Ihmiset ja suhteet

Lauri Tähkä lopettaa – julkaisi tunteikkaan jäähyväiskirjeen: ”Toisesta meistä ei ole enää mitään jäljellä”

Artisti kertoo lopettamisesta tunteikkaalla kirjeellä: ”Tajuatko kuinka paljon olemme saaneet rakkautta ja sitä myös paljon antaneet?”

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Lauri Tähkä on julkaissut urallaan 12 albumia.

Artisti kertoo lopettamisesta tunteikkaalla kirjeellä: "Tajuatko kuinka paljon olemme saaneet rakkautta ja sitä myös paljon antaneet?"

Laulaja ja lauluntekijä Lauri Tähkä lopettaa. Asia käy ilmi tiedotteesta, jossa Lauri Tähkänä tunnettu Jarkko Suo kertoo lopettamispäätöksestään. Tunteikas kirje on laadittu jäähyväiskirjeen muotoon:

Rakas ystäväni Lauri Tähkä!

Olet ehkä osannut odottaa tätä kirjettä. Tämä on painanut sydäntäni jo kovin pitkään. On aika sanoa ääneen: meidän täytyy erota.

Olet ollut minun elämäni keskipiste neljännesvuosisadan. Se on ollut uskomattoman hienoa aikaa. 

Olen päässyt tutustumaan kanssasi upeisiin ihmisiin. Saanut tehdä maan parhaiden ammattilaisten kanssa töitä. Oppinut ihmisenä, lauluntekijänä ja esiintyjänä aivan valtavasti. 

Dramaattinen kirje muistelee värikästä uraa

Jopa dramaattisia sävyjä saava kirje jatkuu muistelulla ”yhteisestä” artistinurasta sekä sen hyvistä ja huonoista hetkistä ja loppuu hyvästeihin:

Tajuatko kuinka paljon olemme saaneet rakkautta ja sitä myös paljon antaneet? Olemmeko osanneet riittävästi kiittää faneja kaikkien näiden vuosien kannattelusta, avusta, ystävällisyydestä ja rakkaudesta?

On ollut kirkkaiden päivien lisäksi myös mustia päiviä ja raastavia aikoja. Meitä on inhottukin. Enemmän silti rakastettu. Kanssasi ei ole koskaan ollut kädenlämpöistä, vaan aina kamiinan kylki kuumana, hella kutosella, käsi hellalla.

”Ei vuodet kulu, ne kuluttaa”, sanoi eräskin naapurinpoika.
Ja kuluttu on. Toisesta meistä ei enää ole mitään jäljellä – ja se olet sinä, Lauri Tähkä.

Sinä tuskin sitä jäät suremaan, koska olet vain eloton luomus, minun itseni tekemä. Minä olen tästä haikealla mielellä, vaikka päätös on selvä. Kiitos kaikesta. Jatkan tästä eteenpäin omillani – en voi vielä tietää miten, mutta jotain villiä, intohimoista, musiikin tekoa, vapaata luomista, vapaata, arvaamatonta. Tekijänä Jarkko Tapani Suo.

Hyvästi! 

T: Jarkko Tapani Suo
neljän maantien haaras

Lauri Tähkä.
Lauri Tähkä julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2011. © Kristiina Kurronen

Esiintyy vielä kesäfestareilla – myös kaksi kappaletta tulossa

Lauri Tähkän ura on ollut pitkä ja menestyksekäs. Hänet tunnetaan vuonna 2000 perustetun Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtyeen laulajana. Kokoonpano julkaisi kahdeksan hyvin menestynyttä studioalbumia.

Vuosina 2006–2010 yhtye sai viisi kertaa peräkkäin Emma-gaalassa Vuoden kotimainen artisti -palkinnon. Yhteensä Tähkä on julkaissut 12 albumia, joita on myyty yli miljoona kappaletta.

Tähkän tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Pauhaava sydän, Polte, Palavaa vettä ja Morsian.

Tiedotteesta käy ilmi, että Tähkä aikoo vielä tulevana kesänä esiintyä festivaaleilla. Lisäksi häneltä on tiedossa kaksi viimeistä keikkaa kesäkuussa ja syyskuussa. Huhtikuussa hän tulee julkaisemaan vielä kaksi kappaletta, Linnut lentävät takaisin ja Näissä juhlissa ei itketä.

Tiedotteen päätteeksi Tähkä ilmoittaa, ettei aio kommentoida lopettamispäätöstään enempää.

X