Julkkikset

Julkisuudesta tutut isät puhuvat rehellisesti isyydestä: ”Maailma tarvitsee herkkiä jätkiä, jotka pitää meidän tyttäristä hyvää huolta”

”Isäksi tuleminen on elämäni kovin juttu”, kuvailee Elastinen. ”Tyttäriltäni olen oppinut, että minun täytyy ruveta puhumaan enemmän”, sanoo Lauri Tähkä. ”Rakastan lastamme joka päivä vain enemmän”, hehkuttaa onnellinen isä Ernest Lawson. Julkisuudesta tutut isät kertovat, mitä kaikkea isyys heille merkitseekään.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Om-Arkisto

Elastinen ja Lauri Tähkä ovat molemmat isiä – mutta millaisia?

"Isäksi tuleminen on elämäni kovin juttu", kuvailee Elastinen. "Tyttäriltäni olen oppinut, että minun täytyy ruveta puhumaan enemmän", sanoo Lauri Tähkä. ”Rakastan lastamme joka päivä vain enemmän”, hehkuttaa onnellinen isä Ernest Lawson. Julkisuudesta tutut isät kertovat, mitä kaikkea isyys heille merkitseekään.

Mitä isänä oleminen merkitsee julkisuudesta tutuille isille? Mitä he ajattelevat omasta jälkikasvustaan tai omasta isyydestään? Lue julkkisisien Anna-lehdelle kertomat koskettavat ja rehelliset ajatukset vuosien varrelta. Millaisia isiä he ovatkaan?

Testaa: Tunnistatko julkkisisät heidän katseistaan?

Elastinen: ”Isyys on elämäni kovin juttu”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Elastinen (@elastinen) jakama julkaisu

”Isäksi tuleminen on elämäni kovin juttu. Lapsen saaminen on ravistellut perustavanlaatuisesti ajatusmaailmaani. Itsekkyys on kadonnut, ja nykyään lapsen etu on minulle kaikkein tärkein. Isäksi tuleminen on muuttanut minua myös artistina. Uskon, että sanoituksistani kuultavat läpi syvällisemmät teemat kuin aiemmin. Poikani antaa minulle syyn elää ja tehdä töitä. Olen karhuisä, joka tekee kaikkensa lapsen eteen.” – Elastinen, 37, pienen pojan isä (Anna 19/2018)

Töitä vähentänyt Elastinen: ”Isyys on elämäni kovin juttu”

Muusikko Anssi Kela: ”On tärkeä sanoa ääneen, että rakastaa”

”Isänä noudatan oman isäni oppia. Hänellä oli ennen nukkumaanmenoa tapana tulla sanomaan minulle ja veljelleni hyvää yötä, ja samalla hän kertoi, että hän rakastaa meitä. Hän kuoli, kun olin 12-vuotias, mutta minulle jäi hänestä rakastava muisto. Noudatan samaa omiin tyttäriini, jotka ovat nyt 16- ja viisivuo­tiaat. On tärkeä sanoa ääneen, että rakastaa.” – Muusikko Anssi Kela, 46, kahden tytön isä (Anna 42/2018)

Muusikko Anssi Kela ei pihistele rakkaudentunnustuksissa: ”On tärkeä sanoa ääneen, että rakastaa”

Vauvavuotta viettävä Putous-näyttelijä Ernest Lawson: ”Rakastan lastamme joka päivä vain enemmän”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

❤️

Henkilön Ernest ”Erkku” Lawson (@ernestlawson_) jakama julkaisu

”Pienokaisen kanssa on ollut aivan ihanaa. Kuten kaikki sanovat, elämästä ja rakkaudesta oppii ihan uusia asioita lapsen myötä. Rakastan lastamme joka päivä vain enemmän ja mietin, miten hän voi olla niin täydellinen.” – Näyttelijä Ernest Lawson,  30, pienen tytön isä (2018)

Putous-tähti Ernest Lawson: ”Olen aina tiennyt haluavani lapsen”

Santeri Kinnunen: ”Poikani on tärkein kaikista”

Santeri Kinnunen ja poika Elmeri vuonna 2014.
Tietokoneet yhdistävät isää ja poikaa. Santeri ja Elmeri vuonna 2014.

”Vaimoani Aaraa ja minua pitää tietysti yhdessä suuri rakkaus. — Eniten meitä tietysti sitoo yhteinen poika, hän on tärkein kaikista. Elmeri syntyi kesäkuussa 2002. Isän rooli pelotti minua ensin vähän. Hyvin olen kuitenkin rooliini kasvanut, vaikka toista lasta emme tulleetkaan hankkineeksi. Olemme molemmat perheen ainokaisia, joten ratkaisu sopi molemmille. Teen paljon asioita yhdessä poikani kanssa, tietokonejuttuja ja muutakin. Toistaiseksi hän on myös viettänyt kesät kanssamme mökillä. Hän on kuitenkin jo kohta 16, joten hänellä on kiirettä omassakin elämässään. Toivon, että hän aikanaan löytää itsensä mieleiseltään alalta, mutta katsokoon nyt koulut ensin rauhassa loppuun.” – Näyttelijä Santeri Kinnunen, 49, pojan isä (Anna 6/2018)

Näyttelijä Santeri Kinnunen: ”Hyväksytyksi tulemisen tarve on ollut kova”

Lauri Tilkanen: ”Aikuistuin varhain tultuani isäpuoleksi”

Lauri Tilkanen
Lauri Tilkanen asuu vaimonsa Pamela Tolan kanssa Helsingin Käpylässä. Perheeseen kuuluvat 11-, 9- ja 3-vuotiaat pojat.

”Tulin Pamela Tolan kahden pojan isäpuoleksi jo 24-vuotiaana, joten sikäli aikuistuin melko varhain. Nyt meillä on kotona kolme poikaa ja kaksi työllistettyä freelance-näyttelijää, joten lapsiperheen perusarki on melkoista sovittelua. Minulla on sähköinen kalenteri ja Pamelalla paperinen. Niihin merkataan molempien työt, ja lastenhoito suunnitellaan ajoissa. Meillä on pätevät hoitajat ja minun äitini tulee välillä auttamaan, eli homma toimii hyvin.” – Näyttelijä Lauri Tilkanen, 30, perheessä kolme lasta (Anna 50/2017) 

Lauri Tilkanen elää kiireistä lapsiperhearkea: ”Aikuistuin varhain tultuani isäpuoleksi”

Tommi Korpela: Isäksi tulo muutti koko elämän ja arvopohjan

Tommi Korpela
Tommi Korpela on iloinen siitä, että hän ja Elina Knihtilä ovat pitkän suhteen mutkista huolimatta pysyneet yhdessä.

”Tulin isäksi vähän alle kolmikymppisenä. Se muutti koko elämän ja arvopohjan. Lapsi oli paljon, paljon tärkeämpi kuin teatteri tai taiteen tekeminen.” – Näyttelijä Tommi Korpela, 50, yhden pojan isä (Anna 38/2017)

Vahvojen naisten kanssa elänyt näyttelijä Tommi Korpela: ”Opin äidiltäni käytännön feminismiä”

Kari Ketonen: ”Isänä olen joutunut kohtaamaan puutteellisuuden tunteen”

Näyttelijä Kari Ketosella on taipumusta ylisuorittamiseen. Myös isyydessä.

”Rakastan lastani ja ystäviäni. 11-vuotiaalla pojallani on kaksi kotia, minun ja äitinsä luona. Vietän poikani kanssa aikaa aina, kun se on mahdollista. Käymme kävelyillä, musisoimme yhdessä ja pelaamme sakkia ja pingistä. Tunnen silti jatkuvaa huonoa omatuntoa siitä, että vietän liian vähän aikaa lapseni kanssa. Haluaisin olla täydellinen vanhempi, joka tarjoaa lapselle täydellisen lapsuuden. Isänä olen joutunut kohtaamaan oman puutteellisuuden tunteeni.” – Näyttelijä Kari Ketonen, 47, yhden lapsen isä (Anna 16/2018)

Kari Ketonen: ”Isänä olen joutunut kohtaamaan puutteellisuuden tunteen”

Peter Franzén: Rakkain arkirutiini on olla vaimon ja pojan kanssa

Peter Franzén
Peter Franzénin asuu Ranskassa vaimonsa Irina Björklundin ja poikansa kanssa, mutta Viikingit-sarjan kuvaukset Irlannissa pitävät häntä usein poissa perheensä luota.

”Rakkain arkirutiinini on aamupala perheen eli vaimon, pojan sekä kissojen ja koirien kanssa. Siinä hetkessä tunnen kuuluvani johonkin.” – Peter Franzén, 11-vuotiaan pojan isä (Anna 40/2017)

Peter Franzén asuu 10 kuukautta vuodesta poissa perheensä luota: ”Hoidan ihmissuhteitani puhelimella”

Juha Tapio: Isän tehtävä on suojella laumaansa

”Mitä miehekkyys on? Vastuuntuntoa ja isänä oman lauman suojelemista, kykyä huolehtia läheisistään ja rakkaistaan.” – Muusikko Juha Tapio, kahden pojan isä (2017)

Juha Tapio: ”Sydämestään hymyilevää naista on vaikea vastustaa”

Arman Alizad: Tyttäreni ovat kaikkeni

”Meidän perheessämme ei ollut mitään sukupuolirooleja: kaikki tekivät kaikkea ja osallistuivat kaikkeen. ”

”Rakastan lapsiani niin paljon, että tekisin heidän puolestaan mitä tahansa. He ovat kaikkeni. Se, kuinka paljon heistä tykkään, ohjaa paljon tekemistäni ja kasvattamistani.” – Arman Alizad, kolmen tytön isä (Anna 41/2013)

Kolmen tytön isä Arman Alizad: ”Meidän perheessämme ei ole sukupuolirooleja”

Lauri Tähkä: Olen jämäkkä mutta kuuntelevainen isä

Lauri Tähkän mielestä inhimillisyys ja tunteiden näyttäminen on tänä päivänä tärkeää.

”Olin aiemmin paljon sulkeutuneempi, mutta tyttäriltäni olen oppinut, että minun täytyy ruveta puhumaan enemmän. Entisajan isän malli ei enää toimi. Täytyy aukaista itsensä, jotta myös heidän on helppo olla.” (Anna 41/2016)

”Maailma tarvitsee herkkiä jätkiä, jotka pitää meidän tyttäristä hyvää huolta.” – Muusikko Lauri Tähkä, 44, kahden tytön isä (Anna 21/2012)

Lauri Tähkä: ”Minun kanssani voi olla, jos tekee niin kuin sanon”
Terapia avasi Lauri Tähkän solmut: Kyky olla herkkä kertoo vahvuudesta

Miika Nousiainen: ”38 vuotta oli hyvä ikä tulla isäksi”

Miika Nousiainen
Lapsi muutti Miika Nousiaisen elämän tärkeysjärjestyksen.

”Lapsi muutti elämän tärkeysjärjestyksen. Siihen asti olin hermoillut siitä, saanko työpaikan, onnistuuko kirjoittamani teksti tai ehdinkö kolmosen ratikkaan. Nyt vastuullani on joku, joka ei oikeasti pärjää ilman hoivaa. Lapsen kasvun seuraaminen tuo valtavasti iloa. Vastapainona on jatkuva pelko siitä, että tuolle sattuu jotakin. Yritän olla johdonmukainen mutta rento faija, jonka kanssa voi myös heittää läppää. Poika on siinä jo aika hyvä.” – Kirjailija Miika Nousiainen, 45 (Anna 33/2016)

Miika Nousiainen: ”38 vuotta oli hyvä ikä tulla isäksi”

Pekka Strang: En voisi kuvitellakaan luopuvani perheestäni

Pekka Strang tuli isäksi 26-vuotiaana.
Pekka Strang tuli isäksi 26-vuotiaana.

Olin 26-vuotias, kun tulin isäksi ensimmäisenä kaveriporukastani. Se oli mielestäni luonnollista, kaikki muuttui, mutta toisaalta mikään ei muuttunut. Olin yhä sama tyyppi.” (Anna 6/2015)

”En voisi kuvitellakaan luopuvani perheestäni. Perhe maadoittaa minut elämään.” – Näyttelijä Pekka Strang, 41, kolmen pojan isä  (Anna 8/2017)

Pekka Strang miehisyydestään: ”Enää minun ei tarvitse peittää herkkyyttäni”

Kari Kanala: ”Olin tottunut ajatukseen, ettei minusta tule isää”

Kahden kariutuneen avioliiton jälkeen Kari Kanala löysi sielunkumppanin, joka avasi hänelle uuden maailman. Ja sitten elämä yllätti taas: Karista tuli isä.

”Miten kaksi viivaa muuttaakaan elämää! Tuntui, että se armo, josta olen aina puhunut, osui nyt omalle kohdalle.” – Pappi Kari Kanala ennen esikoislapsensa syntymää (Anna 17/2016)

Ensitreffit alttarilla -pappi Kari Kanala: ”Olin tottunut ajatukseen, ettei minusta tule isää”

Lue myös:

Isähoroskooppi

Tunnistatko kuumat julkkisisät heidän katseistaan? Testaa!

Isät kertovat: Tärkein elämänohje, jonka haluan antaa lapselleni

X