Kauneus

Haluatko täyteläisen ja heleän ihon? K-beauty eli korealainen ihonhoito perustuu ihon kosteutukseen ja voi olla vastaus kaikkiin ihopulmiisi

Korealainen ihonhoito on ollut pitkään kovassa nosteessa myös länsimaissa. Sen lähtökohta on hyvin erilainen kuin suomalaisen, tietää K-beauty-asiantuntija Virve Fredman.

Teksti:
Irene Naakka
Kuvat:
Istock

K-beautyn lähtökohta on huolellinen ihon kosteutus.

Korealainen ihonhoito on ollut pitkään kovassa nosteessa myös länsimaissa. Sen lähtökohta on hyvin erilainen kuin suomalaisen, tietää K-beauty-asiantuntija Virve Fredman.

Hoitoneste, sheet mask, yönaamio… monelle suomalaiselle vieraat kosmetiikkatuotteet ovat korealaisnaisten käytössä säännöllisesti. Etelä-Koreassa ihoa hoivataan todellisella pieteetillä ja ihonhoitorutiini voi olla peräti kymmenvaiheinen.

Kymmenen erilaista ihonhoidon vaihetta kuulostavat laiskan ihonhoitajan korvissa painajaiselta, mutta korealaisilta kannattaa kopioida ainakin muutama oleellinen ihonhoidon steppi. Niillä saattaa nimittäin olla merkittävä vaikutus ihon kuntoon.

K-beauty eli korealainen ihonhoito ylläpitää ihon hyvää kuntoa

Ostolakossa-blogia pitävä ja tammikuussa Täydellinen iho – Opas korealaiseen ihonhoitoon -kirjan julkaiseva Virve Fredman kertoo, että korealaisilta olisi hyvä omaksua erityisesti ihonhoidon tietynlainen ideologia, joka on hyvin erilainen kuin suomalaisilla yleensä.

– Suomalaiset ratkaisevat iho-ongelmia ja hoitavat esimerkiksi aknea, kuivuutta tai ryppyjä. Korealaiset taas ylläpitävät ihon hyvää kuntoa ja alkavat ehkäistä ongelmia ennalta jo teini-iässä. Monesti kuulee, ettei suomalainen koe tarvitsevansa esimerkiksi kosteusvoidetta, koska iho ei ole kuiva. Se on vähän sama kuin sanoisi, ettei tarvitse vettä ennen kuin on nestehukka, Fredman kuvailee.

Etelä-Koreassa ihonhoidosta ei tingitä eikä siitä pyritä pääsemään mahdollisimman helpolla. Korealaisen ihonhoidon lähtökohta on huolellinen kosteutus.

– Rasvoittuva ihokin saattaa olla kosteusköyhä. Kun sille antaa kosteutta, se ymmärtää, ettei sen tarvitse tuottaa niin paljon talia itse.

Korealaisen ihonhoito eli K-beauty nojaa ihon huolelliseen kosteutukseen.
Korealaisen ihonhoito eli K-beauty nojaa ihon huolelliseen kosteutukseen.

Säännöllinen ihonhoito antaa parhaat tulokset

Fredman suosittelee kokeilemaan säntillisempää ihonhoitoa, sillä vaikutuksen voi huomata saman tien.

– Eron saattaa huomata jopa ensimmäisellä kerralla. Ihosta tulee täyteläisempi ja heleämpi. Eikä korealainen ihonhoitorutiini vaadi korealaisia tuotteita. Ideologiasta voi napata parhaat jutut ja rakentaa itselleen sopivan rutiinin. Vastaavia tuotteita on länsimaisilla brändeilläkin.

Fredman suosii kuitenkin itse vahvasti korealaisia tuoteitta, sillä kokee niiden olevan erityisen laadukkaita.

– Aktiiviaineiden määrä korealaisissa tuotteissa on merkittävä. Tällä hetkellä Etelä-Koreassa nosteessa on Huxley-niminen pieni brändi. Suomessa taas ostetaan paljon HolikaHolikaa.

Lue myös:

Näin opit K-beautyn salat! Pieni K-beauty -opas aloittelijoille – 10 ihonhoitorutiinia

Kauneudenhoidon trendit 2020: joko tunnet aktiivihiilituotteet ja 3D-kasvonaamiot?

X