Kauneus

Rasvainenkin iho voi olla kuiva

Teksti:
Anna.fi

Myös rasvainen iho voi olla pintakuiva. Ihon pintaan härskiintyvä tali voi aiheuttaa ihon uusiutumista kiihdyttävän tulehduksen, jolloin ihon keramiditaso laskee ja iho kuivuu.

Nainen rasvaa kasvojaan

Pintakuiva rasvainen iho kaipaa rasvan sijaan kosteutta, jota on parhaiten kevyissä geelimäisissä tai lotion-tyyppisissä voiteissa.

Ei ole selkeää näyttöä siitä, että ruokavaliosta olisi apua pintakuivan rasvaisen ihon hoitoon. Kuitenkin vitamiinien saannista kannattaa huolehtia – tämänhän kosmetiikkateollisuuskin on huomannut lisäämällä vitamiineja voiteisiin. Ihon kautta vitamiinit imeytyvät heikonlaisesti, mutta sisäisesti nautittuna vitamiinien vaikutus saattaa olla tehokkaampi.

Ihoa kannattaa kuoria hellävaraisesti, sillä se poistaa kuollutta ihosolukkoa ja saa ihon hengittämään. Liian usein ei kuitenkaan kannata kuoria, sillä se ärsyttää ihoa.

Myös ihon höyryttämistä kannattaa kokeilla, sillä se avaa ihohuokoset ja poistaa epäpuhtauksia. Tämän jälkeen kosteutus voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä. Höyryttämisen jälkeen kosteutukseen kannattaa käyttää kevyttä kosteuttavaa perusvoidetta. Myös kosteuttavia naamioita kannattaa käyttöö, eikä vanhaa kunnon kurkkunaamiotakaan kannata hylätä.

Asiantuntijana toiminnanjohtaja, sairaanhoitaja Sirpa Pajunen, Iholiitto

X