Kauneus

Näin opit K-beautyn salat! Pieni K-beauty -opas aloittelijoille – 10 ihonhoitorutiinia

Ota haltuun K-beauty tämän oppaan avulla. Kymmenen korealaista ihonhoitorutiinia auttavat ihoasi tuomaan esiin sen parhaat puolet.

Teksti:
Irene Naakka
Kuvat:
Istock

Moni kaksoispuhdistusta kokeileva huomaa eron entiseen heti. Iho on pehmeämpi, heleämpi ja ottaa paremmin vastaan hoitotuotteet, vakuuttaa K-beautyn asiantuntija Virve Fredman.

Ota haltuun K-beauty tämän oppaan avulla. Kymmenen korealaista ihonhoitorutiinia auttavat ihoasi tuomaan esiin sen parhaat puolet.

K-beauty on tämän hetken kuumimpia trendejä kauneudenhoidossa. K-beautyn salaisuus on sen filosofia siitä, että ihon hyvää kuntoa on pidettävä yllä ja ongelmia ehkäistävä ennalta jo teini-iästä alkaen.

– Eron saattaa huomata jopa ensimmäisellä kerralla. Ihosta tulee täyteläisempi ja heleämpi. Eikä korealainen ihonhoitorutiini vaadi korealaisia tuotteita. Ideologiasta voi napata parhaat jutut ja rakentaa itselleen sopivan rutiinin. Vastaavia tuotteita on länsimaisilla brändeilläkin, Ostolakossa-blogia pitävä ja tammikuussa Täydellinen iho – Opas korealaiseen ihonhoitoon -kirjan julkaiseva Virve Fredman kertoo.

Kokosimme pienen K-beauty-oppaan aloittelijoille. Testaa kaikki 10 ihonhoitorutiinia tai poimi itsellesi parhaiten sopivat.

K-beauty-opas aloittelijoille

Vaiheet 1 ja 2: Kaksoispuhdistus

Korealaisessa ihonhoidossa iho puhdistetaan kaksi kertaa. Öljypohjainen puhdistustuote poistaa ensin tehokkaasti meikin ja öljyliukoiset epäpuhtaudet. Sitten iho syväpuhdistetaan vielä vesipohjaisella tuotteella.

Fredman vannoo kaksoispuhdistuksen nimeen ja kehottaa omaksumaan korealaisesta ihonhoidosta erityisesti sen.

– Moni kaksoispuhdistusta kokeileva huomaa eron entiseen heti. Iho on pehmeämpi, heleämpi ja ottaa paremmin vastaan hoitotuotteet.

Kaksoispuhdistuksella ei ole tarkoitus ylipestä ihoa natisevan puhtaaksi, vaan puhdistaa hellävaraisesti. Öljyäkin pelätään Fredmanin mukaan aivan turhaan. Oikeanlaista puhdistusöljyä voi käyttää, vaikka iho olisi rasvainen.

– Jo koulun kemian tunnilla opittiin, että öljy liuottaa öljyä. Moderneissa öljyputsareissa on emulgaattoreita, jotka auttavat öljyä huuhtoutumaan iholta pesun yhteydessä.

3. Kuorinta

Puhdistuksen jälkeen iho kuoritaan. Korealaiset suosivat Fredmanin mukaan hellävaraisia kuorintatuotteita ja välttelevät kaikenlaista ihon raapimista kuorintarakeilla.

– Koreassa suosituimpia ovat rakeettomat geelikuorinnat, jotka murustuvat ja poistavat kuollutta ihosolukkoa, kun niitä hieroo iholle. Myös AHA-, BHA- ja uusimpana PHA-happokuorinnat ovat suosittuja.

Ihoa ei tule kuoria liikaa, ettei se ohennut ja herkisty liikaa. Kerran, kaksi viikossa riittää.

4. Kasvovesi

Kasvoveden eli tonerin tehtävä korealaisessa ihonhoidossa ei ole puhdistuksen viimeistely vaan ihon pH:n tasapainottaminen.

– Hanaveden pH on noin 7 ja ihon 5. Ihon pH muuttuu siis pestäessä hiukan emäksisemmäksi kuin se luonnollisesti olisi. Kasvovesi tapainottaa pH-arvon ja auttaa hoitotuotteiden aktiiviaineita vaikuttamaan iholla mahdollisimman hyvin.

5. Hoitoneste

Rutiinin viides vaihe kuulu sekin Fredmanin suosikkeihin. Hoitoneste eli essence on kasvovettä paksumpaa ja hoitavampaa nestettä.

– Usein ajatellaan, että kuiva ihoa kaipaa vain paksumpaa rasvaa. Korealaisessa rutiinissa iholle juotetaan ohuita, kosteuttavia tuotteita. Hoitonestettä voidaan imeyttää iholle useitakin kerroksia ja näin saadaan täyteläinen, kosteutettu iho.

Hoitonestettä levitetään kasvoille ja kaulalle käsin taputtelemalla.

6. Seerumi

Seerumi on sekin oleellinen vaihe korealaisessa ihonhoidossa. Se on mielletty länsimaissa ikääntyvän ihon tuotteeksi, mutta todellisuudessa seerumeita löytyy kaikenlaisten ihojen tarpeisiin.

– Seerumi on ihonhoidon työjuhta, jonka avulla iholle voidaan imeyttää enemmän tehoaineita kuin koko rutiinin muilla vaiheilla yhteensä. Seerumi on juuri se tehotuote, johon kannattaa ensimmäisenä tarttua, kun etsii ratkaisua johonkin tiettyyn ongelmaan, Fredman muistuttaa.

7. Kangasnaamio

Kangasnaamiot eli sheet maskit alkavat olla tuttuja jo länsimaissakin, mutta niiden paikka seerumin jälkeen saattaa kuulostaa erikoiselta. Niiden ideana on jopa puolen tunnin vaikutusaika, jonka aikana iho saa rauhassa imeä vieläkin lisää hoitavia aineita ja kosteutusta itseensä.

– Sheet maskeja voi tietysti käyttää myös puhtaalla iholla, mutta korealaisessa rutiinissa niiden paikka on tässä.

8. Silmänympärysvoide

Ohutta ja herkkää silmänympärysihoa hoidetaan aina sille erikseen tarkoitetuilla tuotteilla.

– Silmänympärysihon tarpeet voivat olla hyvin erilaiset kuin muulla kasvojen iholla. Kasvoilla voi kaivata mattaisempaa voidetta, joka voi olla liian kevyt silmänympäryksille. Kuivalle iholle tarkoitettu rasvainen voide taas voi tuntua liian paksulta silmänympärysiholla ja aiheuttaa yöllä jopa turvotusta tai saada päivällä ripsivärin leviämään.

9. Kosteusvoide

Kun rutiini alkaa olla loppusuoralla, on aika lukita kaikki iholle imeytetty kosteus ihoon kosteusvoiteella. Kun ihoa on kosteutettu kerroksittain, ei voiteen tarvitse olla paksua, vaikka iho olisikin kuivuuteen taipuvainen.

–Ihonhoitorutiini kannattaa aina lopettaa voidemaiseen tuotteeseen. Ensin tankataan, sitten lukitaan, Fredman tiivistää.

Etelä-Koreassa suosittuja kosteusvoiteen tehoaineita ovat muiden muassa etanaseerumi, hunaja, propolis, B- ja C-vitamiini.

10. Yönaamio tai aurinkosuoja

Rutiinin viimeinen kohta vaihtelee vuorokaudenajasta riippuen. Aamurutiinissa iholle levitetään vielä viimeiseksi ennen meikkiä aurinkosuoja. UV-säteet ovat nimittäin kauniin, kimmoisan ja tasaisen värisen ihon pahin vihollinen.

Illalla iholle voidaan levittää viimeiseksi yönaamio, joka hoivaa ihoa yön aikana eli silloin kun iho uudistuu. Yönaamio on vaihtoehtoinen tuote eli sen alle ei tarvitse kerrostaa kaikkia mahdollisia tuotteita.

– Se on laiskan ihonhoitajan pelastava tuote, joka levitetään puhdistetulle tai hoitonesteellä ja seerumilla hoidetulle iholle illalla tekemään taikojaan. Aamulla vastassa on täyteläisen kosteutettu, heleä iho. Yönaamiota voi käyttää yövoiteen sijaan joka yö tai aina silloin, kun tietää, ettei aamulla peilistä tule katsomaan maailman virkein nassu.

Lue myös: Haluatko täyteläisen ja heleän ihon? Ota mallia korealaisilta – K-beauty perustuu ihon kosteutukseen

X