Normaalille iholle sopivat niin mekaaniset kuin kemiallisetkin kuorinnat.
Kauneus

Voiko ihoa kuoria liikaa, ja millainen tuote sopii herkälle iholle? Nämä asiat ihon kuorimisesta on hyvä tietää

Kuorinta kirkastaa ja tasoittaa ihoa. Mutta valitako happoja, entsyymejä vai rakeita sisältävä tuote? Mieti ihon tarpeet tarkkaan.
Teksti: Sini Kesänen Kuvat: iStock

Millainen kuorintatuote kannattaa valita, ja voiko ihoa kuoria liikaa? Selvitimme vastaukset kuuteen pulmaan.

Lue myös: Luulitko, että kasvokuorinta tarkoittaa aina ihoa hankaavia rakeita? Testasimme uutuudet ja yllätyimme: ”Onko tämä kuorimista, oli ensimmäinen reaktioni”

1. Ongelma: Miten löytää sopiva tuote?

Minulla on normaali iho. Haluaisin lisätä ihon kuorimisen hoitorutiiniin, mutta miten kuorinta kannattaa valita?

Ratkaisu: Normaalille iholle sopivat niin mekaaniset kuin kemiallisetkin kuorinnat. Tuote voi siis sisältää kuorivia rakeita, happoja tai entsyymeitä – valitse tuotteista sellainen, joka sopii omiin hoitorutiineihisi. Aloita kuorimalla vaikka kerran viikossa ja tunnustele, miten iho reagoi.

Lue myös: Mekaaninen ihonpuhdistus pitää pintansa uusien laitehoitojen rinnalla – kosmetologi kertoo, millainen ihotyyppi hyötyy siitä erityisesti ja kenen kannattaa sitä välttää

2. Ongelma: Ihoni on herkkä

Paikoittain hilseilevä ihoni kaipaisi kuorintaa, mutta myös reagoi herkästi. Voinko kuoria, ja kuinka usein?

Ratkaisu: Kokeile hellävaraista voidemaista, entsyymejä sisältävää kuorintaa. Tee ensin pienelle alueella testikuorinta. Jos iho ei ärsyynny, kokeile tuotetta koko kasvoille. Kuori alkuun kerran viikossa tai kahdessa. Raekuorintaa ja vahvoja happokuorintoja on syytä vältellä, ne saattavat ärsyttää.

3. Ongelma: Iho alkaa punoittaa

Pitääkö huolestua, kun ihoni punoittaa kuorinnan jälkeen? Punoitus jatkuu jonkin aikaa, sitten se häviää.

Ratkaisu: Hetkellinen, lievä punoitus on normaalia. Jos punoitus kestää kauan, kokeile hellävaraisempaa tuotetta. Muistathan, ettei couperosa-aluetta saa kuoria mekaanisesti ollenkaan! Kuorinnan jälkeen on hyvä rauhoitella ja kosteuttaa ihoa seerumilla, naamiolla tai hoitovedellä.

4. Ongelma: Ei enempää tuotteita, kiitos

Kirjava iho kaipaa tasoitusta ja kirkastusta. Haluan kuitenkin pitää ihonhoitorutiinin yksinkertaisena ilman yhtäkään lisätuotetta.

Ratkaisu: Päivitä illalla käyttämäsi seerumi tai yövoide kuorivia ainesosia sisältävään. Näin saat kuorinnan ihonhoitorutiineihisi ilman lisätuotetta. Yö on iholle uudistumisen aikaan, joten yökuorinta vauhdittaa näppärästi ihon uusiutumista ja sävyn tasoittumista.

Kosteuta iho hyvin kuorinnan jälkeen. Muista myös suojata iho korkean suojakertoimen sisältävällä voiteella.

5. Ongelma: Epäpuhdas iho

Ihoni on epätasainen ja ihohuokoset tukkeutuneet. Millainen kuorinta kannattaa valita?

Ratkaisu: Rasvoittuvalle tai sekaiholle tarkoitetuissa kuorinnoissa on ainesosia, jotka avaavat tukkeutuneita ihohuokosia ja auttavat talin pääsyä ihon pinnalle. Ne myös tasapainottavat talineritystä ja jättävät raikkaamman tunteen iholle. Kun huokoset tyhjentyvät, ne näkyvät vähemmän.

6. Ongelma: Kuorinko liian usein?

Rakastan kuorinnan jälkeistä miellyttävää ihotuntumaa. Luin kuitenkin jostain, että ihoa ei saisikaan kuoria joka päivä, jotta sen luontainen suoja ei heikkenisi.

Ratkaisu: Jos ihosi tykkää kuorinnasta, jatka vain, kunhan käytät mahdollisimman mietoa tuotetta, joka myös hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Muistathan suojata ihon hyvin auringolta myös pilvisinä päivinä, ettei iho ala pigmentoitua.

X