Ihmiset

Emmi, 36, sai elämänsä ensimmäisen kutsun Linnan juhliin – mutta mitä mieltä on vauva?

Vuoden nuori yrittäjä myöntää miettineensä, pitikö saada unelmien juhlakutsu ja synnytys näin riskaabelin lähekkäin.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
Satu Mali

Emmi Lehtomaan laskettu aika on pari viikkoa Linnan juhlien jälkeen.

Vuoden nuori yrittäjä myöntää miettineensä, pitikö saada unelmien juhlakutsu ja synnytys näin riskaabelin lähekkäin.

Miltä tuntui saada kutsu Linnan juhliin, vuoden nuori yrittäjä Emmi Lehtomaa, 36?

– Totta kai se tuntui aivan upealta! Kun postinkantaja toi kutsun toimistolle, olivat fiilikset aika korkealla. Kutsu kiersi kädestä käteen ja sitä ihmettelimme: onko se todella minulle, Emmi nauraa.

Emmi on iloinnut Linnan juhlien kutsustaan myös Instagramissa:

Sekä valinta vuoden nuoreksi yrittäjäksi että sitä seurannut kutsu Linnaan on vaikuttajien managerointiin erikoistuneen Fament Oy:n perustajalle suuri kunnia. Valmistelut juhlia varten aloitettiin saman tien kutsun saapumisen jälkeen.

Niihin liittyy eräs merkittävä yllätysmomentti: Emmi on viimeisillään raskaana. Vauvan laskettu aika on 23. joulukuuta – vain kaksi viikkoa juhlien jälkeen.

– Olen elämässäni aika ajoin unelmoinut Linnan juhlien kutsusta. Kieltämättä mielessä on käynyt, että pitikö sen sattua juuri nyt, kun en välttämättä pääsekään juhliin.

Näin kävisi, jos synnytys osoittaisi käynnistymisen merkkejä etuajassa. Tähän mennessä mikään ei viittaa siihen, mutta Emmi tiedostaa, että asia voi nopeasti muuttua.

– Kovasti toiveissa olisi, että vauva pysyttelisi sisällä siihen asti, että saisin juhlat juhlittua.

Emmi Lehtomaa ei löytänyt valmiita iltapukuja raskauden viimeisille viikoille.

Juhliin Emmi aikoo suunnata avoimin mielin ja yrittäjäluonteelleen ominaisesti uteliaana tutustumaan uusiin ihmisiin. Avecina hänellä on oma puoliso.

– Tuntuu erityisen hienolta, että se olen minä, joka olen saanut kutsun ja mieheni rooli on toimia avecina, sanoo sukupuolirooleja muutenkin vanhempainvapaavalinnoillaan ravistellut Emmi.

Hän on julkisesti kertonut, ettei pitänyt esikoisensa kanssa päivääkään vanhempainvapaata, eikä suunnitelmissa ole pitää sitä toisenkaan lapsen kanssa.

Valmiita juhlapukuja raskauden loppumetrien mitoille oli mahdotonta löytää, mutta Emmi sai avukseen vankan ammattilaisen.

– Pukuni suunnittelija on muun muassa Sanna Marinin hääpukusuunnittelijana tunnettu Anni Ruuth. Tulimme yksissä tuumin siihen lopputulokseen, ettei tätä mahaa kannata yrittää peitellä, koska siinä ei kuitenkaan onnistuttaisi. Sen sijaan päädyimme pukuun, joka korostaa raskautta kauniisti.

X