Kauneus

Näin saat heleän ihon – Lue asiantuntijan vinkit

Teksti:
Anna.fi

Talven pakkaset alkavat vihdoin olla ohi. Nyt on loistava hetki valmistella ihoa pian alkavaa kesää varten.

Näin saat itsellesi heleän ihon – Lue asiantuntijan vinkit

Tehosta ihon kuorimista

Sky-CIDESCO-kosmetologi Sari Holopainen suosittelee kevään koittaessa kiinnittämään erityistä huomiota ihon kuorimiseen.

– Kun pakkaskausi on ohi, ihoa ei tarvitse enää suojata samalla tavalla tuulta ja viimaa vastaan. Kuorimisella iho saadaan syväpuhdistettua ja taas toimimaan ja hengittämään.

Holopainen tähdentää, että ihon kuorinta tarkoittaa sitä, että kasvojen iho kuoritaan kasvojen kuorinta-aineella ja vartalo vartalon kuorinta-aineella.

– Vartalon iho on vahvempi ja paksumpi, minkä takia se sallii voimakkaamman kuorinnan erityisesti reisissä ja pakaroissa, joissa saattaa esiintyä myös selluliittia.

Kasvojen kuorinta-aineet taas ovat hellävaraisia, joten ne eivät aiheuta ärsytystä herkälle kasvojen iholle.

– Jo kuorintakertojen lisääminen valmistelee ihoa tulevaa kesää varten. Jos talvella on kuorinut ihoa satunnaisesti, silloin tällöin tai ei ollenkaan, niin nyt kannattaa kuoria kerran viikossa, mikäli ihossa ei ole mitään erityisongelmia.

Kosteuta reilusti

Kuorinnan ohessa kannattaa lisätä ihon kosteuttamista. Kosteuttamisen tehostamiseen kannattaa panostaa keväisin, sillä talvi kuivattaa aina ihoa. Pakkasen, tuulen ja viiman lisäksi ihoa kuivattaa kuiva sisäilma.

Käytä erityisesti kuorinnan jälkeen runsaammin kosteusvoidetta. Lisäksi voit turvautua kosteusnaamioihin tai kosteuttaviin tehotippoihin.

– Talven aikana ihosta on haihtunut runsaasti kosteutta. Jotta saataisiin taas heleän kaunis, pehmeä ja sileä iho, sitä täytyy kosteuttaa enemmän. Kuorinta ja kosteutus yhdessä tuovat sellaisen efektin, että iho on uudistunut, heleä ja kauniimpi.

Jos kevään koittaessa iho näyttää väsyneeltä, kannattaa ihoon tuoda lisää eloa kosteusseerumilla, jota levitetään kosteusvoiteen alle. Kosteusseerumit ovat normaaleja kasvovoiteita tehokkaampia ja imeytyvät paremmin ihoon.

– Niistä saa hyvän buustin iholle. Kosteusseerumia voi käyttää vaikka parin viikon tehokuurina. Toinen vaihtoehto on kosteuttava kasvonaamio kuorinnan jälkeen.

Ilmojen lämmetessä kosteustuotteiksi kannattaa valita kevyempiä tuotteita, jotka ovat miellyttävämpiä käyttää lämpimilläkin ilmoilla.

Muista aurinkosuoja

Kun aurinko alkaa keväällä paistaa, kosteusvoiteen päälle on muistettava laittaa aurinkosuojavoidetta. Aurinkosuojaa on tärkeää laittaa suojaamaan kaikkia ihoalueita, joita ei peitetä vaatteilla. UV-suojaa kannattaa käyttää päivittäin.

Jos laatikonpohjalta löytyy vielä vanha, viime kesänä ostettu aurinkosuojatuubi, se ei enää välttämättä suojaa, sillä suojakertoimet ovat voineet laskea tuubin avaamisen jälkeen.

– Uusi aurinkosuojavoide kannattaa hankkia joka kesäksi.

Lue myös: Muista aurinkosuoja jo keväällä – Varo maksaläiskiä!

Poistata ihokarvat

Ilmojen lämmetessä myös vaatetus vähenee. Keväällä onkin aika poistaa itse tai poistattaa kosmetologilla häiritsevät ihokarvat.

– Kasvojen häiritseviä karvoja poistatetaan kauneushoitolassa tunnollisesti ympäri vuoden, mutta nyt tulisi huomioida myös vartalokarvat.

Keväällä ennen bikinikauden alkamista Holopainen suosittelee säärikarvojen poistattamista. Bikinirajojen siistiminen ja kainalokarvojen poistaminen on ajankohtaista viimeistään toppi- ja bikinikauden alkaessa.

Lue lisää:

Jalkahoito kotikylpylässä – Tuunaa jalat kesäkuntoon!
Ikääntyvä iho kaipaa hoivaa
Hidasta hemmottelua saunassa

Teksti: Hilppa Alanko
Kuva: Colourbox

X