Ihmiset ja suhteet

Rakkausviesti, jota ei poista ikinä – tällaisia viestejä suomalaiset vaalivat tärkeimpinään

Rakkausviesti on tapa ilmaista suuret tunteensa toista ihmistä kohtaan. Annan lukijat ja lehteen haastatellut paljastavat ihanimmat rakkausviestinsä.

Teksti:
Milla Puustinen
Kuvat:
Liisa Valonen, Riikka Hurri ja iStock

Oletko saanut rakkausviestin, joka on jäänyt mieleesi pitkäksi aikaa?

Rakkausviesti on tapa ilmaista suuret tunteensa toista ihmistä kohtaan. Annan lukijat ja lehteen haastatellut paljastavat ihanimmat rakkausviestinsä.

Kaunis rakkausviesti on parhaita tapoja saada kumppani tuntemaan itsensä arvostetuksi ja rakastetuksi. Ei onneksi tarvitse kuitenkaan kirjoittaa pitkiä romaaneja nostaakseen hymyä toisen huulille. Joskus riittää vain pari sanaa tai linkki videoon, jolla voi ilmaista tunteensa. Rakkausviesti voi parhaimmillaan sementoida suhteen.

Anna-lehden haastatteluissa on kerrottu ihanista rakkausviesteistä, joilla on ollut suhteessa iso merkitys.

Sari Helin & Ilkka Lääveri

Huono äiti -yrityksestä tunnettu Sari Helin, 54, ja keittiömestari Ilkka Lääveri, 38, kertoivat kesällä 2023 Annassa rakkaustarinansa. 

Pariskunta tutustui alun perin työn merkeissä toisiinsa. Arvostetulta ja palkitulta keittiömestari Ilkalta kysyttiin vuonna 2020, haluaisiko hän lähteä tekemään ruokia Sarin kanssa, joka suunnitteli Huono Äiti -yrityksensä laajentamista.

Sari luuli, että Ilkka on onnellisesti naimisissa. Ilkka oli kuitenkin eronnut kahden lapsensa äidistä jo vuonna 2017.

– Avioeron jälkeen olin jotenkin tuudittautunut siihen, että elämääni ei enää koskaan tule ketään. Sellaiseen olotilaan voi vaipua, Ilkka sanoo Annassa.

Sari puolestaan erosi pitkästä liitostaan europarlamentaarikko Petri Sarvamaan kanssa vuonna 2021, ja kertoi Ilkalle omasta avioerostaan. Siinä vaiheessa Sarillekin oli jo selvinnyt, että Ilkka oli vapaa mies.

Vuoden mittaan Sari ja Ilkka tapasivat toisiaan työn merkeissä. He osallistuivat Huonon Äidin tuotteilla muun muassa Suomalainen menestysresepti -tv-ohjelmaan. Vuoden loppuun mennessä yhteisiä ruoka-ajatuksia oli niin paljon, että he päättivät tehdä yhdessä ruokakirjan.

Rakkausviesti
Ilkka lähetti Sarille rakkausviestin, joka sinetöi heidän suhteensa.

Ilkka oli pikkuhiljaa ihastunut Sariin. Kun hän uskalsi olla rehellinen tunteistaan, sen teki hänen puolestaan Whatsappilla lähetetty rakkausviesti – linkki Haloo Helsingin biisiin Beibi.

”Jos mä tähän lähden
Mitä en tehnyt muiden tähden
Niin ole mulle sen arvoinen
Jos mä tähän lähden
Sua piiloon kätke en
Vaan aion olla silminnähden onnellinen”

”Beibi, räjäytä mut tässä
Beibi, aamuhämärässä”

Sari oli viestin saapuessa illallisella ystävänsä kanssa, kun sai Ilkalta tämän ihastuttavan rakkausviestin. Sari antoi biisin soida. Hän sanoi ääneen ystävälleen, että nyt on tosi kyseessä.

– Kai siinä niin kävi, että rakastuin siltä istumalta, Sari kertoo Annan haastattelussa.

Vuoden 2023 alussa pariskunta meni kihloihin Kuusamossa revontulien loimutessa taivaalla. 

Lue myös Kotiliesi.fi: 56 vuotta yhdessä olleet Leila ja Esa Peltonen pitävät toisiaan kädestä joka päivä: ”Mikä säkä olla tässä iässä rakastunut omaan mieheensä!”

Markku Rossin & Matti Kaarlejärven rakkausviesti

Entinen kansanedustaja Markku Rossi ja taiteilija Matti Kaarlejärvi jakoivat myös vuonna 2018 Annassa rakkaustarinansa. Haastattelussa pariskunta kertoo yhdestä erityisestä viestistä.

Pariskunta oli salaillut pitkää suhdettaan, mutta viimein tieto karkasi eduskuntaan ja mediaan.

Lopulta kuplan puhkaisi Yleisradion toimittaja, joka selosti Linnan juhlia 2015. Hän luetteli kättelyjonossa tuttuja kasvoja: ”Kansanedustaja Markku Rossi ja hänen puolisonsa, lausuntataiteilija Matti Kaarlejärvi.”

Linnassa juhliva pariskunta oli ensin viattoman tietämätön suhteensa yllättävästä julkistamisesta, mutta illan aikana sana levisi juhlaväen keskuudessa. Pariskunta kertoo Annan haastattelussa, että ensimmäisenä asian otti puheeksi entinen tasavallan presidentti Tarja Halonen. Hän tuli iloisesti kättelemään ja sanoi: ”Savon pojat päättivät sitten tulla komerosta ulos.”

Markku meni tilanteesta sokkiin ja pystyi vaivoin jatkamaan iltaa romahtamatta.

– Minä olin lähinnä helpottunut, Matti sanoo Annan haastattelussa.

Kotimatkalla Matti vakuutti kumppanilleen, että nyt on hyvä mahdollisuus aloittaa uusi elämä. Siihen asti miehet olivat olleet omien sanojensa mukaan ”osa-aikarehellisiä”.

Rakkausviesti
Entinen Keskustan kansanedustaja Markku Rossi (vas.) sai puolisoltaan taiteilija Matti Kaarlejärven rakkausviestin, joka jäi mieleen pitkäksi aikaa.

He päättivät pitää parisuhteensa rekisteröintitilaisuuden seuraavana lauantaina.

Markku muistaakin ikuisesti, kuinka Matti lähetti hänelle hauskan rakkausviestin maaliskuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2017.

Tekstiviestissä luki: Olet nyt ukkomies.

Se oli ensimmäinen päivä, jolloin samaa sukupuolta olevat parit pystyivät menemään Suomessa laillisesti naimisiin.

Rakkausviesti: Tällaisia viestejä Annan lukijat ovat saaneet

Kysyimme myös Annan lukijoilta, minkä erityisen rakkausviestin he ovat säilyttäneet puhelimessaan. Rakkausaiheisessa Facebook-kyselyssä lukijat innostuivat paljastamaan paitsi kumppanilta myös perheenjäseneltä tai ystävältä saatuja supertärkeitä viestejä.

Elina kertoo kommenteissa saaneensa kumppaniltaan hellyttävän viestin viikon kuluttua ensitapaamisesta.

– Minulla oli syntymäpäivä ja aamulla tuli viesti.. ”Hyvää syntsipävää kultsi.” Jotenkin niin hellyttävän ihana… kohta vuosi yhdessä, Elina kertoo kommenteissa.

– Sain elämäniloni takas kun tapasin sinut. Nyt haaveilen tulevaisuudesta kanssasi, luki Anun saaman pidemmän viestin tärkeässä kohdassa.

– Tyttären isä oli piirtänyt vesiväreillä tytön mahaan sydämen. Tulee itkut kun sitä muistelee, kertoo Kaisa hankalassa elämäntilanteessa tsempanneesta rakkausviestistä.

Puhelimet vaihtuvat ja rakkausviestit katoavat, mutta silti viestien sisällöt voivat painua mieleen.

– Puhelin on ehtinyt hajota ja vaihtua tämän 14 vuoden aikana monta kertaa. Alkuajan viestit oli toki kutkuttavia. Nyt on tallessa tammikuisen kolmen viikon sairaalareissuni aikaiset päivittäiset viestit, aina siitä miten kotona menee, niihin kymmeniin sydämiin ja ihaniin tarroihin, mitä vaihdettiin joka ilta nukkumaan käydessä, Kati kertoo Facebook-kyselyn kommenteissa.

Annan lukijat myös kertovat saaneensa mieleenpainuvia rakkausviestejä myös ystäviltä tai perheenjäseniltä.

– Tää rakkauden laiva on lastattu, käy köysiini keinumaan. Kun viimeinen tanssi on tanssittu, voidaan mennä hyttiisi heilumaan. Käärijän Huhhahhei-biisin pätkää.  Ensin laitoin tämän biisin kaverille ja sanoin että täähän ihan kun me, aina heilumassa jossakin. Sitten kaverini onnistui jotenkin tekemään tuosta kännyntaustakuvan. Tulen aina hyvälle tuulelle näistä sanoista, kertoo Emmi kommenteissa.

Marja paljastaa lastensa lappuselle kirjoittaman runon.

Runossa sanotaan näin: Se miten hyvä koti on ei riipu rikkaudesta, eikä väljyydestä, eikä kauneudesta, eikä ylellisyydestä. Kaikki riippuu äidistä. Siis kiitos äiti, kaikesta mitä olet tehnyt meidän puolesta ja mitä teet meidän eteen.

X