Ihmiset

Salkkarinäyttelijä Oona Kare keksi täydellisen rentoutumistavan – kaikki muu unohtuu

Tanskasta Suomeen palanneella näyttelijä Oona Kareella on ollut työkiireitä.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia ahjotuli

Näyttelijä Oona Kare opiskeli kolme vuotta ­Kööpenhaminassa. – Koulussa oli paljon eri maista tulleita opiskelijoita, joten erilaisia näkökulmia riitti. Rakastin sitä.

Tanskasta Suomeen palanneella näyttelijä Oona Kareella on ollut työkiireitä.

Kööpenhaminan kansainvälisessä Teatterikorkeakoulussa opiskellut näyttelijä Oona Kare olisi halunnut jäädä Tanskaan opintojen päätyttyä. Hän valmistui vuonna 2020, mutta palasi kuitenkin Suomeen, koska kaikki paikat suljettiin koronapandemian al­kaessa.

– Kirjoitin korona-aikana Saako ­taivaassa punaviiniä? –monologiteoksen ja esitän sitä vieläkin, Oona Kare kertoi Salatut elämät -sarjan 25-vuotis­juhlan kunniaksi järjestetyssä lehdistöti­laisuudessa ­Helsingin Tennispalatsissa.

Suomeen palattuaan hän on ollut mukana useissa televisiosarjoissa.

– Näyttelin Lenita Airistoa Hymyä!-sarjassa ja olen mukana Matti Remeksen romaaniin perustuvassa Murha Hangossa -sarjassa, joka tulee nyt keväällä ulos.

Salatuissa elämissäkin näyttelevä Oona harrastaa tanssi-improvisaatiota. Hän pääsee ­flow-tilaan gaga movement ­-tanssin avulla.

– Tanssiessani unohdan kaiken. Kun ei ole tiettyä kaavaa tai koreografiaa, tanssi on vapauttavaa ja rentouttavaa. Kun kierii ja pyörii lattialla miettimättä sitä, miltä liike näyttää, voi keskittyä vain ­hengitykseen.

X