Kauneus

Haluatko täyteläisen ja heleän ihon? Ota mallia korealaisilta – K-beauty perustuu ihon kosteutukseen

Korealainen ihonhoitofilosofia on ollut pitkään kovassa nosteessa myös länsimaissa. Sen lähtökohta on hyvin erilainen kuin suomalaisen, tietää K-beauty-asiantuntija Virve Fredman.
29.12.2018 Teksti: Irene Naakka Kuvat: iStock

Hoitoneste, sheet mask, yönaamio… monelle suomalaiselle vieraat kosmetiikkatuotteet ovat korealaisnaisten käytössä säännöllisesti. Etelä-Koreassa ihoa hoivataan todellisella pieteetillä ja ihonhoitorutiini voi olla peräti kymmenvaiheinen.

Kymmenen erilaista ihonhoidon vaihetta kuulostavat laiskan ihonhoitajan korvissa painajaiselta, mutta korealaisilta kannattaa kopioida ainakin muutama oleellinen ihonhoidon steppi. Niillä saattaa nimittäin olla merkittävä vaikutus ihon kuntoon.

K-beauty ylläpitää ihon hyvää kuntoa

Ostolakossa-blogia pitävä ja tammikuussa Täydellinen iho – Opas korealaiseen ihonhoitoon -kirjan julkaiseva Virve Fredman kertoo, että korealaisilta olisi hyvä omaksua erityisesti ihonhoidon tietynlainen ideologia, joka on hyvin erilainen kuin suomalaisilla yleensä.

– Suomalaiset ratkaisevat iho-ongelmia ja hoitavat esimerkiksi aknea, kuivuutta tai ryppyjä. Korealaiset taas ylläpitävät ihon hyvää kuntoa ja alkavat ehkäistä ongelmia ennalta jo teini-iässä. Monesti kuulee, ettei suomalainen koe tarvitsevansa esimerkiksi kosteusvoidetta, koska iho ei ole kuiva. Se on vähän sama kuin sanoisi, ettei tarvitse vettä ennen kuin on nestehukka, Fredman kuvailee.

Etelä-Koreassa ihonhoidosta ei tingitä eikä siitä pyritä pääsemään mahdollisimman helpolla. Korealaisen ihonhoidon lähtökohta on huolellinen kosteutus.

– Rasvoittuva ihokin saattaa olla kosteusköyhä. Kun sille antaa kosteutta, se ymmärtää, ettei sen tarvitse tuottaa niin paljon talia itse.

Säännöllinen ihonhoito antaa parhaat tulokset

Fredman suosittelee kokeilemaan säntillisempää ihonhoitoa, sillä vaikutuksen voi huomata saman tien.

– Eron saattaa huomata jopa ensimmäisellä kerralla. Ihosta tulee täyteläisempi ja heleämpi. Eikä korealainen ihonhoitorutiini vaadi korealaisia tuotteita. Ideologiasta voi napata parhaat jutut ja rakentaa itselleen sopivan rutiinin. Vastaavia tuotteita on länsimaisilla brändeilläkin.

Fredman suosii kuitenkin itse vahvasti korealaisia tuoteitta, sillä kokee niiden olevan erityisen laadukkaita.

– Aktiiviaineiden määrä korealaisissa tuotteissa on merkittävä. Tällä hetkellä Etelä-Koreassa nosteessa on Huxley-niminen pieni brändi. Suomessa taas ostetaan paljon HolikaHolikaa.

K-beautyn peruskivet eli tällainen on korealainen ihonhoitorutiini

  1. Öljypohjainen puhdistustuote
  2. Vesipohjainen puhdistustuote
  3. Kuorinta
  4. Kasvovesi
  5. Hoitoneste
  6. Seerumi
  7. Kangasnaamio
  8. Silmänympärysvoide
  9. Kosteusvoide
  10. Aamulla aurinkosuoja, illalla yönaamio