Kauneus

Lohkeileva kynsilakka, katkeilevat kynnet, rohtuneet kämmenselät... ei enää! Näin hoidat kynnet kuntoon

Hoidetut kädet ja huolitellut kynnet loihtivat mielikuvan naisesta, jonka elämä on jämptisti järjestyksessä. Mitä tehdä, jos omat kädet tekee mieli lähinnä piilottaa muiden katseilta? Paljasta kyntesi näitä vinkkejä noudattamalla.

Teksti:
Mirva Saukkola
Kuvat:
Kuvat Istock, Mvphotos, Valmistajat

Haaveissa kauniit kynnet? Näin hoidat kätesi ja kyntesi kuntoon.

Hoidetut kädet ja huolitellut kynnet loihtivat mielikuvan naisesta, jonka elämä on jämptisti järjestyksessä. Mitä tehdä, jos omat kädet tekee mieli lähinnä piilottaa muiden katseilta? Paljasta kyntesi näitä vinkkejä noudattamalla.

Ongelma: Rohtuneet kämmenselät

Käsiesi iho kihelmöi rohtuneena ja voiteen levittäminen kirvelee.

Ratkaisu: Kun voiteet eivät imeydy karheuden läpi, ota avuksi vartalonkuorintavoide ja hio kuolleet ihosolut pois. Pehmitä iho sitä ennen lämpimässä käsikylvyssä. Sipaise tuhtia käsivoidetta yöksi puuvillahanskojen alle tai sivele käsiin kosteuttavaa kasvonaamiota. Tehotoimien jälkeen levitä käsivoidetta joka pesun jälkeen.

Ongelma: Tikkuiset kynsinauhat

Rutikuivat kynsinauhasi tikkuuntuvat. Etenkin peukaloiden kohdalla näky on julma.

Ratkaisu: Pulmasi aiheuttaja on kuivuus. Hetkellistä helpotusta ongelmaan saa kauneussalonkien parafiinihoidoista. Järkevintä on kosteuttaa kynsinauhoja sutimalla niihin hyvin imeytyvää öljyä tai geeliä useita kertoja pitkin päivää.

Ongelma: Kärsivät kynnet

Kyntesi näyttävät onnettomilta nysiltä. Ne lohkeilevat tai liuskoittuvat tai pureskelet ne pilalle.

Ratkaisu: Asiantunteva kosmetiikkamyyjä löytää tehokkaimman tuotteen ongelmiisi. Kynsiä korjaavia mikstuuroita on roppakaupalla. Pureskeluongelmaan on tarjolla kynnenvahvistajia, joiden paha maku sinkauttaa sormet pois suusta. Liuskoittumisen pääsyy on kuivuminen. Kylmien kelien ja vähäisen käsivoiteen käytön ohella se voi johtua estrogeenin vähenemisestä vaihdevuosien aikana. Lasiviila on hellävaraisin vaihtoehto liuskoittuville kynsille: se ei erota kynsilevyjä toisistaan.

Tikkuuntuville kynsinauhoille voi antaa öljykylvyn: kaada pieneen kuppiin vartaloöljyä ja lepuuta siinä sormenpäitäsi vaikka saunassa.

Ongelma: Lohkeileva lakka

Täydellisiksi viimeisteltyjen kynsiesi lakka lohkeilee jo tuntien päästä. Varsinkin kynsien kärjet näyttävät hetkessä epäsiisteiltä.

Ratkaisu: Varaa lakkaukseen aikaa. Sivele ensin aluslakka ja anna sen kuivua kunnolla. Lisää sitten pari värilakkakerrosta ja lopuksi päällyslakka. Useampi ohut kerros kestää yhtä paksua paremmin. Varmista ennen urakan aloittamista öljyttömällä kynsilakanpoistoaineella pyyhkäisemällä, ettei kynnellä ole rasvaa. Se vaikeuttaa lakan tarttumista. Geelilakkaus on perinteistä kestävämpi.

Ongelma: Ikävät kynsivärjäytymät

Kynsiesi pohjaväri ei muistuta hentoa ruusunpunaa vaan kellertää likaisen rumasti.

Ratkaisu: Tupakointi saa kynnet kellertämään, mutta usein ikävän sävyn syynä on lakkaus ilman aluslakkaa. Kun tummaa värilakkaa sivellään suoraan kynnen pinnalle, se värjäytyy. Kynsien kuorinta-aineella tai ruokasoodasta ja vedestä sekoitetulla tahnalla saat kirkastettua kynnet. Käytä parin kuukauden ajan vaaleaa geelilakkaa. Kyntesi saavat kasvaa sen alla rauhassa, kunnes normaali väri palautuu. Käytä jatkossa aluslakkaa.

Ongelma: Pituuden puute

Unelmissasi siintävät filmitähtikynnet, joissa riittää pituutta reippaasti sormen kärkien yli. Omasi napsahtavat kuitenkin aina poikki.

Ratkaisu: Lohduttaako sinua, että tummat trendisävyt pääsevät oikeuksiinsa juuri lyhyissä kynsissä? Ellei, mieti rakennekynsien teettämistä. Tosin niiden poistamisen jälkeen alta paljastuu nykyistä hauraampi luonnonkynsi. Vain hyväkuntoinen kynsi pysyy ehjänä kasvaessaan. Siksi jatkuva kosteuttaminen on tärkeää.

X