Julkkikset

Lauri Tähkä kertoo, mitä hän on oppinut tyttäriltään – ja mitä hän on halunnut heille erityisesti opettaa: ”Iso asia kaikille meille”

Muusikko Lauri Tähkän, 45, kumpikin tytär on nyt täysi-ikäinen. – On hieman erilaista tulla keikoilta kotiin, kun talo alkaa olla tyhjä.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Nelonen Media

Lauri Tähkä on saanut kahdelta tyttäreltään paljon oppia.

Muusikko Lauri Tähkän, 45, kumpikin tytär on nyt täysi-ikäinen. – On hieman erilaista tulla keikoilta kotiin, kun talo alkaa olla tyhjä.

Muusikko Lauri Tähkä, oikealta nimeltään Jarkko Suo, on yksi Vain elämää -ohjelman juhlakauden eli 10. tuotantokauden artisteista. Viimeksi hän osallistui ohjelman 5. tuotantokaudelle, joka kuvattiin ja esitettiin vuonna 2016. Tuolloin Lauri jännitti muiden artistien kappaleiden esittämistä niin paljon, että hänen ruokahalunsa katosi. Juhlakaudelle mies lähti kuitenkin hyvillä mielin.

– Viime Vain elämää -kauden jälkeen tuli toinen iso menestys ja sitä on jatkunut. Viime albumi menestyi hyvin ja rundit ovat olleet loppuunmyytyjä. On kivaa, että saan olla mukana tällä juhlakaudella, Tähkä ja Elonkerjuu -yhtyeessä ensimmäisen läpimurtonsa tehnyt Lauri sanoo.

Vain elämää -ohjelman 10. kauden artistit ovat Lauri Tähkä, Antti Tuisku, Erin, Paula Vesala, VilleGalle, Maija Vilkkumaa, Elastinen ja Samu Haber.
Vain elämää -ohjelman 10. kauden artistit ovat Lauri Tähkä, Antti Tuisku, Erin, Paula Vesala, VilleGalle, Maija Vilkkumaa, Elastinen ja Samu Haber.

Uuden kynnyksellä

Kolmessa vuodessa Laurin elämä on muuttunut paljon. Laurin kahdesta tyttärestä kumpikin on nyt täysi-ikäinen.

– On hieman erilaista tulla keikoilta kotiin, kun talo alkaa olla tyhjä, Lauri kertoo Annalle ohjelman tiedotustilaisuudessa Kalastajatorpalla.

Muutos ei kuitenkaan ole Laurille uutta, itse asiassa hän pitää sitä kiinteänä osana elämää.

– Elämä on aina muutoksessa. Olen nyt vähän sellaisella kynnyksellä, että minulla on vapaus tehdä, mitä haluan. Tai on minulla varmaan aina ollut, mutta nyt kun lapset ovat aikuisia, niin he eivät enää sillä tavalla sido.

Tyttäret ovat opettaneet Laurille paljon

Anna.fi:n lukijoiden mielestä Lauri on kuumin suomalainen julkkisisä. Tyttärilleen Lauri on isänä jämäkkä mutta kuuntelevainen. Tyttäret ovat opettaneet Laurille monia asioita, joista yksi oppi on kuitenkin ollut ylitse muiden.

– Olen saanut heiltä paljon oppia. He ovat opettaneet minua puhumaan. Ei ole sellaista asiaa, josta ei voi puhua, Lauri kertoo.

Lauri onkin myöntänyt, että hän oli aiemmin sulkeutuneempi.

Tyttärilleen Lauri on halunnut opettaa erityisesti itsemääräämisoikeuteen ja rajojen vetämiseen liittyviä asioita.

– Voit sanoa ei, jos et halua. Rajat ovat aika iso asia. Ne ovat iso asia kaikille meille, Lauri sanoo.

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20.

Lue myös:

Näin Vain elämää -tähti Lauri Tähkän tyyli on muuttunut vuosien varrella – Kuvat!

Julkisuudesta tutut isät puhuvat rehellisesti isyydestä: ”Maailma tarvitsee herkkiä jätkiä, jotka pitää meidän tyttäristä hyvää huolta”

X