Kauneus

Täydellinen meikkipohja luonnonkosmetiikalla

Teksti:
Anna.fi

Ensikosketus luonnonkosmetiikkaan alkaa useimmiten ihonhoitotuotteiden kautta. Monet ovat sekakäyttäjiä synteettisen ja luonnonkosmetiikan välillä ja varsinkin meikkipussista löytyy yleensä synteettisiä luottotuotteita, joille voi olla vaikea metsästää luonnollisempia vaihtoehtoja, jotka täyttäisivät omat laatukriteerit.

Meikkipohja luonnonkosmetiikalla

Meikkivoide oli pitkään haasteellinen tuote valmistaa luonnonkosmetiikkaversiona eikä kauniisti levittyviä ja hyvin pysyviä pohjia tahtonut olla tarjolla vielä muutamia vuosia sitten. Nykyisin luonnonkosmetiikasta löytyy kuitenkin laaja valikoima pohjatuotteita meikkivoiteista BB- ja CC-voiteisiin ja niiden laatuun luottavat myös yhä useammat ammattilaiset.

Muussa värikosmetiikassa, kuten poskipunissa ja luomiväreissä, täysin ammattilaistasoisia luonnollisia vaihtoehtoja on puolestaan helpompi löytää.

Käytämme meikkipohjaa yleensä päivittäin ja se on ihollamme koko päivän ajan – kannattaa siis suosia luonnonkosmetiikasta löytyviä vaihtoehtoja, jotka antavat ihon hengittää ja hoitavat samalla ihoa, sillä aivan kuten luonnonkosmetiikan kosteusvoiteet, myös meikkipohjat pohjautuvat kylmäpuristettuihin kasviöljyihin. Kun niihin vielä lisätään antioksidanttipitoisia kasviuutteita, puhutaan jo todella hoitavasta meikkipohjasta. Väripigmentit ja aurinkosuojat ovat myös aina luonnollisia.

Katja Kokko

Näillä ammattilaisen luottotuotteilla loihdit itsellesi täydellisen meikkipohjan, joka antaa kasvoille kauniin hehkun, mutta peittää epätasaisuudet ja saavat aikaan ”mitä sinulla on kasvoillasi” –efektin.

Meikkivoide

RMS Beauty ”Un” cover-up

Maailmalla jo kulttimaineen saanut meikkivoide, jota rakastavat useat Hollywood-tähdet ja ammattilaismeikkaajat. Pienessä napissa oleva todella riittoisa meikkivoide levittyy kauniisti minkä tahansa päivävoiteen päälle. Meikkivoidetta on helppo työstää iholla ja sillä saa halutessaan täysin huomaamattoman ja läpikuultavan tai hyvin peittävän meikkipohjan. Voi levittää sormin tai meikkivoidesiveltimellä. Suomalaiselle vaalealle iholle sopii parhaiten keltaiseen taittava sävy 22. Sopii kaikille ihotyypeille.

BB-voide

Iroisie Soin Parfait BB-voide

Erittäin kauniisti levittyvä BB-voide, joka toimii minkä tahansa päivävoiteen kanssa. Vaalea sävy, joka sopii täydellisesti skandinaaviselle iholle, etenkin talvi-aikaan. Sisältää fysikaalisen aurinkosuojakertoimen 25. Jättää iholle hennosti kuultavan pinnan ja sopii kaikille ihotyypeille. BB-voiteen peittävyyttä on helppo säädellä itse ja lopputuloksesta saa läpikuultavana tai tarvittaessa hyvin peittävän.

Absolution La Crème du Teint

Tuote ei kanna BB-voiteen nimeä, mutta vastaa täysin BB-voidetta, sillä se suojaa ihoa auringolta sisältämänsä titaanidioksidin ansiosta, hoitaa, kosteuttaa ja korjaa ihoa, peittää kauniisti pienet ihovirheet ja antaa iholle luonnollista suojaa ulkoisilta ärsykkeiltä. Sävy on lämpimän aprikoosinen ja sopii hyvin ruskettuneelle tai keskitummalle iholle. Voiteesta jää kauniisti valoa heijastava pinta, joka saa ihon näyttämään todella tasaiselta ja samettiselta.

Voide levittyy kauniisti, mutta se kannattaa työstää iholle kerralla hyvin eikä lisäillä enää jälkikäteen – muuten voi käydä luonnonkosmetiikkapohjille ominainen rullautumisefekti. Tämän meikkipohjan kanssa kannattaa ensin testata toimiiko se yhteen päivävoiteen kanssa. Sopii parhaiten normaalille ja sekaiholle.

CC-voide

Juice Beauty Stem Cellular CC Cream

Ison tuubin ansiosta erittäin riittoisa ja hinta-laatusuhteeltaan loistava CC-voide aikuiselle iholle ja kaikille ihotyypeille. Antaa iholle kauniisti hehkuvan, valoa heijastavan pinnan ja tasoittaa ihon pienet virheet. Levittyy erittäin kauniisti ja helposti minkä tahansa päivävoiteen päälle. Voidaan levittää sormin tai meikkivoidesiveltimellä. Sisältää fysikaalisen aurinkosuojakertoimen 30. Sävy Natural Glow sopii vaalealle ja keskivaalealle iholle ja sävy Warm Glow ruskettuneelle ja tummalle iholle.

Meikkipohja luonnonkosmetiikalla

Sävyttävä päivävoide

Suki Tinted Active Moisturizer SPF 15

Sävyttävä päivävoide, joka sisältää fysikaalisen aurinkosuojakertoimen 15. Voide peittää kevyesti ihon pieniä virheitä ja sulautuu hyvin ihon omaan väriin. Erittäin hoitava tuote, joka ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä, ihohuokosten tukkeutumista ja uudistaa ihoa. Sopii loistavasti epäpuhtauksista kärsivälle ja akneiholle. Sävy Porcelain sopii vaalealle skandinaaviselle iholle ja Natural keskitummalle ja ruskettuneelle iholle.

Meikkipohja luonnonkosmetiikalla

Peitevoide

Suki Correct Coverage Concealer

Runsaspigmenttinen ja hoitava peitevoide tummien silmänalusten peittämiseen, luomen pohjustamiseen, pienien ihovirheiden ja näppylöiden peittämiseen sekä juonteiden häivyttämiseen. Hyvin levittyvä ja pysyvä koostumus. Vaalea sävy Buttercream sopii vaaleasta keskitummalle iholle ja tummempi sävy Honey ruskettuneelle iholle sekä erittäin tummille silmänalusille.

Meikkipohja luonnonkosmetiikalla

Poskipuna

Ilman poskipunaa ei synny sitä wau-efektia, jota kaikki meistä iholleen kaipaavat. Nämä poskipunan sävyt sopivat kenelle tahansa ja voit aloittaa käyttämällä niistä vain yhtä, mutta halutessasi kasvoille todella upean hehkun, käytä kaikki tuotteet yhdessä! Ehdottomasti meikkipussin ympärivuotiset must have –tuotteet.

RMS Beauty Buriti bronzer

Voidemainen aurinkopuuteri, joka antaa iholle luonnollisen lämpimän hehkun, mutta ilman glitterpintaa, jonka vuoksi sopii kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille. Helppo levittää sormin meikkipohjan päälle tai käyttää vaikka ilman muuta meikkiä korostamaan päivetystä.

Meikkipohja luonnonkosmetiikalla

Zuii Poskipuna Mango

Maailman helppokäyttöisin poskipuna, jolla ei voi saada aikaan katastrofia. Vaalea mattapintainen ja heleän pastellinen sävy antaa poskipäille ripauksen tervettä sävyä. Väriä voi käyttää yksinään tai sen päälle voi sipaista voimakkaampaa sävyä tuomaan lisää väriä. Tämä väri on todella helppo häivyttää ja se sopii kaiken sävyisille ihoille.

Zuii Poskipuna Peach

Heleän persikkainen poskipuna, joka ei ole kuitenkaan oranssi vaan värissä on myös ripaus pinkkiä. Sopii kaiken sävyisille ihoille tuomaan kasvoille raikkaan sävyn ja glown. Väri on kevyesti kuultava ja saa kasvot näyttämään todella terveiltä.

Meikkipohja luonnonkosmetiikalla

Zuii Diamond Sparkle Blush Peach

Tämä jauhemainen hohdeväri antaa kasvoille viimeisen silauksen. Raikas persikkainen sävy sopii kenelle tahansa tuomaan kauniin valoa heijastavan pinnan. Tämän tuotteen kanssa vähemmän on enemmän – pieni määrä riittää wau-efektiin.

Lue myös:

Luonnonkosmetiikan ABC ja sen hyödyt ihonhoidossa
Ihon puhdistus – Esittelyssä luonnonkosmetiikan tähtituotteet
Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Atooppisen ihon hoito luonnonkosmetiikalla

Rosacean eli ruusufinnin hoito luonnonkosmetiikalla
Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoito luonnonkosmetiikalla
Superfoodit hidastavat kehon hapettumista

X