Ihmiset

Auri Kananen siivoaa ilmaiseksi toisten koteja, ja on siksi parasta, mitä Suomen somelle on pitkään aikaan tapahtunut

Siivousvideoillaan suosioon noussut Auri Kananen tekee suursiivouksia tuntemattomien ihmisten koteihin. Listasimme syyt, miksi sinunkin kannattaa käyttää aikaasi katsomalla, kun Auri siivoaa.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Instagram, Auri Kanasen Kotialbumi

Auri Kananen siivoaa tuntemattomien ihmisten koteja.

Siivousvideoillaan suosioon noussut Auri Kananen tekee suursiivouksia tuntemattomien ihmisten koteihin. Listasimme syyt, miksi sinunkin kannattaa käyttää aikaasi katsomalla, kun Auri siivoaa.

Mitä likaisempi, sitä parempi! Tamperelainen siivouskuningatar Auri Kananen on kerännyt TikTokissa miljoonayleisön sekä jakanut siivousvinkkejä amerikkalaista aamutelevisiota myöten. Tällä hetkellä Aurilla on TikTokissa yli kuusi miljoonaa seuraajaa eri puolilta maailmaa.

Kokosimme huomiot, miksi Auri Kananen on parasta, mitä Suomen somelle on tapahtunut pitkään aikaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön 𝘈𝘶𝘳𝘪 (@aurikatariina) jakama julkaisu

Auri Kananen siivoaa auttamisen ilosta, ja siitä tulee muillekin hyvä mieli

Auri Kananen siivoaa ilmaiseksi ihmisten koteja, jotka ovat ajautuneet erilaisista syistä kaaoksen valtaan. Taustalla voi olla muun muassa uupumusta, mielenterveyden haasteita tai terveyteen liittyviä ongelmia. Usein Auri myös jakaa videoissa asunnon omistajien tarinoita heidän luvallaan.

Tarinat ovat ymmärrettäviä ja koskettavia. Yksi esimerkki helmikuulta on nuori nainen Anna, joka oli lemmikkipupun kuoltua pitkään surun murtama eikä kyennyt siivoamaan sekaista, mutta edesmenneestä eläinkumppanista muistuttavaa kotiaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön 𝘈𝘶𝘳𝘪 (@aurikatariina) jakama julkaisu

Syrjäytyminen jää niin helposti piiloon, mutta ilmiö tulee videoilla inhimillisellä tavalla esiin.

Videoissaan Auri ei ihmettele tai paheksu likaisia koteja vaan tarttuu aina tuumasta toimeen. Samalla kun hän loistaa työssään, hän auttaa tuntemattomia ihmisiä saamaan elämänsä – tai ainakin kotinsa – järjestykseen. Siitä tulee väkisinkin hyvä mieli.

Auri siivosi ja järjesteli jopa oman eksänsä kodin sillä aikaa, kun tämä oli matkoilla uuden tyttöystävänsä kanssa. Suostuisitko itse samaan?

Lue myös: Tiesitkö? Näin usein tyynyliinat tulisi oikeasti vaihtaa – 7 vinkkiä vuodevaatteiden hoitoon

Ennen ja jälkeen -videoista saa yllättävän paljon mielihyvää

Kun Auri Kananen esittelee videon alussa vuosia likaa keränneen tiskialtaan tai lattiasta kattoon asti roskia täynnä olevan yksiön, voivat ne ensinäkemältä tuntua täysin menetetyiltä tapauksilta. Voiko tuon kaiken roinan ja lian alta tosiaan paljastua vielä asumiskelpoinen koti?

Kun roskista täyttyneet huoneet siistiytyvät ja pahasti pinttyneet pinnat kiiltävät jälleen Aurin jäljiltä, lopputulos saa leuan loksahtamaan kerta toisensa jälkeen. Ennen ja jälkeen -kuvien vertailu tuottaa hämmentävän paljon mielihyvää, kokeile vaikka!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön 𝘈𝘶𝘳𝘪 (@aurikatariina) jakama julkaisu

Kun Auri Kananen siivoaa, katsoja oppii tuhat ja yksi siivouskikkaa

Ammattisiivoojana ja siivousfirman palveluesimiehenä työskennelleellä Aurilla on monta siivousässää hihassaan.

Hän tarjoaa videoissaan käytännönläheisiä vinkkejä jääkaapin järjestelyyn, asuntojen loppusiivoukseen ja pinttyneimmänkin lian irrottamiseen. Pienet siivouskikat herättävät siivousinnon myös katsojassa, sillä vinkkejä tekee mieli testata myös käytännössä.

Videot saattavat myös herättää akuutin tarpeen täyttää oma siivouskaappi uusilla siivousvälineillä. Välineurheilua siivoamisesta ei Aurin mukaan tarvitse kuitenkaan tehdä, sillä perustarvikkeilla pääsee jo pitkälle.

Lue myös: Nämä 7 siivousvälinettä tulisi löytyä jokaisesta kodista – nokkela värikoodaus auttaa pitämään ne myös järjestyksessä

Auri Kananen jakaa siivousvinkkejä somessa.
Auri Kananen jakaa siivousvinkkejä somessa. Hänellä on miljoonia seuraajia ympäri maailmaa.

Auri Kananen tarjoaa myötuntoa sottapytyille

Mikäpä olisi parempi tapa lykätä siivousurakkaa kuin katsella toisten sotkuisia huusholleja? Samalla ottaa ylös vinkkejä, joita voi hyödyntää omia kotia siivotessa… no, sitten vähän myöhemmin.

Aurin videoissa on kannustava, positiivinen ja myötätuntoinen sävy. Sisältö ei kannusta pakonomaiseen siivoamiseen tai suorittamiseen vaan Auri muistuttaa lempeästi, ettei siivoamisesta tarvitse ottaa turhaa stressiä.

”Se on vain likaa – sitä tulee ja sen saa siivoamalla pois”, Auri Kananen muistuttaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön 𝘈𝘶𝘳𝘪 (@aurikatariina) jakama julkaisu

Suomi mainittu!

Auri Kananen on ollut otsikoissa ainakin Yhdysvaltain ABC-kanavalla, Britannian Daily Mailissä ja Saksan RTL Newsissä.

Juuri tällaista Suomi-kuvaa kelpaa viedä maailmalle.

X