nyt kampauksesta on innostunut myös trenditietoinen nuoriso.

Annan haastatelussa vuonna 2019 Q hair – kampaamon hiusstylisti Pauliina Kämäräinen antoi vinkkejä näyttävään bowl cut -leikkaukseen.

– Riippuu paljon tyylistä ja persoonasta, kenelle bowl cut leikkauksena sopii. Kampauksena se vaatii ennemmin asennetta kuin esimerkiksi tietynlaisia kasvojen piirteitä, Kämäräinen kertoo haastattelussa.

Helsingin Kallioon sijoittuva Ylen Aikuiset-sarja on kerännyt suosiota myös näyttävän katumuotinsa takia. Elias Salonen näyttelee sarjassa Arttua, jolla nähdään sarjassa tyylikäs pottakampaus.

Hiusmuoti 2021 inspiroituu retrosta. Hittikampausten mukana nähdään pottakampaus eli bowl cut. Kuvassa Aikuiset-sarjassa näyttelevä Elias Salonen.
Ylen Aikuiset-sarjassa seurataan Helsingin Kalliossa asuvia nuoria aikusia. Näyttelijä Elias Salonen esittää sarjassa muotitietoista Arttua.

Bowl cut on leikkauksena terävälinjainen ja sopii hiusstylistin mukaan niille, jotka haluavat kampaukseensa asennetta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Jasmin Hurskainen (@hairstylistjasmin) jakama julkaisu

Kiharat

Takatukan lisäksi 1980-luku muistetaan tupeeratuista tukista ja näyttävistä kiharoista.

Hiusmuoti 2021 suosii kasarin tapaan tuuheita kiharoita. Tukkaan haetaan näyttävää lainetta sekä permisten avulla että päästämällä luonnonkiharat valloilleen!

Lue myös: Oletko jo kuullut digitaalisesta permanentista? Japanilainen uutuus haastaa perinteiset permiskiharat – kampaaja kertoo, kenelle hellävarainen digipermis sopii

Hiusmuoti 2021 pitää huolen myös siitä, että kiharoista saa löytyä nyt volyymia! Malli Louis Powell nousi tyylillään Tik Tok -hitiksi, kun hän alkoi jakaa palvelussa muotiaiheisia videoita.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Louis Powell (@youngmanpowell) jakama julkaisu

Permiskiharoiden suosio on noussut viime vuosien aikana myös miesten keskuudessa.

Englantilaista laulajaa Harry Stylesta pidetään yhtenä 2020-luvun muoti-ikoneista. Laulajan tyyliä onkin verrattu viihdemaailman supertähtiin, kuten Mick Jaggeriin sekä David Bowieen. Harryn hiustyyli on yhdistelmä luonnon kiharaa ja klassista leikkausta.

Bäkkärityyli

Seuraava hiustyyli tuo nostalgisen tuulahduksen suoraan ysäriltä!

Poikabändi BackStreet Boys -faneille verhokampaus on varmasti tuttu, sillä kampausta suosi tuolloin etenkin bäkkäreiden Nick Carter. 

Kotimaisista tähdistä esimerkiksi laulaja Isac Elliot on tuonut ysärityylin takaisin muotiin vaalennetulla verhokampauksellaan.

X