Kauneus

Hiustenhoitoa minibudjetilla: 10 edullista löytöä, joilla hoidat kosteutta ja suojaa janoavia kesäkutrejasi

Kesä koettelee hiuksia monin tavoin. Valitsimme tuotteita, joilla kutrit pysyvät hyvässä kunnossa ilman suurta rahanmenoa.

Teksti:
Sini Kesänen
Kuvat:
iStock, valmistajat

Kovassa auringon paahteessa hiukset kannattaa suojata hellehatulla tai huivilla.

Kesä koettelee hiuksia monin tavoin. Valitsimme tuotteita, joilla kutrit pysyvät hyvässä kunnossa ilman suurta rahanmenoa.

Kesällä hiukset janoavat kosteutta ja suojaa, sillä aurinko ja suolainen merivesi haalistavat ja haperoittavat hiuksia. Pulmia voivat aiheuttaa myös allasveden kloori ja mökkikaivoveden rautapitoisuus. Ne saattavat värjätä hiuksia tai viedä niistä kiillon.

Ei kuitenkaan syytä huoleen. Hiukset kestävät rasitukset paremmin, kun hoidat ne hyvään peruskuntoon. Kosteuttavat hoitotuotteet auttavat hiuksia pysymään pehmeinä ja joustavina ja antavat kaunista kiiltoa. Niissä on usein ihonhoidosta tuttuja, hyvin kosteuttavia hyaluronihappoa tai glyseriiniä.

Värjätyt, vaalennetut tai käsitellyt hiukset kaipaavat hoitavampia, hiuksen pintaa silottavia ja väriä suojaavia tuotteita. Ne sisältävät usein kosteuttavien ainesosien lisäksi kasviöljyjä. Jos hiukset nappaavat vedestä ei-toivottua väriä, pesu syväpuhdistavalla shampoolla auttaa.

Hyvinvoivat hiukset ovat joustavat, pehmeät ja kiiltävät. Ne kestävät rasitusta katkeilematta.

Koska hiuksia pestään kesällä usein, kannattaa jokaisen pesun jälkeen käyttää hoitoainetta edes hiukan. Poishuuhdeltava hoitoaine pitää kosteuden paremmin hiuksissa. Kuivahtaneisiin latvoihin voi vielä lisätä jätettävää hoitoainetta, hiusseerumia tai hiusöljyä.

Haalistumisen kampittamiseen saa apua tuotteista, joissa on UV-suoja. Värjättyjen hiusten tuotteissa, jotka toki sopivat värjäämättömillekin hiuksille, se useimmiten onkin. Kovassa paahteessa hellehattu tai huivi on hyvä lisä suojaamaan hiuksia.

XZ Hoitava ja suojaava shampoo: Vahvistava pesu

XZ Hoitava ja suojaava shampoo värjätyille hiuksille käy hiuksen rakenteen kimppuun ja lupaa vahvistaa ja korjata sitä. Tehoaineina ovat betaiini ja puolukan siemenöljy, bonuksena hiukset saavat kauniin kiillon, 250 ml 4 e.

Define Rå Moisturizing -shampoo: Kiiltoa ja kosteutta

Merilevää sisältävä Define Rå Moisturizing -shampoo kosteuttaa kuivat hiukset ja tekee ne samalla kiiltäviksi. Tuotteella on Joutsenmerkki, 250 ml 5 e.

Biozell Professional Väriä suojaava hoitoaine: Suojaava hoito

Biozell Professional Väriä suojaava hoitoaine selvittää hiukset ja helpottaa niiden käsittelyä. Biohajoava koostumus, 500 ml 8 e.

Batiste Ocean Breeze -kuivashampoo: Raikasta tuuheutta

Batiste Ocean Breeze -kuivashampoo on hikisen päivän pelastus. Suihkuta käsivarren päästä hiuksiin, odota hetki ja pöyhi hiuksia tyvestä latvoihin, 200 ml 7 e.

L’Oréal Paris Elvital Bond Repair -hiusseerumi: Korjausapua

Sitruunahappoa sisältävä L’Oréal Paris Elvital Bond Repair -hiusseerumi korjaa hiuksen rakennetta ja suojaa ulkoisilta vaurioilta sekä antaa kiiltoa ja pehmeyttä. Levitä pari tippaa kuiviin tai kosteisiin hiuksiin, älä huuhtele, 150 ml 12 e.

Garnier Respons Hair Remedy Nourishing Mask -hiusnaamio: Hemmottelua

Garnier Respons Hair Remedy Nourishing Mask -hiusnaamio lupaa hoitaa kuivat ja kiillottomat hiukset minuutissa elinvoimaisen pehmeiksi ja kiiltäviksi. Tehoaineina luomuargan- ja kameliaöljyt, 340 ml 6 e.

Four Reasons Sensitive Moisture Mist -kosteussuihke: Kevyt kosteuskylpy

Avokadoöljyä sisältävä Four Reasons Sensitive Moisture Mist -kosteussuihke elvyttää nopeasti kuivat hiukset ja saa ne kiiltämään. Hajusteeton, 250 ml 15 e.

Juttu on julkaistu alun perin Anna-lehdessä 24/23.

X