Kauneus

Teetkö sinäkin tämän virheen hiuksia pestessä? Hiuskouluttaja kertoo, miksi hiukset tulisi vaahdottaa sampoolla kahteen kertaan

Vaahdotatko hiukset sampoolla vain yhden kerran? Se voi selittää, miksi hiuksesi eivät puhdistu kunnolla.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Sampoo tehoaa paremmin, kun se vaahdotetaan hiuksiin kahteen kertaan.

Vaahdotatko hiukset sampoolla vain yhden kerran? Se voi selittää, miksi hiuksesi eivät puhdistu kunnolla.

Sampoon levitys hiuksiin, vaahdotus, vedellä huuhtelu ja sitten hoitoaineen vuoro. Usein hiustenpesu noudattaa tämäntyyppistä kaavaa.

Lue myös: Hiusguru paljastaa: näin usein hiukset kannattaa oikeasti pestä

Harva kuitenkaan tietää, että hiukset kannattaisi itse asiassa vaahdottaa sampoolla kahteen kertaan.

– Peseepä hiukset kuinka monta kertaa viikossa tahansa, suosittelen ehdottomasti kahdenkertaista hiustenpesua. Näin sampoo tehoaa parhaiten, sanoo Kérastasen kouluttaja Kirsi Riikonen.

Ensimmäinen hiustenpesu puhdistaa, toinen hoitaa

Mitä hyötyä kahdenkertaisesta pesusta on? Riikosen mukaan ensimmäisen vaahdotuskerran tarkoitus on ennen kaikkea puhdistaa hiuspohjaa.

– Hiukset ja hiuspohja imevät likaa, muotoilutuotteita ja ilmaston epäpuhtauksia. Neuvomme pesemään hiukset kahteen kertaan sen takia, että ensimmäinen hiustenpesu poistaa likaa.

Jos yksi hiustenpesu vie liat ja epäpuhtaudet pois, miksi hiukset tulisi pestä vielä toisen kerran?

– Sampoissa on usein ravitsevia ainesosia mukana. Kun hiukset on kertaalleen puhdistettu, toisella sampoon vaahdotuskerralla varmistetaan pesuteho, ja sampoon hoitavat ainesosat pääsevät vaikuttamaan hiuksiin, Riikonen kertoo.

Kahdenkertaisesta pesusta on myös yllättävä hyöty. Kikan avulla sampoota ei kulu niin paljon ja tuote riittää pidempään.

– Jos hiuksissa on paljon likaa, sampoo ei pysty puhdistamaan niitä yhdellä pesukerralla. Likaisilta tuntuviin hiuksiin helposti lisätään yhä lisää tuotetta, niin että sitä kuluu runsaasti. Parempi tapa olisi annostella ensiksi pieni määrä sampoota, jolla pestään hiuspohja. Sen jälkeen tuote huuhdellaan pois ja hiukset vaahdotetaan vielä toiseen kertaan pienellä määrällä sampoota.

Miten eroon nopeasti rasvoittuvista hiuksista? 

Kahdenkertaisesta pesusta hyötyvät muun muassa nopeasti rasvoittuvat hiukset, sillä pesu puhdistaa hiuspohjan kunnolla. Jos hiukset tuntuvat jatkuvasti likaisilta, Riikonen kehottaa kiinnittämään huomiota myös siihen, millä tavalla hiukset pestään.

– Hiustenpesu lähtee aina hiuspohjasta. Jos sampoo viedään vain hiuksiin eikä hiuspohjaa pestä kunnolla, myös hiukset jäävät likaisiksi.

Lisäksi olisi hyvä tarkistaa, millaista sampoota on tottunut käyttämään. Sampoo tulisi valita aina hiuspohjan mukaan.

– Rasvoittuvat hiukset ovat hiuspohjan haaste, ja silloin sampoo pitäisi valita sen mukaan. Sillä on todella suuri merkitys, millaisella tuotteella hiustenpesu tehdään. Kun itselle valitsee hiustuotteita, kannustan kääntymään ammattilaisen puoleen, sillä he osaavat neuvoa kullekin hiustyypille sopivat aineet.

X