Aikuisiällä Karoliinalla on aina ollut joko pitkät tai puolipitkät hiukset. – Se on kätevää, saan kietaistua hiukset poninhännälle tai nutturaksi. Käyn kampaajalla kerran vuodessa leikkauttamassa latvat.
Aikuisiällä Karoliinalla on aina ollut joko pitkät tai puolipitkät hiukset. – Käyn kampaajalla kerran vuodessa.
Kauneus

Kolmistaan-blogin Karoliina Pentikäinen on testannut tyylejä laidasta laitaan: ”Parikymppisenä matkin Jennifer Lopezia”

Bloggaaja Karoliina Pentikäinen, 37, elää ruuhkavuosiarkea. Hän panostaa ihonhoitoon, mutta hiuslisäkkeet ja ripsienpidennykset ovat saaneet jäädä.
Teksti: Oili Urmas Kuvat: Sara Pihlaja ja Karoliina Pentikäisen kotialbumi

Karoliina Pentikäinen on bloggaaja, jonka perhepainotteinen lifestyle-blogi Kolmistaan käsittelee ihmissuhteita, tyyliä, kauneutta ja sisustusta. Hänellä on kolme lasta, 12-vuotias esikoinen ja 3-vuotiaat kaksoset.

– Jäin keväällä sapattivapaalle Sidosteen sukkatehtaan markkinointipäällikön työstä. Nyt ehdin päivittää enemmän blogia, Karoliina kertoo.

Lue myös: Bloggaaja Karoliina Pentikäinen: ”Uskovaisuuteen liittyvät ennakkoluulot ovat yksi syy, miksi en aiemmin ole julkisesti puhunut uskostani”

Millainen on ihonhoitorutiinisi?

”Aamuisin pesen kasvoni vain vedellä, illalla käytän BD Medicalin puhdistusainetta. Kesäisin levitän kasvoilleni kevyttä päivävoidetta, mutta talvella ihoni tarvitsee kosteuttavamman tuotteen. Minulla on käytössä BD Medicalin seerumi ja vitamiinitipat. Nykyään käyn kerran kuussa kasvohoidossa ja otin käyttööni hoitolan suosittelemat tuotteet. Aiemmin olin käyttänyt samaa perusvoidetta niin koipeen kuin naamaankin. En tajunnut, mikä ero tuotteilla on, ennen kuin katsoin kuviani blogissani.”

”Parikymppisenä matkin Jennifer Lopezia. Käytin ruskeita piilolinssejä.”

Miten meikkaat?

”Noin viisi vuotta sitten minulla oli ripsienpidennykset. Koronarajoitusten aikana en jaksanut enää huoltaa niitä, joten luovuin niistä. Samaan aikaan vähensin myös meikkaamista ja innostuin no make up -ilmiöstä. Olen tottunut olemaan ilman meikkiä myös kodin ulkopuolella. Voin lähteä leffaan tai illalliselle ilman ehostusta.

Kuvauksiin meikkaan kuitenkin edelleen kasvoni, se on osa valmistautumista. Levitän leukaan ja nenän alueelle meikkivoidetta ja lisään päälle puuteria, jotta iho ei kiillä. Sen jälkeen laitan aurinkopuuteria ja huulipunaa. Lisäksi harjaan väriä kulmakarvoihin ja maskaraa ripsiin.”

Karoliinalla oli otsatukka vuonna 2014. Silloin hän oli myös mukana Iholla-televisiosarjassa.

Karoliinalla oli otsatukka vuonna 2014. Silloin hän oli myös mukana Iholla-televisiosarjassa.

Miten suhtauduit ulkonäköösi nuorempana, entä nyt?

”Olen aina ihan tykännyt itsestäni. Typerimmät tyylimokani olen tehnyt silloin, kun olen kopioinut jonkun muun tyylin enkä ole ollut oma itseni. Parikymppisenä matkin Jennifer Lopezia: minulla oli vaaleat raidat hiuksissa, käytin itseruskettavaa voidetta ja ruskeita piilolinssejä. Lopulta luovuin piilolinsseistä, koska minua nolotti, kun ihmiset kehuivat silmiäni kauniiksi. Tuli huijariolo.”

Miten hiustyylisi on vaihdellut?

”Minulla on ollut kaikenlaisia hiustyylejä. Alakoulussa minulla oli poikamainen tyyli ja lyhyt tukka. Myöhemmin kävin läpi goottihiusten kaikki versiot. Minulla on myös ollut otsatukka monessa eri muodossa. Noin viisi vuotta sitten vaalensin hiuksiani ja minulla oli hiuslisäkkeet, mutta niiden huoltaminen ja värjääminen ei ollut lopulta minua varten. En jaksa kuivata tukkaa pesun jälkeen tai rampata kampaajalla.

Menin naimisiin vuonna 2018 ja kaksi viikkoa ennen häitä päätin, että haluan muuttua blondista takaisin brunetiksi. Se oli hyvä päätös. Nykyinen hiusvärini on täysin omani.”

Vasemmalla vuoden 2015 tyyliä. Keskellä Karoliinan blondi ilme viisi vuotta sitten, ja oikealla nykyinen luonnollinen tyyli. – Tunsin taas olevani oma itseni.

Mitkä ovat ulkoisen ja sisäisen hyvinvointisi kulmakivet?

”Onnellisuus kaunistaa – kun kaikki on hyvin, se näkyy myös ulospäin. Syön sen mukaan, mikä tuntuu itsestäni hyvältä. Minulla ei ole tiukkaa kontrollia eikä ruoka ole minulle myöskään palkinto. Voin syödä hampurilaisen tai berliininmunkin hyvällä omallatunnolla.

Nukun aivan liian vähän, noin viisi tuntia yössä. Kun kaksoset menevät nukkumaan, alkaa oma aikani ja yhteinen hetki puolisoni kanssa. Tässä vaiheessa nukkuminen on toissijainen asia.”

Lue myös: Lyhytkin univaje voi saada aikaan muutoksia ihmisen käytöksessä – Kolmistaan-blogin Karoliina Pentikäinen kertoo, kuinka väsymys on saanut hänet käyttäytymään jopa itsekkäästi

X