Ihmiset

Hans Välimäen Maria-vaimo: Tällaista perhearkea elämme nyt

Ravintoloitsija Hans Välimäki ja hänen Maria-vaimonsa ovat hitsautuneet hyvin yhteen vuosien saatossa. 

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Hans Välimäki ja hänen Maria-vaimonsa ovat tehneet vuosikausia yhdessä töitä.

Ravintoloitsija Hans Välimäki ja hänen Maria-vaimonsa ovat hitsautuneet hyvin yhteen vuosien saatossa. 

Ravintoloitsija ja keittiömestari Hans Välimäki ja hänen vaimonsa, ravintoloitsija Maria von Graevenitz-Välimäki avasivat Bistro Bardot -ravintolan terassikauden upeassa kesäillassa Helsingissä. Pariskunta kertoi jälleen uutisia myös uusista ravintoloistaan. 

– Viime vuonna terassin avajaisissa julkistimme Ginan ja The Rookin. Nyt julkistamme uusimman Bouchon Carême -ravintolan, joka aukeaa elokuun lopussa, Maria kertoi. 

Uusien ravintoloiden avaaminen on pariskunnalle aina kova ponnistus, vaikkakin kiva sellainen.  

– Nyt alkaa se kiva vaihe kun saa suunnitella pieniä detaljeja.

– Siellä tulee olemaan ruokaa kaikelle kansalle. Rento, abnormaali konsepti, Hans kiteytti. 

Lue myös Anna.fi: Kolmannen Michelin-tähden tavoittelu ajoi Hans Välimäen miinaan – onneksi hän oli sitä ennen tavannut elämänsä tärkeimmän ihmisen

Hans ja Maria ovat olleet yhdessä jo parikymmentä vuotta. Pariskunnan ajatukset ovat hitsautuneet hyvin yhteen, jolloin työn jakaminen on helppoa. Marian mukaan molemmat osaavat oman ruutunsa, vaikka toki mielipiteitä vaihdetaan. Vuodet ovat menneet yhdessä nopeasti.

– Eihän se aina ole ollut tietenkään yhtä ruusuilla tanssimista, mutta onnellisia olemme edelleen, Maria hymyili. 

Parilla on kaksi yhteistä lasta, joista Fanny on 13-vuotias ja isoveli Morris täyttää syksyllä 18 vuotta.

– Lapset ovat sen ikäisiä, että heidän kanssaan voi olla eri tavalla kun heistä ei tarvitse sillä lailla huolehtia. Minun ei tarvitse miettiä onko kotona ruokaa, vaan he tekevät itse jos sitä ei ole. Voimme lähteä myös matkoille niin, että he jäävät keskenään. Ainoa, joka kaipaa huolenpitoa, on mäyräkoira, joka vien sitten vanhemmilleni, Maria kertoi. 

Lue myös Kotiliesi.fi: Tähtikokki Hans Välimäki ylistää anopin sillireseptiä: ”Kesäruokien kunkku maistuu uusien perunoiden kanssa”

Hän paljasti myös, että lukuisista ravintolaprojekteista huolimatta puoliso jaksaa kokata myös kotona.

– Sanoin juuri yhdelle kaverilleni, että vitsi on ihanaa kun on kokki kotona. Saan joka päivä niin hyvää ruokaa! Kun Hans tekee kotona ruokaa, hän tekee sitä tosi hyvin. Hän ei tee mitään vasemmalla kädellä, Maria kertoi. 

X